Επιστημονικά Νέα

Εμβολιασμοί Τρίτη Δόση: Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Εμβολιασμοί Τρίτη Δόση: Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία για εξασθένηση της ανοσίας ή μείωση των επιπέδων αντισωμάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, επανέλαβαν και παραμένουν ερωτήματα κατά πόσον οι ενισχυτές είναι απαραίτητοι, πότε και για ποιον

Εμβολιασμοί Τρίτη Δόση: Ένας δημοσιογράφος σημείωσε ότι μερικά πλήρως εμβολιασμένα άτομα αναζητούν ενισχυτικές λήψεις πριν από την έγκριση ή ένδειξη ότι θα μπορούσαν να είναι απαραίτητα. Η Pfizer σχεδιάζει να εισαγάγει την 3η δόση του εμβολίου COVID-19. Ο καθηγητής Ιατρικής στο Στάνφορντ Δρ. Jay Bhattacharya: Μην εκφοβίζετε τους ανθρώπους για να πάρετε το εμβόλιο COVID – πρόκειται να δημιουργήσει δισταγμό, να μην το ξεφορτωθείτε. Άτομα που αναζητούν μια αναμνηστική δόση εμβολίου COVID-19 το κάνουν με την ελπίδα για μεγαλύτερη προστασία, καθώς τα στοιχεία σχετικά με την ασφάλεια παραμένουν ασαφή, ανέφεραν κορυφαίοι ειδικοί.

Ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτή διευθυντή για τις μολυσματικές ασθένειες στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και τον Δρ Andrew Pavia, ειδικό για παιδιατρικές μολυσματικές ασθένειες στη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Γιούτα, για πιθανές ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια πίσω από μια τρίτη δόση, σημειώνοντας ότι μερικοί πλήρως εμβολιασμένοι άνθρωποι έχουν αναζητήσει μόνοι τους ενισχυτικές λήψεις.

“Μας ενδιαφέρει έντονα να μάθουμε αν μια τρίτη δόση μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών, ιδιαίτερα μερικές από αυτές τις πιο σοβαρές, αν και πολύ σπάνιες παρενέργειες”, δήλωσε ο Μπάτλερ σε μια εικονική ενημέρωση.

Επανέλαβε στοιχεία που υποδηλώνουν τοπικές αντιδράσεις και σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες που εμφανίζονται συχνότερα μετά τη δεύτερη δόση σε σχήματα δύο δόσεων.

Ενώ αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων έχουν αναπτύξει στρατηγικές αναμνηστικής δόσης που περιλαμβάνουν ειδικές παραλλαγές και έχουν θεωρήσει ότι οι ενισχυτές θα μπορούσαν να γίνουν απαραίτητοι το Σεπτέμβριο, οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί “δεν χρειάζονται” επιπλέον δόση αυτή τη στιγμή.

Ο Pavia είπε ότι αρκετές τρέχουσες μελέτες από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας αξιολογούν μια τρίτη δόση σε μια προσέγγιση συνδυασμού και αντιστοίχισης (ή τη χορήγηση εμβολίων από διαφορετικούς κατασκευαστές) και επίσης από τον ίδιο κατασκευαστή.

“Θα λάβουμε αυτές τις απαντήσεις αρκετά σύντομα ελπίζουμε”, είπε.

Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει ακόμη στοιχεία για εξασθένηση της ανοσίας ή μείωση των επιπέδων αντισωμάτων σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα, επανέλαβαν και παραμένουν ερωτήματα κατά πόσον οι ενισχυτές είναι απαραίτητοι, πότε και για ποιον. Συνεχιζόμενη εργασία από τη FDA και μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων συμβουλεύουν το CDC να δώσει απαντήσεις.

Ο Μπάτλερ δήλωσε ότι οι ερευνητές ανησυχούν για τους ηλικιωμένους άνω των 75 ετών που αντιμετωπίζουν τον υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής COVID-19, και εκείνους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ή άτομα με ανοσοκαταστολή, μερικά από τα οποία δεν ανταποκρίνονται επίσης στον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Ισραήλ θα αρχίσει να προσφέρει ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 σε ενήλικες που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν

Κοινή δήλωση FDA CDC NIH έναντι ανακοίνωσης της πρόθεσης της Phizer για 3ο εμβόλιο covid-19

Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα - Τι λένε οι ειδικοί

Ο Καναδάς προτίμησε τη 2η δόση του εμβολίου COVID-19 των Pfizer, Moderna μετά την 1η δόση του AstraZeneca

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δοκιμή σε πρώιμο στάδιο προτείνει ότι το από του στόματος αντιικό είναι ασφαλές και καλά ανεκτό επισημαίνει η Phizer

Η θεραπεία έχει σχεδιαστεί για να χορηγείται νωρίς (όπως το πρώτο σημάδι ή λοίμωξη ή επίγνωση της έκθεσης) ενώ η ριτοναβίρη προορίζεται να επιβραδύνει το μεταβολισμό του αντιιικού PF-07321332 για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του ιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κορωνοϊός: Το παραλήρημα είναι μια συχνή συνέπεια σοβαρής νόσησης από COVID-19

Κορωνοϊός: Η γνωστική εξασθένηση είναι πολύ πιθανή σε ασθενείς στη ΜΕΘ και θα μπορούσε να είναι διαρκής. Πάνω από ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας COVID-19, οι ερευνητές αποκαλύπτουν τις δραματικές συνέπειες που μπορεί να αντιμετωπίσουν οι ασθενείς τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη νοσηλεία.

Έρευνες FDA των ΗΠΑ για πιθανή σύνδεση μεταξύ της χρήσης παρακεταμόλης στην εγκυμοσύνη και διαταραχών στους απογόνους

Η μελέτη συνιστά ότι στις έγκυες γυναίκες θα πρέπει να εφιστάται η προσοχή στην αρχή της εγκυμοσύνης να παραιτούνται από την παρακεταμόλη, εκτός εάν ενδείκνυται ιατρικώς, όπως υποστηρίζεται από 91 επιστήμονες, κλινικούς γιατρούς και επαγγελματίες της δημόσιας υγείας.

Η ρύπανση του αέρα οδηγεί σε διαβήτη τύπου 2;

Καλιφόρνια όζον άσκηση: Ένα οξύμωρο παρουσιάζεται στην Καλιφόρνια. Ηλικιωμένοι που ασκούνται σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται σε κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 λόγω ρύπανσης.

Τα εμβόλια covid -19 λειτουργούν σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας παρά την ανοσοθεραπεία

Σύμφωνα με την Εθνική Εταιρεία Σκλήρυνσης κατά Πλάκας NMSS, τα άτομα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή κατά του CD20 θα πρέπει να εμβολιαστούν, καθώς μπορεί να αναμένουν τουλάχιστον «κάποια ανοσία».

Εξατομικευμένες συστάσεις άσκησης προσαρμοσμένες στα επίπεδα της αρτηριακής σας πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Ένα στα τέσσερα καρδιακά επεισόδια προκαλείται από υψηλή αρτηριακή πίεση. Υπολογίζεται ότι έως το 2025, περίπου το 60% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει υπέρταση. Ενώ είναι ευρέως αποδεκτό ότι η άσκηση μειώνει την αρτηριακή πίεση, μέχρι τώρα οι συστάσεις επικεντρώνονταν στην ποσότητα άσκησης ανά εβδομάδα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αρχικό επίπεδο αρτηριακής πίεσης ενός ατόμου.