Πολιτική Υγείας

Πρώην Διευθυντής CDC: Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Πρώην Διευθυντής CDC: Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κατάσταση με νέες λοιμώξεις από ιούς όπως η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, ένας εκπρόσωπος της FDA είπε ότι ο οργανισμός μαζί με τα CDC και το NIH εξακολουθούν να αξιολογούν τις δυνατότητες αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Πρώην Διευθυντής CDC: Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του CDC, Δρ. Ρίτσαρντ Μπέσερ, παρουσιάζει τις τελευταίες παραλλαγές της COVID στο «America Reports» Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η FDA παρακολουθεί στενά τα δεδομένα σχετικά με μελέτες για τη χορήγηση επιπλέον δόσης σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δήλωσε εκπρόσωπος στη Fox News.

Ο Οργανισμός συνεργάζεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αξιολόγηση των επιλογών και θα έχει σύντομα μια ενημέρωση, είπαν, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα CDC έχουν εντοπίσει ότι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από την COVID-19, πιθανότατα να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή θάνατο. Και ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο αυτήν την εβδομάδα ότι “τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είναι ευάλωτα”.

Παραδείγματα ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν εκείνα με HIV/AIDS,  με καρκίνο και μεταμόσχευση που λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και εκείνα με κληρονομικές ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, εξηγούν τα CDC στον ιστότοπό τους.

“Ο λόγος είναι ότι είναι σαφές τώρα από τα δεδομένα παρατήρησης που έγιναν ότι τα εμβόλια δεν κάνουν, σε γενικές γραμμές, με ορισμένες εξαιρέσεις, δεν απαντούν επαρκώς όπως πιστεύαμε – η αίσθηση ότι θα παρείχαν επαρκή προστασία», είπε ο Δρ Φάουτσι.

«Επομένως, από αυτήν την άποψη είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να κινηθούμε για να πάρουμε τα δυναμικά αυτών των ατόμων. «Και τώρα δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα το κάνουμε να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί, για εμάς και για τα άτομα που εμπλέκονται, είναι μια πολύ υψηλή προτεραιότητα», πρόσθεσε ο Fauci. Πρόσφατα δεδομένα έχουν δείξει ότι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αναμνηστική δόση εμβολίου προκειμένου να αυξήσουν την απόκριση αντισωμάτων τους κατά του ιού.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους ανοσοκατεσταλμένους να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού. Τον περασμένο μήνα, η Δρ Σάρα Όλιβερ, μέλος της Υπηρεσίας Επιδημικής Νοημοσύνης των CDC, συνέστησε ότι όποιος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα, να κρατά αποστάσεις από τους άλλους και να αποφεύγει τους χώρους που δεν αερίζονται καλά, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος.

Προς το παρόν, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται επιπλέον δόση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κατάσταση με νέες λοιμώξεις από ιούς όπως η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, ένας εκπρόσωπος της FDA είπε ότι ο οργανισμός μαζί με τα CDC και το NIH εξακολουθούν να αξιολογούν τις δυνατότητες αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, είπε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία δεν τελειώνει με το εμβόλιο covid-19 για τους ανοσοκατασταλμένους

Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών, λέει ο ειδικός

Στρατηγική τριών δόσεων πιθανόν να εφαρμοστεί στο μέλλον σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό επιβάλλεται να το γνωρίζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από το τιμόνι

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνονται έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

Το CDC θα πρέπει να παρακολουθεί περισσότερες πρωτοφανείς λοιμώξεις COVID-19 για να προλάβει την πανδημία, προειδοποιούν οι ειδικοί

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το CDC επιτρέπει τουλάχιστον 4 εβδομάδες καθυστέρησης για τη σύνδεση των δεδομένων επιτήρησης περιστατικών με το Σύστημα Πληροφοριών Ανοσοποίησης (IIS) και τα ζωτικά δεδομένα καταγραφής έως και ένα μήνα μετά τη διάγνωση."

Η κυβέρνηση της Σουηδίας αρνήθηκε να συστήσει τον εμβολιασμό covid παιδιών κάτω των 12 αφού διαπίστωσε ότι θα είχε μικρό ιατρικό όφελος από αυτό

Η Σουηδική κυβέρνηση συνιστά εμβόλια για παιδιά 12 ετών και άνω από τον Οκτώβριο του 2021 και συνιστά εμβόλια για παιδιά υψηλού κινδύνου μεταξύ 5 και 11 ετών.

Μαγιορκίνης: Τάση αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας

Μαγιορκίνης: Στην Ελλάδα, η πανδημία δείχνει σημεία σταθεροποίησης, με μία τάση επίσης αποσυμπίεσης στους σκληρούς δείκτες, είπε ο επιδημιολόγος - καθηγητής στη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης για την Covid από το υπουργείο Υγείας.

Παπαευαγγέλου: 8 στις 10 νέες εισαγωγές οφείλονται στην Όμικρον

Παπαευαγγέλου: Όπως είπε η κα Παπαευαγγέλου, σταδιακά παρατηρείται αύξηση των νέων νοσηλειών που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον. Συγκεκριμένα, 8 στους 1ο ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο είναι με την μετάλλαξη Όμικρον, διευκρίνισε και υπογράμμισε πως η νόσηση με την Όμικρον δεν είναι ένα απλό κρυολόγημα.

Γκάγκα: Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η διάθεση αντιικών χαπιών κατ' οίκον

Γκάγκα: Η θεραπεία με τα αντιικά χάπια απευθύνεται σε όσους συνανθρώπους μας είναι άνω των 18 ετών και έχουν προβλήματα υγείας, πλην των εγκύων, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός.

Θάνος Πλεύρης: Επαναφορά μουσικής και απελευθέρωση ωραρίου στη διασκέδαση

Πλεύρης μέτρα: Mερική αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από 30 Ιανουαρίου αποφάσισε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε προ ολίγου ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Θετική η επιτροπή ειδικών στη μουσική και το 50% πληρότητας στα γήπεδα

Επιτροπή εμπειρογνωμόνων μέτρα: Κλείδωσαν τα μέτρα ,σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb, επιστρέφει η μουσική μόνο για καθήμενους, χωρίς παράλληλα να επεκτείνεται το ωράριο σε εστίαση και διασκέδαση. 50% πληρότητα στα γήπεδα, μία εβδομάδα παράταση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού.