Πολιτική Υγείας

Πρώην Διευθυντής CDC: Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Πρώην Διευθυντής CDC: Eνισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα σε ανοσοκαταστολή

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κατάσταση με νέες λοιμώξεις από ιούς όπως η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, ένας εκπρόσωπος της FDA είπε ότι ο οργανισμός μαζί με τα CDC και το NIH εξακολουθούν να αξιολογούν τις δυνατότητες αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Πρώην Διευθυντής CDC: Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του CDC, Δρ. Ρίτσαρντ Μπέσερ, παρουσιάζει τις τελευταίες παραλλαγές της COVID στο «America Reports» Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Η FDA παρακολουθεί στενά τα δεδομένα σχετικά με μελέτες για τη χορήγηση επιπλέον δόσης σε άτομα ανοσοκατεσταλμένα, δήλωσε εκπρόσωπος στη Fox News.

Ο Οργανισμός συνεργάζεται με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για την αξιολόγηση των επιλογών και θα έχει σύντομα μια ενημέρωση, είπαν, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Τα CDC έχουν εντοπίσει ότι τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν βαριά από την COVID-19, πιθανότατα να οδηγήσουν σε νοσηλεία ή θάνατο. Και ο Δρ Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο αυτήν την εβδομάδα ότι “τα ανοσοκατεσταλμένα άτομα είναι ευάλωτα”.

Παραδείγματα ατόμων με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα περιλαμβάνουν εκείνα με HIV/AIDS,  με καρκίνο και μεταμόσχευση που λαμβάνουν ορισμένα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα και εκείνα με κληρονομικές ασθένειες που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό σύστημα, εξηγούν τα CDC στον ιστότοπό τους.

“Ο λόγος είναι ότι είναι σαφές τώρα από τα δεδομένα παρατήρησης που έγιναν ότι τα εμβόλια δεν κάνουν, σε γενικές γραμμές, με ορισμένες εξαιρέσεις, δεν απαντούν επαρκώς όπως πιστεύαμε – η αίσθηση ότι θα παρείχαν επαρκή προστασία», είπε ο Δρ Φάουτσι.

«Επομένως, από αυτήν την άποψη είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς να κινηθούμε για να πάρουμε τα δυναμικά αυτών των ατόμων. «Και τώρα δουλεύουμε πάνω σε αυτό και θα το κάνουμε να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα γιατί, για εμάς και για τα άτομα που εμπλέκονται, είναι μια πολύ υψηλή προτεραιότητα», πρόσθεσε ο Fauci. Πρόσφατα δεδομένα έχουν δείξει ότι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια αναμνηστική δόση εμβολίου προκειμένου να αυξήσουν την απόκριση αντισωμάτων τους κατά του ιού.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συνέστησαν στους ανοσοκατεσταλμένους να συνεχίσουν να λαμβάνουν προφυλάξεις κατά του κορωνοϊού. Τον περασμένο μήνα, η Δρ Σάρα Όλιβερ, μέλος της Υπηρεσίας Επιδημικής Νοημοσύνης των CDC, συνέστησε ότι όποιος έχει εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να συνεχίσει να φορά μάσκα, να κρατά αποστάσεις από τους άλλους και να αποφεύγει τους χώρους που δεν αερίζονται καλά, ακόμη και αν είναι εμβολιασμένος.

Προς το παρόν, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί δεν χρειάζονται επιπλέον δόση.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων πλησιάζει σε μια απόφαση σχετικά με τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ωστόσο, με μια μεταβαλλόμενη κατάσταση με νέες λοιμώξεις από ιούς όπως η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή δέλτα, ένας εκπρόσωπος της FDA είπε ότι ο οργανισμός μαζί με τα CDC και το NIH εξακολουθούν να αξιολογούν τις δυνατότητες αναμνηστικών δόσεων εμβολίου.

Οι αξιωματούχοι εξετάζουν εργαστηριακά δεδομένα, δεδομένα κλινικών δοκιμών και δεδομένα από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, είπε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πανδημία δεν τελειώνει με το εμβόλιο covid-19 για τους ανοσοκατασταλμένους

Τα αναμνηστικά εμβόλια COVID-19 συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο παρενεργειών, λέει ο ειδικός

Στρατηγική τριών δόσεων πιθανόν να εφαρμοστεί στο μέλλον σε ασθενείς που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικές θεραπείες,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τιμολόγια του Ρεύματος - Αλλαγές σε όσα γνωρίζουμε από 1ης Ιανουαρίου - Αναποφάσιστοι οι καταναλωτές

«Και το νέο πράσινο ενιαίο τιμολόγιο έχει σοβαρά ζητήματα νομιμότητας και διαφάνειας, καθώς αφήνει παντελώς αόριστο το τίμημα και για τον λόγο αυτόν οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, πριν επιλέξουν να μεταβούν σε αυτό ή να επιλέξουν κάποιο από τα άλλα προγράμματα των προμηθευτών» υπογραμμίζει ο νομικός σύμβουλος της Ένωσης Καταναλωτών – Ποιότητας Ζωής (ΕΚ.ΠΟΙ.ΖΩ) Παναγιώτης Σγούρας.

Υπουργείο Πολιτισμού - Διευκόλυνση της συμμετοχής των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής

Είμαστε αντιμέτωποι με το στοίχημα να αποκαταστήσουμε την προσβασιμότητα σε μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας, χωρίς να αλλοιωθεί, στο ελάχιστο, ο χαρακτήρας τους. Να μην είναι, δηλαδή, μόνο εύχρηστες οι νέες υποδομές που εγκαταστάθηκαν, αλλά και να συνδέονται αρμονικά με το μνημείο, σεβόμενοι απολύτως τις επιταγές του Αρχαιολογικού Νόμου.

«Ψηφιακός βοηθός» του gov.gr - Νέο ψηφιακό εργαλείο για τη δημόσια διοίκηση

«Οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που θα βοηθήσουν τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα νέα εργαλεία» είπε, υπογραμμίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτή η σύνδεση ψηφιακών δεξιοτήτων με τις ανθρωπιστικές σπουδές «η γενιά αυτή θα έχει μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσει» τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης.

Επίσκεψη της Γενικής Γραμματέως Υπηρεσιών Υγείας σε Νοσοκομεία της Ηπείρου

Ήπειρος ΥΠΕ: Η Λίλιαν Βιλδιρίδη επισκέφθηκε νοσοκομεία της Ηπείρου και ενημερώθηκε για την πορεία του εκσυγχρονισμού τους, ενώ παράλληλα πληροφορήθηκε για τυχόν ελλείψεις και προβλήματα.