Πολιτική Υγείας

Covid-19 Προστασία: Πλαστικές ασπίδες – φράγματα για την προφύλαξη δεν είναι πιθανό να βοηθήσουν

Covid-19 Προστασία: Πλαστικές ασπίδες – φράγματα για την προφύλαξη δεν είναι πιθανό να βοηθήσουν

Αντίθετα, οι επιστήμονες συμβούλεψαν να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση στους εμβολιασμούς μεταξύ των επιλέξιμων μαθητών και του προσωπικού, να ενισχυθεί ο εξαερισμός, να απαιτούνται μάσκες και να συμπεριλαμβάνονται φίλτρα αέρα όπου είναι απαραίτητο.

Covid-19 Προστασία: Πλαστικές ασπίδες –φράγματα για την προφύλαξη COVID-19 δεν είναι πιθανό να βοηθήσουν Τα φράγματα μπορεί να εμποδίσουν μεγαλύτερα σωματίδια από τον βήχα και το φτέρνισμα, αλλά μικρότερα αερολύματα διαφεύγουν γύρω από το φράγμα. Η Ashley Regan λέει ότι θέλει να κάνει ιατρικές επιλογές για τα δύο της παιδιά, υποστηρίζοντας ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της χρήσης μάσκας για ώρες την ημέρα δεν είναι ακόμη γνωστές. Οι πλαστικές ασπίδες που τοποθετούνται στις τάξεις για τη μείωση της εξάπλωσης της COVID-19 πιθανότατα δεν προσφέρουν πολλά οφέλη, διακόπτοντας τη ροή του αέρα και αυξάνοντας τον κίνδυνο έκθεσης, σύμφωνα με μια αναφορά ειδήσεων και νέα στοιχεία.

Ενώ οι ασπίδες μπορεί να εμποδίσουν μεγαλύτερα σωματίδια από τον βήχα και το φτέρνισμα, αυξανόμενα στοιχεία υποδηλώνουν ότι μικρότερα σωματίδια  κυλούν γύρω από το φράγμα και κινδυνεύουν να εκθέσουν άλλα.

Ο Linsey Marr, καθηγητής πολιτικών και περιβαλλοντικών μηχανικών στη Virginia Tech, παρομοίασε το φαινόμενο με τον καπνό του τσιγάρου, λέγοντας στους New York Times: «Ένας τρόπος για να σκεφτούμε τα πλαστικά εμπόδια είναι ότι είναι καλά για να μπλοκάρουν πράγματα, αλλά αναποτελεσματικά για πράγματα σαν τον καπνό του τσιγάρου … Ο καπνός απλώς παρασύρεται γύρω τους… » Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science από το Johns Hopkins έδειξε ότι οι ασπίδες γραφείου αύξησαν τον κίνδυνο εκδήλωσης που σχετίζεται με την COVID-19. “Εάν έχετε ένα δάσος με εμπόδια σε μια τάξη, θα επηρεαστεί ο σωστός αερισμός αυτού του δωματίου”, δήλωσε ο Marr στην εφημερίδα.

“Τα αερολύματα όλων θα παγιδευτούν και θα κολλήσουν εκεί και θα συσσωρευτούν και θα καταλήξουν να εξαπλωθούν πέρα ​​από το δικό σας γραφείο.”

Οι ειδικοί είπαν ότι οι ασπίδες γραφείου είναι απίθανο να προσφέρουν προστασία και μπορεί αντίθετα να διακόψουν τον εξαερισμό στα δωμάτια.

Σε ορισμένες συνθήκες, οι ασπίδες μπορούν να οδηγήσουν σε συσσώρευση ιικών σωματιδίων, δημιουργώντας τις λεγόμενες «νεκρές ζώνες» με υψηλές συγκεντρώσεις σωματιδίων, σημειώνεται στην έκθεση.

Αντίθετα, οι επιστήμονες συμβούλεψαν να δοθεί προτεραιότητα στην εστίαση στους εμβολιασμούς μεταξύ των επιλέξιμων μαθητών και του προσωπικού, να ενισχυθεί ο εξαερισμός, να απαιτούνται μάσκες και να συμπεριλαμβάνονται φίλτρα αέρα όπου είναι απαραίτητο.

Τα πλαστικά εμπόδια δεν πρέπει να προκαλούν συναγερμό, αλλά οι άνθρωποι δεν πρέπει να υποθέτουν ότι προσφέρουν πλήρη προστασία, δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κόρσι, κοσμήτορας μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, δήλωσε ο Ντέιβις στην εφημερίδα.

Ο Corsi συνέστησε μάσκες προσώπου εκτός από πλαστικά εμπόδια για μείωση του κινδύνου μόλυνσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μπορούν οι ασπίδες προσώπου να αντικαταστήσουν τις μάσκες για την πρόληψη της COVID-19;

Μελέτη για την επικινδυνότητα της χρήσης μάσκας σε μικρά παιδιά

Χρήση διαφανών ασπίδων προσώπου κατά την επάνοδο στην κανονικότητα

Ιατρική μάσκα: Καινοτόμος τεχνολογία δίνει λύση στο θόλωμα των γυαλιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Ερυθρός Σταυρός των ΗΠΑ ανακοίνώνει την εθνική έλλειψη αίματος

"Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κέντρα αίματος σε όλη τη χώρα ανέφεραν λιγότερη από μία ημέρα παροχή αίματος ορισμένων κρίσιμων τύπων αίματος - ένα επικίνδυνα χαμηλό επίπεδο. Εάν η παροχή αίματος της χώρας δεν σταθεροποιηθεί σύντομα, μπορεί να μην είναι διαθέσιμο αίμα που σώζει ζωές για κάποιους ασθενείς όταν χρειάζεται».

Οι ρωσικές αρχές συντομεύουν την απαιτούμενη περίοδο απομόνωσης για τα άτομα που έχουν μολυνθεί με covid-19 από 14 σε επτά ημέρες,

Η κρατική στατιστική υπηρεσία της Ρωσίας, η οποία χρησιμοποιεί ευρύτερα κριτήρια καταμέτρησης, τοποθετεί τον αριθμό των θανάτων πολύ υψηλότερα, λέγοντας ότι ο συνολικός αριθμός των θανάτων που συνδέονται με τον ιό μεταξύ Απριλίου 2020 και Οκτωβρίου 2021 είναι πάνω από 625.000.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία ότι τα υγιή παιδιά χρειάζονται 3η δόση, λέει ο ΠΟΥ

ΠΟΥ: "Δεν υπάρχει καμία απόδειξη αυτή τη στιγμή ότι τα υγιή παιδιά ή οι έφηβοι χρειάζονται αναμνηστικές δόσεις. Κανένα στοιχείο απολύτως", επεσήμανε η Σούμια Σουαμινάθαν.

Ο πρόεδρος της Κίνας δεσμεύτηκε να στείλει επιπλέον 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου covid σε άλλες χώρες

Συγκριτικά, οι διαχειριστές του προγράμματος COVAX που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ για την αποστολή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο ότι έχει παραδώσει τώρα 1 δισεκατομμύριο δόσεις εμβολίου.