Πολιτική Υγείας

Covid-19 Κίνα: Ειδικός προειδοποιεί ότι οι νεκροί από το lockdown στη Σαγκάη θα είναι «πολύ περισσότεροι» από τις ζωές που σώζονται

Covid-19 Κίνα: Ειδικός προειδοποιεί ότι οι νεκροί από το lockdown στη Σαγκάη θα είναι «πολύ περισσότεροι» από τις ζωές που σώζονται

«Κλείνοντας 26 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σαγκάη, λέτε στους άλλους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους: «Είμαστε υπεύθυνοι. Είμαστε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τη ζωή σας»

Covid-19 Κίνα: Η Σαγκάη έκλεισε περισσότερους από 25 εκατομμύρια κατοίκους μετά την αύξηση των θετικών κρουσμάτων COVID-19. Το κόστος του lockdown στη Σαγκάη θα είναι «πολύ μεγαλύτερο» από τις ζωές που σώζονται από την COVID: Ο Steve Mosher, συγγραφέας του «Νταής της Ασίας» «Bully of Asia», προειδοποίησε ότι το πρόσφατο lockdown της Σαγκάης για να σταματήσει η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 θα έχει τελικά πολύ μεγαλύτερο κόστος σε ζωές από εκείνες που θα σωθούν από τον ιό. Η Σαγκάη έκλεισε περισσότερους από 25 εκατομμύρια κατοίκους αφού η πόλη ανέφερε περισσότερα από 22.000 νέα κρούσματα COVID σε μια μέρα. Το lockdown είναι αποτέλεσμα της πολιτικής «μηδενικής COVID» της Κίνας.

«Δεν πρόκειται ποτέ να εξαλείψετε έναν εξαιρετικά μολυσματικό αναπνευστικό ιό που εξαπλώνεται τόσο εύκολα», είπε ο Mosher στο «Fox & Friends» την Τετάρτη.

«Ο υπόλοιπος κόσμος το έχει συνειδητοποιήσει αυτό».

Ο Μόσερ εξήγησε ότι ορισμένοι κάτοικοι της Σαγκάης δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και αγωνίζονται να βρουν φαγητό.

«Τι κάνουν στη Σαγκάη;» ρώτησε. «Εγγυώμαι ότι όταν τελικά πάνε σε κάποια από αυτά τα διαμερίσματα όπου οι άνθρωποι έχουν κλειστεί για τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, θα βρουν πτώματα ανθρώπων που έχουν πεθάνει από την πείνα, ανθρώπους που έχουν πεθάνει από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια. .”

Είπε ότι ο αριθμός των νεκρών από το lockdown θα είναι πιθανότατα μεγαλύτερος από τον αριθμό των ζωών που σώθηκαν από την COVID-19.

Ο Μόσερ επεσήμανε την πολιτική ως κινητήριο παράγοντα πίσω από τη συνεχιζόμενη επιδίωξη της Κίνας για αυστηρά μέτρα για την COVID, λέγοντας ότι οι προηγούμενες προσπάθειες θα είναι «μάταιες» εάν σταματήσει να επιβάλλει τα lockdown τώρα. «Ό,τι κάνατε στο παρελθόν ήταν ένα λάθος, οπότε παραδεχτείτε το και προχωρήστε», είπε στον παρουσιαστή του Brian Kilmeade. «Αλλά δεν θα το κάνουν γιατί στους πολιτικούς δεν αρέσει ποτέ να κάνουν λάθος». Συνέχισε εξηγώντας ότι η Σαγκάη χρησιμοποιείται για να δείξει τη δύναμη και τον έλεγχο που κατέχει η κινεζική κυβέρνηση στον λαό.

«Κλείνοντας 26 εκατομμύρια ανθρώπους στη Σαγκάη, λέτε στους άλλους 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους: «Είμαστε υπεύθυνοι. Είμαστε το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τη ζωή σας», είπε.

«Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θέλει να είναι ισόβιος πρόεδρος και η παράταξη της Σαγκάης το παλεύει», είπε ο Μόσερ.

Η Σαγκάη είναι πλέον κλειδωμένη.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι ΗΠΑ διατάζουν το μη απαραίτητο προσωπικό της πρεσβείας να εγκαταλείψει τη Σαγκάη καθώς αυξάνονται τα κρούσματα.

Η Κίνα επικρίνει τις Ηνωμένες Πολιτείες για «αβάσιμες κατηγορίες» σχετικά με την πολιτική της για την Covid-19

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επαίνεσε τη «δοκιμασμένη» στρατηγική της χώρας για μηδενική Covid την Παρασκευή

Πλήττονται οι αλυσίδες εφοδιασμού της Κίνας λόγω καραντίνας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την 4η δόση - Ποιους αφορά

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα άτομα άνω των 65 ετών, για τα οποία η πλατφόρμα έχει ανοίξει από τον Μάιο, δεν έχουν προσέλθει σε ικανό αριθμό να εμβολιαστούν με το ποσοστό τους να αγγίζει μόλις το 15%.

3ος γύρος υποχρεωτικών τεστ Covid στο Μακάο καθώς τα κρούσματα αυξάνονται

Μακάο Covid: Το Μακάο τηρεί την πολιτική της Κίνας για μηδενική COVID που στοχεύει στην εξάλειψη όλων των εστιών, σχεδόν με οποιοδήποτε κόστος, αντίθετη με μια παγκόσμια τάση προσπάθειας συνύπαρξης με τον ιό. 

Τέλος στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού κατά της Covid-19 ανακοίνωσε η Αυστριακή Κυβέρνηση

Αυστρία: Η αυστριακή κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την πλήρη εγκατάλειψη της πολιτικής της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά της Covid-19, μια πολιτική που είχε θέσει σε αναστολή τον Μάρτιο μόλις ένα μήνα μετά την έναρξη ισχύος της. «Πλέον, πρέπει να ζήσουμε με την Covid, επομένως θα εφαρμόσουμε μια σειρά μέτρων, το οποίο σημαίνει τον τερματισμό της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού», […]

Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ εμποδίζει τους φαρμακοποιούς να χορηγούν ιβερμεκτίνη για τη θεραπεία της COVID-19 χωρίς ιατρική συνταγή

«Οι ασθενείς θα πρέπει πάντα να συμβουλεύονται τον γιατρό τους πριν πάρουν φάρμακα, ώστε να έχουν πλήρη επίγνωση των θεραπευτικών επιλογών και των πιθανών ακούσιων συνεπειών από τη λήψη ενός φαρμάκου που μπορεί να περιορίσει άλλες επιλογές θεραπείας στο μέλλον», είπε ο Sununu.

Τα χάπια για την άμβλωση θα γίνουν το επόμενο πεδίο μάχης στον αναπαραγωγικό αγώνα των ΗΠΑ

Καθώς αυτές οι νομικές μάχες ετοιμάζονται να γίνουν, η συνήγορος κατά των αμβλώσεων Savannah Craven είπε ότι αυτή και οι συνάδελφοί της θα εργαστούν για να απαγορευθούν όλες οι μέθοδοι άμβλωσης, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

'Εγκριση δαπάνης για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS & απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων

ΗΔΙΚΑ: Εγκρίθηκε από την ΗΔΙΚΑ η δαπάνη για εγκατάσταση συστημάτων RIS PACS και απομαγνητοφώνησης ιατρικών πράξεων και γνωματεύσεων στα δημόσια Νοσοκομεία και τις δομές ΠΦΥ της χώρας.

Τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ δεν πρέπει να καταργηθούν λόγω της ευλογιάς των πιθήκων λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

Η Meg Doherty, από τα παγκόσμια προγράμματα HIV, ηπατίτιδας και σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων στον ΠΟΥ, δήλωσε: «Δεν το ονομάζουμε σεξουαλικά μεταδιδόμενη λοίμωξη. «Ο στιγματισμός δεν βοηθά ποτέ σε ένα ξέσπασμα ασθένειας», πρόσθεσε. «Αυτή δεν είναι μια γκέι ασθένεια. Ωστόσο, θέλουμε οι άνθρωποι να γνωρίζουν ποιοι είναι οι κίνδυνοι».

Η Σαγκάη αναφέρει μηδενικά κρούσματα COVID για πρώτη φορά εδώ και μήνες

Κίνα κορωνοϊός: Η Κίνα ανέφερε μηδενικά νέα κρούσματα COVID-19 στη Σαγκάη για πρώτη φορά από τον Μάρτιο σήμερα, καθώς το τελευταίο ξέσπασμα της χώρας υποχωρεί μετά από μήνες καραντίνας και άλλους περιορισμούς.