Πολιτική Υγείας

Όμικρον Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ επαινεί τον χειρισμό μηδενικής covid καθώς η Σαγκάη προετοιμάζει 130.000 κρεβάτια

Όμικρον Κίνα: Ο Σι Τζινπίνγκ επαινεί τον χειρισμό μηδενικής covid καθώς η Σαγκάη προετοιμάζει 130.000 κρεβάτια

Μέχρι τον Μάρτιο, η Κίνα είχε κρατήσει χαμηλά τα κρούσματα με τοπικά lockdown, μαζικές δοκιμές και αυστηρούς περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, η χώρα έχει αναφέρει χιλιάδες καθημερινά κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες, με το οικονομικό κέντρο και το επίκεντρο της επιδημίας στη Σαγκάη να έχει τεθεί σε lockdown λόγω λοιμώξεων της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.

Όμικρον Κίνα: Η Κίνα έχει αναφέρει χιλιάδες καθημερινά κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες, με τον οικονομικό κόμβο και το επίκεντρο της επιδημίας στη Σαγκάη να έχει τεθεί σε lockdown λόγω λοιμώξεων της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επαίνεσε τη «δοκιμασμένη» στρατηγική της χώρας για μηδενική Covid την Παρασκευή, ακόμη και όταν οι αρχές της Σαγκάης προετοίμασαν σχεδόν 130.000 κρεβάτια για ασθενείς με Covid-19 εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων και αυξανόμενης δημόσιας οργής.

Μέχρι τον Μάρτιο, η Κίνα είχε κρατήσει χαμηλά τα κρούσματα με τοπικά lockdown, μαζικές δοκιμές και αυστηρούς περιορισμούς στα διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, η χώρα έχει αναφέρει χιλιάδες καθημερινά κρούσματα τις τελευταίες εβδομάδες, με το οικονομικό κέντρο και το επίκεντρο της επιδημίας στη Σαγκάη να έχει τεθεί σε lockdown λόγω λοιμώξεων της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Omicron.

Οι αρχές της Σαγκάης δήλωσαν την Παρασκευή ότι 130.000 νέα κρεβάτια ήταν έτοιμα ή υπό κατασκευή για τους κατοίκους της πόλης που είναι θετικοί στην Covid σε αυτοσχέδιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των εκθεσιακών αιθουσών. Η πόλη ανέφερε περισσότερες από 21.000 νέες μολύνσεις την Παρασκευή, η συντριπτική πλειοψηφία ασυμπτωματικές.

Ωστόσο, ο Πρόεδρος Xi την Παρασκευή επαίνεσε την απάντηση της χώρας για την Covid, λέγοντας σε μια εκδήλωση προς τιμήν των Ολυμπιακών αθλητών ότι ο χειρισμός της χώρας στους πρόσφατους Χειμερινούς Αγώνες έδειξε ότι η πολιτική της για τον ιό «άντεξε για άλλη μια φορά τη δοκιμασία».

«Κάποιοι ξένοι αθλητές μας είπαν ότι εάν υπήρχε χρυσό μετάλλιο για την αντιμετώπιση της επιδημίας, θα έπρεπε να απονεμηθεί στην Κίνα», είπε ο Σι στην τελετή στο Πεκίνο. Οι περίπου 25 εκατομμύρια κάτοικοι της Σαγκάης αποκλείστηκαν σε φάσεις την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας σκηνές αγορών πανικού και μαζικών δοκιμών.

Οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αγχώνονται με τους περιορισμούς, με κάποιους να συμμετέχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παραπονεθούν για ελλείψεις τροφίμων και να εκφράσουν την οργή τους για τη δολοφονία ενός κατοικίδιου ζώου κοργκί από εργαζόμενους στον τομέα της υγείας.

Εν τω μεταξύ, οι αξιωματούχοι αμβλύνουν την πολιτική διαχωρισμού των θετικών στην Covid παιδιών από τους γονείς τους χωρίς ιούς, αφού ο κανόνας προκάλεσε οργή στο κοινό. Αλλά το Πεκίνο εμμένει στην προσέγγισή του για μηδενική ανοχή και είναι αποφασισμένο να καταπνίξει το ξέσπασμα της Σαγκάης, στέλνοντας 38.000 ιατρούς και 2.000 στρατιώτες από όλη τη χώρα στην πόλη ως ενίσχυση.

Η κρατική εφημερίδα People’s Daily την Παρασκευή δήλωσε ότι το zero-Covid παραμένει η «καλύτερη επιλογή» για την Κίνα, υποστηρίζοντας ότι η χώρα δεν πρέπει «ποτέ να μουδιάζει, να κουράζεται να πολεμά και να χαλαρώνει».

Η Κίνα, η χώρα όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορωνοϊός στην κεντρική πόλη της Γουχάν στα τέλη του 2019, είναι μεταξύ των τελευταίων εναπομεινάντων μερών στον κόσμο μετά από μια προσέγγιση μηδενικης Covid στην πανδημία. Η επιδημία έχει λάβει μια ολοένα και πιο σοβαρή οικονομική διάσταση, με την παραγωγή εργοστασίων της Κίνας να πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών τον Μάρτιο, σύμφωνα με ανεξάρτητους δείκτες που δημοσίευσε ο κινεζικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Caixin.

Οι ερευνητές έχουν προειδοποιήσει ότι η Κίνα θα μπορούσε να υποστεί ένα «κολοσσιαίο ξέσπασμα» που θα κατακλύσει το ιατρικό της σύστημα εάν χαλαρώσει απότομα τους περιορισμούς. Ωστόσο, ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ στον Δυτικό Ειρηνικό, Takeshi Kasai, την Πέμπτη, προειδοποίησε ότι «το ανθρώπινο και κοινωνικό κόστος των lockdown είναι σημαντικό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άλλη μια πόλη 9 εκατ. κατοίκων μπαίνει σε lockdown στην Κίνα

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανέφεραν δύο θανάτους από την COVID-19 το Σάββατο

Οι 2 πρώτοι θάνατοι στην Κίνα από τον Ιανουάριο του 2021 φέρνουν νέα lockdown

Κατασκευαστικά συνεργεία από την ηπειρωτική Κίνα βοηθούν το Χονγκ Κονγκ να χτίσει δύο προσωρινές εγκαταστάσεις απομόνωσης για κρούσματα της όμικρον

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στη δίνη της χειρότερης επιδημίας του κορωνοϊού, καθώς το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι σοβαρά υπερτεταμένο

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.