Πολιτική Υγείας

Covid-19 Ισραήλ: Εμβολιάζει παιδιά από 5 ετών για να καταπολεμήσει το «παιδικό κύμα»

Covid-19 Ισραήλ: Εμβολιάζει παιδιά από 5 ετών για να καταπολεμήσει το «παιδικό κύμα»

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που κυκλοφόρησε εμβόλια κατά του κορωνοϊού πέρυσι χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που της έδωσε πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις σε αντάλλαγμα για δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια από τα εννέα εκατομμύρια άτομα της χώρας είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένα.

Covid-19 Ισραήλ: Το Ισραήλ άρχισε να κυκλοφορεί εμβόλια Covid-19 για παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών τη Δευτέρα, και έγινε μια από τις λίγες χώρες που εμβολιάζουν παιδιά τόσο μικρά και προσπαθεί να αποτρέψει ένα άλλο κύμα πανδημίας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το εβραϊκό κράτος γνώρισε μια έξαρση των μολύνσεων από κορωνοϊό, που τροφοδοτήθηκε από την παραλλαγή Delta, και ξεκίνησε μια από τις πρώτες εκστρατείες για ενισχυτικές βολές. Καθώς οι μολύνσεις αρχίζουν να αυξάνονται ξανά, ο πρωθυπουργός Naftali Bennett είπε ότι η χώρα βιώνει ένα «παιδικό κύμα» με περίπου τα μισά από τα πρόσφατα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά κάτω των 11 ετών, έγραψε στο Facebook.

Οι αρχές είχαν ήδη ξεκινήσει να εμβολιάζουν άτομα ηλικίας 12 έως 17 ετών, αλλά αποφάσισαν να μειώσουν το όριο ηλικίας μετά τις δοκιμές της Pfizer και τις συστάσεις μιας ομάδας Ισραηλινών επιστημόνων.

Ενώ η εκστρατεία για τους νεότερους ανηλίκους επρόκειτο να ξεκινήσει επίσημα την Τρίτη, οι δόσεις είχαν ήδη χορηγηθεί μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ, διαπίστωσε μια ομάδα του AFP στο Τελ Αβίβ.

«Αυτή τη στιγμή κατά τη διάρκεια της επιδημίας, το καλύτερο εργαλείο για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας είναι ο εμβολιασμός», είπε ο Heli Nave από έξω από μια κλινική που δίνει τα εμβόλια Pfizer-BioNTech σε παιδιά.

Είπε ότι «δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση», αλλά η διαθεσιμότητα δεδομένων από τις Ηνωμένες Πολιτείες – οι οποίες ξεκίνησαν να εμβολιάζουν παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών νωρίτερα αυτόν τον μήνα – την είχε πείσει.

Ο πρωθυπουργός έχει προγραμματιστεί να εμβολιάσει τον μικρότερο γιο του το πρωί της Τρίτης, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Το Ισραήλ ήταν μια από τις πρώτες χώρες που κυκλοφόρησε εμβόλια κατά του κορωνοϊού πέρυσι χάρη σε μια συμφωνία με την Pfizer που της έδωσε πρόσβαση σε εκατομμύρια δόσεις σε αντάλλαγμα για δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Περισσότερα από 5,7 εκατομμύρια από τα εννέα εκατομμύρια άτομα της χώρας είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι σοβαροί ασθενείς με COVID-19 είχαν ποσοστό επιβίωσης 94% μετά τη θεραπεία με φάρμακο Ισραηλινής εταιρείας αποκαλύπτει η κλινική δοκιμή φάσης ΙΙ

Συνεδριάζουν εκτάκτως στο Ισραήλ λόγω της αύξησης νοσηλειών covid

Αυξάνονται οι ανησυχίες σχετικά με την ταχέως διαδεδομένη παραλλαγή δέλτα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ εκφράζει «σαφή δέσμευση» για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας

Τον περασμένο μήνα, ο ηγέτης του Βορρά Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε ότι η χώρα του είναι «έτοιμη να κινητοποιήσει» την πυρηνική αποτρεπτική της δύναμη σε οποιαδήποτε μελλοντική στρατιωτική σύγκρουση με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Σεούλ.

Θ. Τσαχαλίνα στο Healthweb : Κινδυνεύουν οι ασθενείς με Διαβήτη να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες

Κινδυνεύουν τα άτομα με Διαβήτη Τύπου 1 να χάσουν την πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες λόγω του πρόσφατου ΦΕΚ για αποζημιώσεις αισθητήρων γλυκόζης. ‘’ Ακατανόητο το σκεπτικό του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ καθώς τα επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου συστήματος και δεν δικαιολογούν μια τέτοια απόφαση. Καλό θα ήταν να δοθεί απάντηση από την κ. Καρποδίνη.’’, , λέει η κ. Θεοφανεία Τσαχαλίνα αντιπρόεδρος της ΕΛΟΔΙ στο healthweb.gr.

Εκστρατεία εμβολιασμού κατά της πολιομυελίτιδας βρίσκεται σε εξέλιξη στο Λονδίνο καθώς ο ιός εξαπλώνεται στην πόλη

Η Βρετανία επεκτείνει επίσης την επιτήρηση για την πολιομυελίτιδα σε άλλες τοποθεσίες εκτός Λονδίνου για να δει εάν ο ιός έχει εξαπλωθεί περαιτέρω. Ο κίνδυνος για τον ευρύτερο πληθυσμό εκτιμάται ως χαμηλός επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται ακόμη και αν τα ποσοστά είναι κάτω από τα βέλτιστα επίπεδα για την πρόληψη της εξάπλωσης.

Η Ινδία θα ξεκινήσει αυτή την εβδομάδα τα ενισχυτικά εμβόλια κατά της COVID

Το Corbevax θα είναι διαθέσιμο σε άνω των 18 ετών ως προληπτικό αναμνηστικό έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση, ανέφερε το υπουργείο Υγείας σε επιστολή του στις 8 Αυγούστου προς τις κρατικές αρχές και κοινοποιήθηκε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη.

Η έγκριση του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων επεκτάθηκε από τον FDA για να αυξήσει τον αριθμό των διαθέσιμων δόσεων

Αξιωματούχοι του οργανισμού τόνισαν επίσης τη σημασία της λήψης δύο δόσεων του εμβολίου. «Αισθανόμαστε πολύ έντονα ότι οι δύο δόσεις είναι απαραίτητες επειδή, εν μέρει, δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι τρεις, έξι, οκτώ μήνες αργότερα οι άνθρωποι θα προστατεύονται επαρκώς με μία μόνο δόση», δήλωσε ο Δρ Peter Marks, επικεφαλής του FDA για το εμβόλιο.

Πλεύρης: "Η νέα καταγραφή θανάτων θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά στοιχεία"

Πλεύρης: Επιδημιολογική εικόνα είναι να έχουμε σωστή καταγραφή. Αυτή τη στιγμή λόγου χάρη το να υποκαταγράφονται περιπτώσεις θανάτων από εμφράγματα λόγου χάρη ή ογκολογικά περιστατικά δεν βοηθούν την επιδημιολογική εικόνα.