Πολιτική Υγείας

Covid-19 HΠΑ: Ο Μπάιντεν επιτυγχάνει τον στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Covid-19 HΠΑ: Ο Μπάιντεν επιτυγχάνει τον στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση. Πρόσθεσε ότι όταν οι μαθητές γυμνασίου εμβολιασθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης.

Covid-19 HΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί του παρόντος τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και σχετικών θανάτων στον κόσμο. Περισσότεροι από 538.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CDC λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να λάβουν μέτρα φυσικής απόστασης.

Ενημέρωση σχετικά με τους αριθμούς COVID-19

  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 122 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει περισσότερα από 29,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
  • Περισσότεροι από 540.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει από την ασθένεια.
  • Πάνω από 77,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Η χορήγηση εμβολίων επί προεδρίας του Biden έχει επιτύχει στόχο 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου

Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι χορηγήθηκαν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις πρώτες 58 ημέρες της θητείας του. Κατά τη μεταβατική περίοδο ο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις πρώτες 100 ημέρες του. Αργότερα τροποποίησε τον στόχο σε 150 εκατομμύρια δόσεις εντός των πρώτων 100 ημερών. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, λέει ο Fauci Ο Δρ Anthony Fauci, έμπιστος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δήλωσε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ επικεντρωμένοι στη σκέψη της ανοσίας της αγέλης έναντι του νέου κορωνοϊού, SARS-CoV-2, ανέφερε το CNN.

Η ανοσία της αγέλης είναι το σημείο όπου αρκετά άτομα προστατεύονται από έναν ιό για να καταστέλλουν τη μετάδοση. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προσέγγισή μας με αυτήν την έννοια της ανοσία της αγέλης, διότι πραγματικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς, για αυτόν τον συγκεκριμένο ιό, τι είναι αυτή η έννοια», δήλωσε ο Fauci σε ακρόαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, ανέφερε το CNN.

Ο Fauci είπε επίσης ότι εκτιμά ότι οπουδήποτε μεταξύ του 70% και του 85% του πληθυσμού θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ή διαφορετικά να είναι άνοσο στον ιό για να φτάσει στο σημείο της ανοσίας της αγέλης. «Δεν ξέρουμε πραγματικά τι είναι αυτό το μαγικό σημείο της ανοσίας της αγέλης, αλλά γνωρίζουμε ότι εάν εμβολιαστεί ο συντριπτικός πληθυσμός, θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Τελικά θα θέλαμε να πάρουμε και να κάνουμε στα παιδιά εμβόλιο με αυτό το μείγμα », δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Γερουσίας. Πρόσθεσε ότι όταν οι μαθητές γυμνασίου εμβολιασθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης.

Το πρώτο μωρό των ΗΠΑ που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού

Όταν ήταν 36 εβδομάδων έγκυος, σε μια εργαζόμενη υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Φλόριντα δόθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου Moderna COVID-19. Γέννησε 3 εβδομάδες αργότερα ένα υγιές κοριτσάκι που είχε ήδη αντισώματα SARS-CoV-2, ανέφερε το CBS News. Ο Δρ Paul Gilbert και ο Δρ Chad Rudnick του Κολλεγίου Ιατρικής Charles E. Schmidt του Πανεπιστημίου της Florida Atlantic παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μια προκαταρκτική μελέτη πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτά τα αντισώματα ήταν παρόντα κατά τον τοκετό, μετά από ανάλυση του αίματος από τον ομφάλιο λώρο του μωρού που ελήφθη αμέσως μετά τη γέννηση και πριν από τον τοκετό. Πιστεύουν ότι αυτό το νεογέννητο είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ενός παιδιού που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι αυτό μπορεί να προσφέρει στο βρέφος κάποια προστασία από τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύρο ρεκόρ θανάτων COVID καταγράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

"Καμπανάκι" Μπάιντεν για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Νέα στρατηγική του Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συγχορηγός του 9ου Συνεδρίου ISPAH

Άμπου Ντάμπι ΠΟΥ: Η συγχρηματοδότηση της εκδήλωσης από τον ΠΟΥ ενισχύει τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας ως προτεραιότητας για τη δημόσια υγεία και τη συμβολή της στη μείωση της επιβάρυνσης των μη μεταδοτικών ασθενειών και στη βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας, της ψυχικής υγείας και ευεξίας. 

Η σχολική περιφέρεια της Φιλαδέλφειας επιβάλλει μάσκες για τις πρώτες 10 ημέρες του σχολικού έτους ενώ τα προνήπια πρέπει να καλύπτονται όλον τον χρόνο.

Η περιφέρεια εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα «μάσκα για να μείνει», δηλώνοντας ότι οι μαθητές και το προσωπικό που έχουν εκτεθεί στην COVID-19 μπορούν να παραμείνουν στο σχολείο αλλά πρέπει να φορούν μάσκα για 10 ημέρες.

Μετάβαση ιστότοπων covid σε παρόχους στη Νέα Υόρκη για ανταπόκριση στην ευλογιά των πιθήκων

Σύμφωνα με το Fox 5 New York, τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη Νέα Υόρκη έχουν ξεπεράσει τα 2.000. Ο ιός της πολιομυελίτιδας έχει επίσης ανιχνευθεί στα λύματα των πόλεων και σε γειτονικές κομητείες.