Πολιτική Υγείας

Covid-19 HΠΑ: Ο Μπάιντεν επιτυγχάνει τον στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Covid-19 HΠΑ: Ο Μπάιντεν επιτυγχάνει τον στόχο των 100 εκατομμυρίων εμβολιασμών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση. Πρόσθεσε ότι όταν οι μαθητές γυμνασίου εμβολιασθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης.

Covid-19 HΠΑ: Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επί του παρόντος τον υψηλότερο αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων COVID-19 και σχετικών θανάτων στον κόσμο. Περισσότεροι από 538.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το CDC λέει ότι τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί μπορούν να συναντηθούν σε εσωτερικούς χώρους χωρίς να λάβουν μέτρα φυσικής απόστασης.

Ενημέρωση σχετικά με τους αριθμούς COVID-19

  • Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν σημειωθεί περισσότερα από 122 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερα από 2,6 εκατομμύρια θάνατοι, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναφέρει περισσότερα από 29,7 εκατομμύρια επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
  • Περισσότεροι από 540.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πεθάνει από την ασθένεια.
  • Πάνω από 77,2 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου COVID-19, σύμφωνα με το CDC.

Η χορήγηση εμβολίων επί προεδρίας του Biden έχει επιτύχει στόχο 100 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου

Ο Πρόεδρος Joe Biden ανακοίνωσε ότι χορηγήθηκαν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τις πρώτες 58 ημέρες της θητείας του. Κατά τη μεταβατική περίοδο ο Μπάιντεν είχε δεσμευτεί ότι θα δοθούν 100 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου COVID-19 στις πρώτες 100 ημέρες του. Αργότερα τροποποίησε τον στόχο σε 150 εκατομμύρια δόσεις εντός των πρώτων 100 ημερών. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19, λέει ο Fauci Ο Δρ Anthony Fauci, έμπιστος διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID), δήλωσε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ επικεντρωμένοι στη σκέψη της ανοσίας της αγέλης έναντι του νέου κορωνοϊού, SARS-CoV-2, ανέφερε το CNN.

Η ανοσία της αγέλης είναι το σημείο όπου αρκετά άτομα προστατεύονται από έναν ιό για να καταστέλλουν τη μετάδοση. «Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην προσέγγισή μας με αυτήν την έννοια της ανοσία της αγέλης, διότι πραγματικά δεν γνωρίζουμε ακριβώς, για αυτόν τον συγκεκριμένο ιό, τι είναι αυτή η έννοια», δήλωσε ο Fauci σε ακρόαση της Επιτροπής Υγείας, Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων της Γερουσίας, ανέφερε το CNN.

Ο Fauci είπε επίσης ότι εκτιμά ότι οπουδήποτε μεταξύ του 70% και του 85% του πληθυσμού θα χρειαστεί να εμβολιαστεί ή διαφορετικά να είναι άνοσο στον ιό για να φτάσει στο σημείο της ανοσίας της αγέλης. «Δεν ξέρουμε πραγματικά τι είναι αυτό το μαγικό σημείο της ανοσίας της αγέλης, αλλά γνωρίζουμε ότι εάν εμβολιαστεί ο συντριπτικός πληθυσμός, θα είμαστε σε καλή κατάσταση. Τελικά θα θέλαμε να πάρουμε και να κάνουμε στα παιδιά εμβόλιο με αυτό το μείγμα », δήλωσε ο Fauci κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Γερουσίας. Πρόσθεσε ότι όταν οι μαθητές γυμνασίου εμβολιασθούν, οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να φτάσουν στην ανοσία της αγέλης.

Το πρώτο μωρό των ΗΠΑ που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού

Όταν ήταν 36 εβδομάδων έγκυος, σε μια εργαζόμενη υγειονομικής περίθαλψης της Νότιας Φλόριντα δόθηκε η πρώτη δόση του εμβολίου Moderna COVID-19. Γέννησε 3 εβδομάδες αργότερα ένα υγιές κοριτσάκι που είχε ήδη αντισώματα SARS-CoV-2, ανέφερε το CBS News. Ο Δρ Paul Gilbert και ο Δρ Chad Rudnick του Κολλεγίου Ιατρικής Charles E. Schmidt του Πανεπιστημίου της Florida Atlantic παρουσίασαν τα ευρήματά τους σε μια προκαταρκτική μελέτη πριν από την αξιολόγηση από ομοτίμους. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι αυτά τα αντισώματα ήταν παρόντα κατά τον τοκετό, μετά από ανάλυση του αίματος από τον ομφάλιο λώρο του μωρού που ελήφθη αμέσως μετά τη γέννηση και πριν από τον τοκετό. Πιστεύουν ότι αυτό το νεογέννητο είναι η πρώτη γνωστή περίπτωση ενός παιδιού που γεννήθηκε με αντισώματα κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες και ότι αυτό μπορεί να προσφέρει στο βρέφος κάποια προστασία από τον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Μαύρο ρεκόρ θανάτων COVID καταγράφουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

"Καμπανάκι" Μπάιντεν για τις καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς

Νέα στρατηγική του Μπάιντεν για τους εμβολιασμούς στις ΗΠΑ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών – Διεύρυνση ωραρίου

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα εμβόλια της AstraZeneca είναι ασφαλή και οι κίνδυνοι που υπάρχουν από το εμβόλιο είναι εξαιρετικά χαμηλοί, διαβεβαίωσε o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Έχουμε κάνει και στη χώρα μας πάνω από 2,5 εκατ. εμβολιασμούς με ελάχιστα συμβάντα δήλωσε γενικά για τα εμβόλια.

Υπουργείο Υγείας: Πρωτοβουλίες για τη φροντίδα της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων

Ζωή Ράπτη: Η συνεργασία στοχεύει στην ανάπτυξη ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος με στόχο την ενίσχυση του τομέα ψυχικής Υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ποιότητας της φροντίδας παρέχοντας πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε παιδιά και εφήβους στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Βασίλης Κικίλιας: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 30-39 με AstraZeneca – Εμβολιασμοί και σε ιδιωτικά κέντρα

Βασίλης Κικίλιας: Με έντονο συναισθηματικό τόνο, ο κ. Κικίλιας μίλησε για όλους τους ανθρώπους που έχουν χαθεί από τον φονικό ιό και το δράμα που περνούν οι οικογένειές τους, καθώς και για την αδιάκοπη προσπάθεια του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, καταλήγοντας ότι όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν αν όλοι οι πολίτες εμβολιαστούν.

Αριστοτελία Πελώνη: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στη λογική της κορωνοκαπηλείας

Αριστοτελία Πελώνη: Για «ξαφνικό ενδιαφέρον» του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το άνοιγμα της εστίασης κάνει λόγο σε δηκτικό σχόλιο της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη με αφορμή τις τοποθετήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου που θέτουν το ζήτημα αυτό.

Ο Μπάιντεν και ο σύμβουλός του Fauci χαρακτηρίζουν την ένοπλη βία «κρίση στη δημόσια υγεία»

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν αναφέρθηκε στους πυροβολισμούς ως «επιδημία και διεθνή αμηχανία». Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε επίσης την ένοπλη βία ως «κρίση για τη δημόσια υγεία» όταν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα σύνολο εκτελεστικών δράσεων και προτάσεων για τον έλεγχο των όπλων.

Τα εμβόλια covid -19 θα διατίθενται σε βασικά αεροδρόμια της Αλάσκας από την 1η Ιουνίου

Οι λεπτομέρειες που κυκλοφόρησαν την Παρασκευή διέφεραν από το αίτημα του τμήματος τον Μάρτιο που περιελάμβανε το ενδιαφέρον για χρήση εμβολίου μίας δόσης, βάσει διαθεσιμότητας.