Πολιτική Υγείας

CDC: Νέα μελέτη αναδεικνύει τα όρια της φυσικής ανοσίας έναντι των επαναλοιμώξεων Covid

CDC: Νέα μελέτη αναδεικνύει τα όρια της φυσικής ανοσίας έναντι των επαναλοιμώξεων Covid

CDC: Μελέτη του CDC που αφορά τις πρώιμες επαναμολύνσεις από κορωνοϊό, εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα όρια της φυσικής ανοσίας κατά των νέων παραλλαγών Covid. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματα υπογραμμίζουν τα «δυνητικά όρια της ανοσίας που προκαλείται από λοιμώξεις έναντι των νέων παραλλαγών».

Νέα έρευνα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων – CDC – κατέγραψε 10 περιπτώσεις πρώιμης επαναμόλυνσης Covid από την παραλλαγή όμικρον λίγο μετά τη μόλυνση από την παραλλαγή δέλτα, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με την αντοχή και αποτελεσματικότητα της φυσικής ανοσίας έναντι νέων παραλλαγών του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο οργανισμός εντόπισε 10 ασθενείς σε τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ που νόσησαν από την παραλλαγή όμικρον εντός τριών μηνών από προηγούμενη μόλυνση από την παραλλαγή δέλτα – μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Ιανουαρίου. Τα χρονικά μεσοδιαστήματα μεταξύ των λοιμώξεων κυμαίνονταν από 23 έως και 87 ημέρες.

Επτά από τους ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι, ενώ ένας μόνος θεωρήθηκε πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με τα πρότυπα του CDC. Η έκθεση κατέγραψε μια μικρή ομάδα ατόμων που επαναμολύνθηκαν. Ήταν σχετικά νεαρά, επομένως τα ευρήματά της «μπορεί να μην μπορούν να γενικευτούν στον πληθυσμό των ΗΠΑ», δήλωσαν οι ερευνητές. Η διάμεση ηλικία της ομάδας κατά την πρώτη μόλυνση ήταν τα 11 έτη.

«Παρόλα αυτά, αυτή η μελέτη υπογραμμίζει τα πιθανά όρια της φυσικής ανοσίας που προκαλείται από λοιμώξεις έναντι των νέων παραλλαγών», συνέχισαν. Εννέα από τους ασθενείς ήταν συμπτωματικοί κατά την πρώτη τους μόλυνση. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης λοίμωξης τους, έξι ήταν συμπτωματικοί. Σημείωνεται ότι οι ερευνητές είχαν πρόσβαση σε 8 περιπτώσεις επαναλοίμωξης. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «αν και η επιδημιολογία του COVID-19 μπορεί να αλλάξει καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές, ο εμβολιασμός παραμένει η ασφαλέστερη στρατηγική για την πρόληψη των μελλοντικών λοιμώξεων από τον SARS-CoV-2».

Οι επαναμολύνσεις έγιναν ιδιαίτερα συχνές κατά τη διάρκεια της έκρηξης της παραλλαγής όμικρον, ωστόσο, οι πρώιμες επαναμολύνσεις δεν έχουν μελετηθεί καλά και δεν είναι πολλά γνωστά για την εμφάνισή τους. Μια μικρή μελέτη στη Δανία που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο πρότεινε ότι η υποπαραλλαγή όμικρον BA.2 μπορεί να μολύνει εκ νέου λίγο μετά την ανάρρωση από την πιο κοινή γενεαλογία της όμικρον, αν και είναι «σπάνια» και παρατηρείται «κυρίως σε νεαρά μη εμβολιασμένα άτομα με ήπια νόσο που δεν οδηγεί σε νοσηλεία ή θάνατο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η υβριδική ανοσία προσφέρει την καλύτερη προστασία έναντι της Covid

Η BA.2 αντιπροσωπεύει πλέον σχεδόν το 86% όλων των περιπτώσεων COVID-19 με αλληλουχία

Η BA.2 έχει ταξινομηθεί ως "παραλλαγή ανησυχίας" από το CDC, ενώ αντιπροσωπεύει το 35% όλων των παραλλαγών της COVID-19 στις ΗΠΑ

Παπαευαγγέλου: Το 50% των κρουσμάτων είναι Όμικρον 2 - Επικρατεί ήδη στη Κρήτη [vid]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.

Πέφτουν οι μάσκες από 1η Ιουνίου - Οι εξαιρέσεις

Η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς εισακούστηκε και έτσι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που δεν είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, οι ειδικοί θα αποφασίσουν σε νεότερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.