Πολιτική Υγείας

CDC: Mειώθηκαν οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας

CDC: Mειώθηκαν οι παιδικοί εμβολιασμοί κατά τη διάρκεια της πανδημίας

CDC: Τα ποσοστά παιδιατρικού εμβολιασμού κατά κοινών ασθενειών μειώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με νέα έκθεση.

 

Η πτώση δεν ήταν απότομη: Περίπου το 94% των νηπιαγωγείων έκανε τα απαιτούμενα εμβόλια κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020-2021. Πρόκειται για μια πτώση κατά περίπου μία ποσοστιαία μονάδα και λίγο κάτω από τον στόχο εμβολιασμού του 95%, ανέφεραν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α σε μια νέα έκθεση.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν 35.000 περισσότερα παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου χωρίς τεκμηρίωση πλήρους εμβολιασμού κατά κοινών ασθενειών», δήλωσε η Δρ. Georgina Peacock, αναπληρώτρια διευθύντρια του τμήματος υπηρεσιών ανοσοποίησης του CDC, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Πέμπτη (21/4). «Αυτό είναι μία περαιτέρω απόδειξη του πώς οι διαταραχές στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη που σχετίζονται με την πανδημία θα μπορούσαν να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες για τα παιδιά».

Ο αριθμός των παιδιών που έχασαν τα εμβόλια μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς υπήρχαν 400.000 παιδιά που αναμενόταν να ξεκινήσουν το σχολείο αλλά δεν το έκαναν.

Όσο για τους λόγους πτώσης, αυτοί θα μπορούσε να είναι: ότι οι οικογένειες παρέλειψαν τις συνήθεις επισκέψεις στον παιδίατρο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η χαλάρωση των απαιτήσεων εμβολιασμού για απομακρυσμένα σχολεία, οι υψηλές εργασιακές απαιτήσεις από τις σχολικές νοσοκόμες ή περισσότερες ενδείξεις αντίδρασης κατά του εμβολίου για τον COVID-19, πρότειναν επιστήμονες του CDC. «Υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό γονέων που αμφισβητούν τα συνήθη εμβόλια», δήλωσε ο Δρ Τζέισον Τερκ, παιδίατρος που ασκεί το επάγγελμα σε προάστιο του Ντάλας και ενεργεί επίσης ως εκπρόσωπος της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής.

«Η εμπειρία της πανδημίας και η παραπληροφόρηση με γνώμονα την ατζέντα που έχει προωθηθεί σχετικά με τα εμβόλια για τον COVID τροφοδότησε τη φωτιά της δυσπιστίας και του σκεπτικισμού που είναι πραγματικά ένα είδος νέας πανδημίας δισταγμού για τα εμβόλια ρουτίνας», πρόσθεσε.

Ορισμένες πολιτείες είδαν μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσοστά εμβολιασμού της παιδικής ηλικίας από άλλες στην έκθεση, που δημοσιεύθηκε στις 22 Απριλίου από το CDC στην εβδομαδιαία αναφορά του Morbidity and Mortality Weekly Report.

Σε εθνικό επίπεδο, το ποσοστό εμβολιασμού ήταν ελαφρώς κάτω από 94% για το εμβόλιο ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (MMR). το εμβόλιο διφθερίτιδας, τετάνου και ακυτταρικού κοκκύτη (DTaP) και για το εμβόλιο κατά της ανεμευλογιάς (ανεμοβλογιά), αναφέρει η έκθεση CDC.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

CDC: Ανεμβολίαστα 9 στα 10 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που νοσηλεύτηκαν με COVID-19

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ εγκαινίασαν μια υπηρεσία για την πρόβλεψη μολυσματικών ασθενειών και μελλοντικών πανδημιών την Τρίτη.

Ενισχυτικά εμβόλια covid αποτελεσματικά κατά της επαναμόλυνσης & νοσηλείας, σύμφωνα με νέα μελέτη του CDC

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Κατάθεση τροπολογίας με "δώρα" για την κάλυψη κενών στο σύστημα υγείας από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη

Σε ό,τι αφορά τις μονάδες ψυχικής υγείας ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προβλέπεται ότι εφόσον είναι χρηματοδοτούμενες από πόρους της Ε.Ε. ή και από εθνικούς πόρους, δεν υποχρεούνται να αναρτούν συμβάσεις με το Δημόσιο μέχρι 150.000 ευρώ εκτός ΦΠΑ στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ) και να έχουν την υποχρέωση χρήσης του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ).

Μπορούν οι υποχρεωτικές γνωστικές εξετάσεις για τους ηλικιωμένους οδηγούς να βοηθήσουν στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων;

Οι σωρευτικές εκτιμώμενες μεταβολές στον αριθμό των συγκρούσεων και των τραυματισμών από τον Μάρτιο του 2017 έως τον Δεκέμβριο του 2019 ήταν -3.670 και 959, αντίστοιχα. "Τα μέτρα ασφαλείας πρέπει να ενισχυθούν για τους ηλικιωμένους ποδηλάτες και πεζούς. Θα πρέπει, επίσης, να παρέχουμε στους ηλικιωμένους την απαραίτητη φροντίδα για την προετοιμασία της διακοπής της οδήγησης και ασφαλή, εναλλακτικά μέσα μεταφοράς", δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Haruhiko Inada, Ph.D., μεταδιδακτορικός συνεργάτης στη Σχολή Δημόσιας Υγείας Bloomberg του Johns Hopkins.