Πολιτική Υγείας

CDC ΗΠΑ: Επείγουσα συνάντηση για τα περιστατικά καρδιακής φλεγμονής σε νέους μετά τη λήψη εμβολίου covid-19

CDC ΗΠΑ: Επείγουσα συνάντηση για τα περιστατικά καρδιακής φλεγμονής σε νέους μετά τη λήψη εμβολίου covid-19

«Οι εκτιμήσεις κινδύνου-οφέλους για να προσδιοριστεί εάν θα εκδοθεί άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση εμβολίου COVID-19 σε υγιή παιδιατρικά άτομα θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτές τις πληροφορίες και η εκτίμηση κινδύνου / οφέλους πιθανότατα θα είναι διαφορετική, όχι μόνο σε σύγκριση με εκείνη για ενήλικες, αλλά επίσης μπορεί να είναι διαφορετική για τις νεότερες σε σχέση με τις μεγαλύτερες παιδιατρικές ομάδες », δήλωσε ο Δρ Marion Gruber, διευθυντής του γραφείου εμβολίων της FDA.

CDC ΗΠΑ: Η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης του CDC θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση στις 18 Ιουνίου για να συζητήσει μια πιθανή σχέση μεταξύ της καρδιακής φλεγμονής και των εμβολίων mRNA COVID-19. Σύμφωνα με το Becker’s Hospital Review, σε παρουσίαση της 10ης Ιουνίου στη συμβουλευτική επιτροπή της Υπηρεσίας Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, η επιτροπή του CDC δήλωσε ότι έχει λάβει 275 αναφερόμενες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας, φλεγμονής καρδιακών μυών ή περικαρδίτιδας, φλεγμονής της επένδυσης του καρδιακού μυός, σε άτομα ηλικίας 16-24 ετών μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer ή Moderna COVID-19.

Η συμβουλευτική επιτροπή του CDC είπε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων είναι υψηλότερος από τις 10 έως τις 102 περιπτώσεις των συνθηκών που οι επιστήμονες ανέμεναν σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

«Έχουμε σαφώς μια ανισορροπία εδώ», δήλωσε ο Tom Shimabukuro, MD, ο οποίος εργάζεται στο Γραφείο Ασφάλειας Ανοσοποίησης του CDC, κατά τη συνάντηση της 10ης Ιουνίου.

Το CDC αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ο οργανισμός έχει λάβει συνολικά 475 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας σε άτομα ηλικίας κάτω των 30 ετών, σύμφωνα με το The Hill, αν και προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η συντριπτική πλειονότητα τέτοιων ασθενών είχε αναρρώσει πλήρως από τα συμπτώματά τους.

Ο Δρ Shimabukuro επεσήμανε ότι δεν είναι όλες οι αναφερόμενες περιπτώσεις στην πραγματικότητα αληθινές.

«Είναι λίγο σύγκριση μήλων-πορτοκαλιών γιατί, πάλι, αυτές είναι προκαταρκτικές αναφορές. Δεν θα αποδειχθούν όλες αυτές οι αναφορές αληθινής μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας.”

Ο Shimabukuro είπε επίσης ότι οι περιπτώσεις είναι συνεπείς με αναφορές σπάνιων περιπτώσεων φλεγμονής της καρδιάς που είχαν μελετηθεί στο Ισραήλ και αναφέρθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό το έτος.

«Οι εκτιμήσεις κινδύνου-οφέλους για να προσδιοριστεί εάν θα εκδοθεί άδεια έκτακτης ανάγκης για χρήση εμβολίου COVID-19 σε υγιή παιδιατρικά άτομα θα πρέπει να λάβουν υπόψη αυτές τις πληροφορίες και η εκτίμηση κινδύνου / οφέλους πιθανότατα θα είναι διαφορετική, όχι μόνο σε σύγκριση με εκείνη για ενήλικες, αλλά επίσης μπορεί να είναι διαφορετική για τις νεότερες σε σχέση με τις μεγαλύτερες παιδιατρικές ομάδες », δήλωσε ο Δρ Marion Gruber, διευθυντής του γραφείου εμβολίων της FDA.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Έρευνα για πιθανή σύνδεση φλεγμονής καρδιάς σε εφήβους μετά το εμβόλιο covid-19

Οι περισσότερες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στο Ισραήλ εμφανίστηκαν σε νεαρούς άνδρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου covid της Phizer

Τα CDC δίνουν οδηγίες για την καρδιακή φλεγμονή μετά το εμβόλιο COVID-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τσιόδρας: Θα χρειαστούμε τρία-τέσσερα χρόνια μετά την πανδημία, για ν' αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις

Σημειώνοντας ότι θα χρειαστούν 3-4 χρόνια να ανακάμψουμε από τις συνέπειες της νόσου, μετά τη λήξη της πανδημίας, ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε στα περιστατικά μακράς COVID, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζεται υποστήριξη του συστήματος υγείας, ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, συνυπολογισμό των περιοριστικών μέτρων και των οικονομικών επιπτώσεων. Κυρίαρχο επίσης στοιχείο είναι και αντιμετώπιση των ψευδών ειδήσεων, καθώς και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Καταπολέμηση της παραπληροφόρησης που διαδίδεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον Λευκό Οίκο

Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναφέρθηκε σε μελέτη του Κέντρου Αντιμετώπισης του Ψηφιακού Μίσους, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που μελετά τον εξτρεμισμό, που συνέδεσε δεκάδες λογαριασμούς με τη διάδοση της πλειοψηφίας της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια στο Facebook.

Περιττά για τους περισσότερους Αμερικανούς θεωρούν τα ενισχυτικά πλάνα του εμβολίου covid-19 δύο αξιωματούχοι του FDA

H Gruber, ο Krause και άλλοι συγγραφείς ζήτησαν προσοχή σχετικά με την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου από προκαταρκτικές μελέτες παρατήρησης που ενδεχομένως επηρεάζονται από "συγκεχυμένες και επιλεκτικές αναφορές" για την ενημέρωση της αναπτυξιακής βολής της χώρας. Αντ΄ αυτού, η παροχή εμβολίου θα πρέπει να διατεθεί σε μη εμβολιασμένους πληθυσμούς για να μειωθεί καλύτερα ο κίνδυνος σοβαρών ασθενειών και αναδυόμενων παραλλαγών, ανέφεραν.

Συνεδρίαση ανεξάρτητης συμβουλευτικής επιτροπής του FDA για τη στάθμιση των δεδομένων για το ενισχυτικό εμβόλιο της Pfizer

«Παρόλο που η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ενάντια σε σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο παραμένει υψηλή, η εξασθένηση της ανοσίας και η διαφοροποίηση των ιών δημιουργούν πιθανή ανάγκη για τρίτη δόση εμβολίου»

Μίνα Γκάγκα: Πάνω από 62% του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο-Έκκληση σε ηλικιωμένους και ευάλωτους

Μίνα Γκάγκα: Αναφορικά με την εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα, η κα Γκάγκα, ανέφερε πως πάνω από το 62% του γενικού πληθυσμού είναι εμβολιασμένο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να καλυφθεί το 100% ιδιαίτερα στις ευαπαθείς και τις μεγαλύτερες ηλικακές ομάδες, που διατρέχουν και τον υψηλότερο κίνδυνο.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Σε φάση συρρίκνωσης η πανδημία - Βελτιωμένη η πίεση στο ΕΣΥ

Γκίκας Μαγιορκίνης: Ειδικότερα, όπως είπε, την τελευταία εβδομάδα καταγράφηκαν περίπου 12% λιγότερες διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη, ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι σημαντικά μειωμένος κατά το ίδιο διάστημα κατά 18%.