Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Κίνα: Σχεδιασμός νέων κέντρων καραντίνας έναντι ξενοδοχείων

Αυστραλία Κίνα: Σχεδιασμός νέων κέντρων καραντίνας έναντι ξενοδοχείων

"O ιός θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και οι νέες και εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές μπορεί να κάνουν την καραντίνα σε στιλ ξενοδοχείου δύσκολο να λειτουργήσει με ασφάλεια", δήλωσε η Amanda Kvalsvig, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago, στο Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία: Νέες παραλλαγές κορωνοϊού θεωρούνται υπερβολικά μεταδοτικές για καραντίνες σε ξενοδοχεία. Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας. Ο Hice λέει ότι τα κράτη πρέπει να διατηρήσουν τους περιορισμούς COVID εν μέσω της εξάπλωσης παραλλαγών Delta: «Η ελευθερία πρέπει να τηρηθεί». Στις αρχές Μαΐου, δύο άτομα σε καραντίνα σε παρακείμενα δωμάτια ξενοδοχείου στην Αυστραλιανή πόλη Αδελαΐδα άνοιξαν τις πόρτες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο ένας από τον άλλο για να μαζέψουν γεύματα. Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν αρκετό για να εξαπλωθεί ο ιός από έναν άνδρα σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε έναν άνδρα στο άλλο μέσω αερομεταφοράς.

Ο άνδρας που πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί στο ξενοδοχείο ταξίδεψε στη Μελβούρνη, οδηγώντας σε ξέσπασμα και lockdown της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, λένε οι αρχές υγείας. Περιπτώσεις όπως αυτές και η εξάπλωση νέων μολυσματικών στελεχών κορωνοϊού ωθούν τους αξιωματούχους σε ορισμένες χώρες να επανεξετάσουν εάν τα ξενοδοχεία είναι το καλύτερο μέρος για την απομόνωση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζυγίζουν τους ελαφρύτερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού.

Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν νέα, ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας που λένε οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θα είναι πιο αποτελεσματικά στο να σταματήσουν να διαρρέουν τον ιό. Άλλοι, όπως η Νέα Ζηλανδία, εξετάζουν παρόμοια βήματα.

Και οι τρεις χώρες έχουν χρησιμοποιήσει καραντίνες ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων μέτρων ασφάλειας πανδημίας, για να διατηρήσουν τους αριθμούς των κρουσμάτων πολύ χαμηλότερους από εκείνους αλλού.

Ωστόσο, οι νέες παραλλαγές είναι τόσο μεταδοτικές που οι ειδικοί υγείας ανησυχούν τώρα ότι ο ιός θα μπορούσε να διαρρεύσει ευκολότερα και να απαιτήσει σκληρότερο lockdown για έλεγχο, ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία όπου η διάθεση του εμβολίου ήταν σχετικά αργή.

Η Αυστραλία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 9% του πληθυσμού της και η Νέα Ζηλανδία περίπου το 10%, σύμφωνα με το Our World in Data, το οποίο δείχνει επίσης ότι περίπου το 16% του πληθυσμού της Κίνας εμβολιάστηκε πλήρως έως τις 10 Ιουνίου – αν και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναφέρει ότι η χώρα έχει διαχειριστεί μισό δισεκατομμύριο δόσεις από τότε.

“O ιός θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και οι νέες και εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές μπορεί να κάνουν την καραντίνα σε στιλ ξενοδοχείου δύσκολο να λειτουργήσει με ασφάλεια”, δήλωσε η Amanda Kvalsvig, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago, στο Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία. “Οι προκλήσεις της πρόληψης της μετάδοσης στο περιβάλλον του ξενοδοχείου έχουν θέσει τόσο το προσωπικό όσο και τους επισκέπτες σε κίνδυνο μόλυνσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

«Πράσινο διαβατήριο» για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες της ΕΕ

Αυστηρότεροι περιορισμοί που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία

Δημιουργούνται δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα

‘Καμπανάκι΄ εμπειρογνωμόνων στη Βρετανία για επανεξέταση των ιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Πώς διαμορφώνονται τα ποσοστά εμβολιασμών ανά ηλικιακή ομάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Τα ποσοστά των εμβολιασμένων ανά ηλικιακή ομάδα ανακοίνωσε σήμερα (26/07) στην ενημέρωση της Δευτέρας, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάριος Θεμιστοκλέους: Την Παρασκευή 30/07 ανοίγει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών άνω των 12 ετών

Μάριος Θεμιστοκλέους: Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε ότι τα ραντεβού μπορούν να επιλεγούν στο emvolio.gov.gr μέσω των κωδικών Taxisnet από οποιονδήποτε από τους γονείς ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδια με το παιδί. Εναλλακτικά, οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα ΚΕΠ και στα φαρμακεία.

Μαρία Θεοδωρίδου: Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών γνωμοδοτεί θετικά για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15

Μαρία Θεοδωρίδου: Όπως διευκρίνισε η κα Θεοδωρίδου, ο εμβολιασμός των παιδιών είναι εθελοντικός και είναι απαραίτητη η συγκατάθεση μετά την ενημέρωση των γονέων.

Εμβόλια Κορωνοϊός : Αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Εμβόλια Κορωνοϊός : Είναι προφανές ότι ο κίνδυνος για την έλευση νέων στελεχών κορωνοϊών που θα προκαλούν σοβαρό αναπνευστικό σύνδρομο είναι διαρκής. Ενδυναμώνεται έτσι η ανάγκη και η λογική ανάπτυξης εμβολίων που θα μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο ρεπερτόριο κορωνοϊών.

Τζέφρυ Πάιατ : Το δημόσιο ευχαριστώ στον Βασίλη Κικίλια και τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Τζέφρυ Πάιατ : Ο Πρέσβεις των ηνωμένων εθνών, συγχάρηκε δημοσίως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Βασίλη Κικίλια για επειδή κατάφεραν να διαχειριστούν με άψογο τρόπο την πανδημία του Κορωνοιού.

Υπεγράφη από τα 53 κράτη του Π.Ο.Υ. Ευρώπης η Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών

Διακήρυξη Συνόδου Αθηνών: Υπουργοί Υγείας και εκπρόσωποι των κρατών-μελών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, καθώς και εμπειρογνώμονες στον τομέα της Ψυχικής Υγείας και εκπρόσωποι της κοινωνίας πολιτών, υιοθέτησαν ομόφωνα την Διακήρυξη της Συνόδου των Αθηνών.

ΚΕΤΕΚΝΥ : Η επίσκεψη του Παντελή Μεσσαρόπουλου στην Λευκωσία

ΚΕΤΕΚΝΥ : Με κύριο άξονα τις προοπτικές του συστήματος και το κοινό πεδίο  συνεργασίας μεταξύ ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ και ΓΕΣΥ, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους δύο οργανισμούς  και αναγνωρίστηκε ομόφωνα από τις δύο πλευρές η τεχνολογική αρτιότητα των μεθοδολογιών που εφαρμόζει το ΚΕ.ΤΕ.Κ.Ν.Υ,

Γιατροί και Φαρμακοποιοί στη μάχη με την παραλλαγή δέλτα έναντι χρημάτων λέει ο Υπουργός Υγείας

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους υγειονομικούς και καλεί όλους τους συμπολίτες μας να πάνε να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη Δέλτα είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα», τόνισε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός λειτουργεί, γι’ αυτό και δεν είναι γεμάτες σήμερα οι ΜΕΘ.