Πολιτική Υγείας

Αυστραλία Κίνα: Σχεδιασμός νέων κέντρων καραντίνας έναντι ξενοδοχείων

Αυστραλία Κίνα: Σχεδιασμός νέων κέντρων καραντίνας έναντι ξενοδοχείων

"O ιός θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και οι νέες και εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές μπορεί να κάνουν την καραντίνα σε στιλ ξενοδοχείου δύσκολο να λειτουργήσει με ασφάλεια", δήλωσε η Amanda Kvalsvig, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago, στο Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία

Αυστραλία Νέα Ζηλανδία: Νέες παραλλαγές κορωνοϊού θεωρούνται υπερβολικά μεταδοτικές για καραντίνες σε ξενοδοχεία. Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας. Ο Hice λέει ότι τα κράτη πρέπει να διατηρήσουν τους περιορισμούς COVID εν μέσω της εξάπλωσης παραλλαγών Delta: «Η ελευθερία πρέπει να τηρηθεί». Στις αρχές Μαΐου, δύο άτομα σε καραντίνα σε παρακείμενα δωμάτια ξενοδοχείου στην Αυστραλιανή πόλη Αδελαΐδα άνοιξαν τις πόρτες τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο ένας από τον άλλο για να μαζέψουν γεύματα. Οι υγειονομικές αρχές πιστεύουν ότι θα μπορούσε να ήταν αρκετό για να εξαπλωθεί ο ιός από έναν άνδρα σε ένα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου σε έναν άνδρα στο άλλο μέσω αερομεταφοράς.

Ο άνδρας που πιστεύεται ότι έχει μολυνθεί στο ξενοδοχείο ταξίδεψε στη Μελβούρνη, οδηγώντας σε ξέσπασμα και lockdown της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, λένε οι αρχές υγείας. Περιπτώσεις όπως αυτές και η εξάπλωση νέων μολυσματικών στελεχών κορωνοϊού ωθούν τους αξιωματούχους σε ορισμένες χώρες να επανεξετάσουν εάν τα ξενοδοχεία είναι το καλύτερο μέρος για την απομόνωση των ταξιδιωτών που επιστρέφουν, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζυγίζουν τους ελαφρύτερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς καθώς αυξάνονται τα επίπεδα εμβολιασμού.

Η Αυστραλία και η Κίνα σχεδιάζουν νέα, ειδικά σχεδιασμένα κέντρα καραντίνας που λένε οι ειδικοί της δημόσιας υγείας θα είναι πιο αποτελεσματικά στο να σταματήσουν να διαρρέουν τον ιό. Άλλοι, όπως η Νέα Ζηλανδία, εξετάζουν παρόμοια βήματα.

Και οι τρεις χώρες έχουν χρησιμοποιήσει καραντίνες ξενοδοχείων, μεταξύ άλλων μέτρων ασφάλειας πανδημίας, για να διατηρήσουν τους αριθμούς των κρουσμάτων πολύ χαμηλότερους από εκείνους αλλού.

Ωστόσο, οι νέες παραλλαγές είναι τόσο μεταδοτικές που οι ειδικοί υγείας ανησυχούν τώρα ότι ο ιός θα μπορούσε να διαρρεύσει ευκολότερα και να απαιτήσει σκληρότερο lockdown για έλεγχο, ιδιαίτερα σε μέρη όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία όπου η διάθεση του εμβολίου ήταν σχετικά αργή.

Η Αυστραλία έχει εμβολιάσει πλήρως περίπου το 9% του πληθυσμού της και η Νέα Ζηλανδία περίπου το 10%, σύμφωνα με το Our World in Data, το οποίο δείχνει επίσης ότι περίπου το 16% του πληθυσμού της Κίνας εμβολιάστηκε πλήρως έως τις 10 Ιουνίου – αν και η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας αναφέρει ότι η χώρα έχει διαχειριστεί μισό δισεκατομμύριο δόσεις από τότε.

“O ιός θα κυκλοφορήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη και οι νέες και εξαιρετικά μεταδοτικές παραλλαγές μπορεί να κάνουν την καραντίνα σε στιλ ξενοδοχείου δύσκολο να λειτουργήσει με ασφάλεια”, δήλωσε η Amanda Kvalsvig, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Otago, στο Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία. “Οι προκλήσεις της πρόληψης της μετάδοσης στο περιβάλλον του ξενοδοχείου έχουν θέσει τόσο το προσωπικό όσο και τους επισκέπτες σε κίνδυνο μόλυνσης.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

«Πράσινο διαβατήριο» για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες της ΕΕ

Αυστηρότεροι περιορισμοί που θα ισχύσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Βρετανία

Δημιουργούνται δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα

‘Καμπανάκι΄ εμπειρογνωμόνων στη Βρετανία για επανεξέταση των ιών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

220.000 νέα κρούσματα "πυρετού" στη Βόρεια Κορέα καθώς συνεχίζει να μάχεται την Covid

Βόρεια Κορέα: Εν μέσω έλλειψης εργαλείων δημόσιας υγείας, ο Βορράς έχει κινητοποιήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στον τομέα της υγείας για να βρουν άτομα με πυρετό και να τους απομονώσουν σε εγκαταστάσεις καραντίνας.

Χιλιάδες κάτοικοι του Πεκίνου αρνητικοί στην Covid σε καραντίνα

Κίνα κορωνοϊός: Οι χρήστες του Weibo εξέφρασαν εκτεταμένη ανησυχία ότι οι αρχές του Πεκίνου ακολουθούσαν παρόμοια προσέγγιση με τη Σαγκάη, όπου οι κάτοικοι έχουν ταλαιπωρηθεί κάτω από ένα πολύμηνο lockdown που έχει αρνηθεί σε πολλούς ανθρώπους την επαρκή πρόσβαση σε τρόφιμα και ιατρική περίθαλψη. 

Το CDC συνιστά το ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer για παιδιά 5 έως 11 ετών

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech κάνουν επί του παρόντος το μοναδικό εμβόλιο για την COVID-19 διαθέσιμο για παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας στις ΗΠΑ. Αυτές οι ηλικίες 5 έως 11 λαμβάνουν δόση που είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται σε όλους τους 12 ετών και άνω.

Πλησιάζουν τα 2 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 στη Βόρεια Κορέα

Βόρεια Κορέα: Αφού διατήρησε έναν αμφίβολο ισχυρισμό ότι είχε κρατήσει τον ιό έξω από τη χώρα για δυόμισι χρόνια, η Βόρεια Κορέα αναγνώρισε τις πρώτες μολύνσεις από την COVID-19 στις 12 Μαΐου και υφίσταται ταχεία εξάπλωση από τότε.

Πέφτουν οι μάσκες από 1η Ιουνίου - Οι εξαιρέσεις

Η ανησυχία του υπουργείου Παιδείας για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς εισακούστηκε και έτσι για τα σχολεία όλων των βαθμίδων αλλά και για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που δεν είναι αριθμημένες οι θέσεις των επιβατών, οι ειδικοί θα αποφασίσουν σε νεότερη συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα.