Ρεπορτάζ Υγείας

Δημιουργούνται δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα

Δημιουργούνται δωμάτια καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα

Στην ανάγκη δημιουργίας δωματίων καραντίνας σε κάθε ξενοδοχειακή μονάδα οδηγεί η λιγοστή προσφορά ξενοδόχων να μισθώσουν τις μονάδες τους στο υπουργείο Τουρισμού προκειμένου να αποτελέσουν ξενοδοχεία καραντίνας.

Έτσι, θα μπορούν να φιλοξενήσουν επισκέπτες που έχουν βρεθεί θετικοί σε κοροναϊό σε τουριστικούς προορισμούς αλλά η κλινική εικόνα τους δεν απαιτεί νοσοκομειακή περίθαλψη.

Ο αριθμός των δωματίων

Όπως ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Τουρισμού, Οικονομίας και Υγείας, για καταλύματα μέχρι και 10 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη ενός δωματίου καραντίνας.

Για καταλύματα έως 50 δωματίων απαιτείται η ύπαρξη δύο δωματίων απομόνωσης.

Γα καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται αριθμός δωματίων καραντίνας ίσος με το 3% της συνολικής δυναμικότητας των δωματίων του εκάστοτε καταλύματος.

Με την ΚΥΑ προτείνεται ο περιορισμός της καραντίνας στενών επαφών κρούσματος στα τουριστικά καταλύματα σε επτά ημέρες, εφόσον γίνει ιατρική αξιολόγηση για απουσία κλινικής εικόνας νόσησης, ή σε δέκα ημέρες, αν δεν είναι δυνατή/διαθέσιμη η ιατρική αξιολόγηση.

Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η υποχρέωση διατήρησης κενών δωματίων στα καταλύματα ώστε να παίξουν το ρόλο των δωματίων απομόνωσης σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, ισχύει έως ότου οριστεί στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, κατάλυμα για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων για την αντιμετώπιση του κινδύνου μετάδοσης του COVID-19.

«Η λύση αυτή προσωρινού χαρακτήρα» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού «συμπληρώνει τη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων «καραντίνας» και επιτρέπει το ασφαλές άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού».

Η παράταση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Με άλλη απόφαση το υπουργείο Τουρισμού αποφάσισε να παρατείνει την προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εκμίσθωση ξενοδοχείων καραντίνας, η οποία έληξε, έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται ότι το κόστος αποζημίωσης, το οποίο έχει οριστεί για τα καταλύματα καραντίνας που θα μισθωθούν, είναι 30 ευρώ ανά δωμάτιο την ημέρα συμπεριλαμβανομένου του κόστους σίτισης εφόσον τα δωμάτια είναι γεμάτα και 10 ευρώ την ημέρα όταν τα δωμάτια είναι κενά.

«Η ασφαλής επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Σήμερα ολοκληρώθηκε ένα σημαντικό βήμα που εμπεδώνει αυτό το αίσθημα ασφάλειας. Δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε καθημερινά προσηλωμένοι σε αυτόν τον στόχο» σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς διαφέρει ο κορωνοϊός από τη γρίπη

Η πρόωρη εμμηνόπαυση συνδέεται με καρδιαγγειακές παθήσεις στις γυναίκες,

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα