Πολιτική Υγείας

Αυστραλία: Απαιτεί αρνητικό τεστ COVID-19 για αφίξεις από την Κίνα

Αυστραλία: Απαιτεί αρνητικό τεστ COVID-19 για αφίξεις από την Κίνα

Αυστραλία: Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την είδηση ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ πριν απογειωθούν για την Αυστραλία.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήρθε και πάλι στο προσκήνιο με την είδηση ότι οι ταξιδιώτες που φτάνουν από την Κίνα θα πρέπει να υποβάλουν αρνητικό τεστ πριν απογειωθούν για την Αυστραλία. Οι νέες αφίξεις θα πρέπει να επιστρέψουν αρνητικό τεστ COVID-19 48 ώρες πριν από την προσγείωση στην ξηρά από τις 5 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Sydney Morning Herald. Έρχεται εν μέσω παγκόσμιας αβεβαιότητας σχετικά με τα επίσημα στοιχεία για τα κρούσματα COVID-19 του Πεκίνου.

Η νέα στάση της Αυστραλίας είναι σύμφωνη με άλλα έθνη όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία και η Ινδία. Ο υπουργός Υγείας Μαρκ Μπάτλερ είπε ότι φαίνεται ότι οι αριθμοί των κρουσμάτων στην Κίνα αυξάνονται «πολύ γρήγορα» και υπάρχουν ανησυχίες για την πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας παραλλαγής. «Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επισημάνει την έλλειψη σαφούς παγκόσμιας κατανόησης της γονιδιωματικής αλληλουχίας των κρουσμάτων στην Κίνα», είπε.

Αναμένεται εισροή αφίξεων από την Κίνα καθώς τα πανεπιστήμια επιστρέφουν στην τάξη στις αρχές του 2023. Μέχρι στιγμής παραμένει αβέβαιο εάν θα απαιτηθεί αρνητική PCR ή ταχεία δοκιμή αντιγόνου για τις αφίξεις. Η Αυστραλία κατέρχεται από ένα τέταρτο κύμα του ιού, τον οποίο οι ειδικοί είχαν χαρακτηρίσει ως τα «εγγόνια του Όμικρον». Η κινεζική κυβέρνηση πρόσφατα υπαναχώρησε από την σκληρή επιβολή της πολιτικής μηδενικής COVID-19 μετά από μαζικές διαδηλώσεις στους δρόμους, σε μια σπάνια δημόσια ανατροπή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Κίνα Covid: Οι ιατρικές εγκαταστάσεις βρίσκονται ήδη υπό σοβαρή πίεση

"Μοιραστείτε τα δεδομένα" προτρέπει ο ΠΟΥ την Κίνα στις συνομιλίες για το κύμα Covid

ΕΟΔΥ: Η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων SARS-CoV-2 δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Oλοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Dentist Pass στις 22 Δεκεμβρίου

Το Dentist Pass εντάσσεται στη δράση "Υλοποίηση Εθνικού Προγράμματος Πρόληψης της Δημόσιας Υγείας «Σπύρος Δοξιάδης»" του Υπουργείου Υγείας και υλοποιείται από την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στο πλαίσιο του "Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0" με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

ΠΟΥ: Το 1/3 των γυναικών αντιμετωπίζουν μόνιμα προβλήματα υγείας μετά τον τοκετό

ΠΟΥ: Απαιτείται μια ολιστική προσέγγιση για τη μείωση των μητρικών θανάτων, εστιάζοντας όχι μόνο στις άμεσες βιοϊατρικές αιτίες τους, αλλά και στη σύνθετη αλληλεπίδραση ευρύτερων συνθηκών.

Φρούριο η Αθήνα εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 έως και την 18:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2023 λόγω της επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν».

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού στο GREEK ECONOMIC SUMMIT 2023

Ο Δρ. Άρης Αγγελής έκλεισε την ομιλία του υπογραμμίζοντας, ότι η φαρμακευτική πολιτική θα πρέπει να διασφαλίζει την ισότιμη και καθολική πρόσβαση των ασθενών στη φαρμακευτική περίθαλψη, αλλά με τρόπο που θα θωρακίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος υγείας.