Πολιτική Υγείας

Αργεντινή: Αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στην αλλαντίαση και το E. coli

Αργεντινή: Αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στην αλλαντίαση και το E. coli

Αργεντινή: Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στην Αργεντινή εξέδωσαν πρόσφατα προειδοποιήσεις σχετικά με την αλλαντίαση και το E. coli. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων (Senasa) δήλωσε ότι η ασφαλής και υπεύθυνη κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφίμων και άλλων συσκευασμένων προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης είναι το κλειδί για την αποφυγή της τροφιμογενούς αλλαντίασης, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τρόφιμα όπως λαχανικά ή αποξηραμένα κρέατα συσκευασμένα, συντηρημένα ή λανθασμένα επεξεργασμένα. Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum. Η ανάπτυξη δεν εμφανίζεται σε όξινες συνθήκες με τιμές pH κάτω από 4,6. Η Senasa προέτρεψε τους ανθρώπους να τρώνε μόνο προϊόντα που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές με τον αριθμό εξουσιοδότησης του προϊόντος και του παραγωγού καθώς και πληροφορίες για τη μάρκα, την παρτίδα και τη διάρκεια ζωής.

Επιπλοκές E. coli

Το Υπουργείο Υγείας της Κόρδοβα ανέφερε τον αριθμό των περιπτώσεων αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) που προκαλούνται από E. coli για το 2022. Περίπου το 5 έως 10 τοις εκατό όσων έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από E. coli αναπτύσσουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές της νεφρικής ανεπάρκειας. Το 2022 καταγράφηκαν 26 κρούσματα στην επαρχία. Σχεδόν όλοι ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 5 ετών. Το 2021, επιβεβαιώθηκαν 25 ασθενείς, αλλά ο αριθμός είναι μειωμένος από 34 το 2020, 37 το 2019 και 38 το 2018.

Το 2022, επτά περιπτώσεις ήταν μικρότερες του ενός έτους και οι 18 ήταν ηλικίας 2 έως 4 ετών. Ο άλλος ασθενής ήταν στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 9 ετών. Δεκαεπτά ήταν άνδρες και εννέα γυναίκες. Οι αρχές ανέφεραν ότι η καλή υγιεινή των χεριών και των επιφανειών, το σχολαστικό μαγείρεμα του κρέατος, το σωστό πλύσιμο των λαχανικών που καταναλώνονται ωμά και η χρήση πόσιμου νερού για μαγείρεμα ή πόσιμο, είναι απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης.

Το Υπουργείο Υγείας της Μπαΐα Μπλάνκα επιβεβαίωσε ότι ορισμένα κρούσματα εντοπίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή και στο Ροζάριο αναφέρθηκαν έξι ασθενείς το 2022 και ένας το 2023 μέχρι στιγμής. Ήταν μεταξύ 2 και 12 ετών. Ένα πρόσφατο κρούσμα HUS καταγράφηκε επίσης στη Σάλτα σε ένα 4χρονο κορίτσι. Κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου, η Αργεντινή σηματοδοτεί μια εθνική ημέρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το HUS και τον τρόπο πρόληψης της νόσου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η αλλαντίαση - Συμπτώματα και Αίτια

Κίνδυνοι για την υγεια από λάθη στην αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο ή στο ντουλάπι

Το σφουγγάρι δεν είναι το πιο βλαβερό μέρος στην κουζίνα σας

Τι είναι τα βακτήρια και πότε προκαλούν ασθένεια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.