Πολιτική Υγείας

Αργεντινή: Αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στην αλλαντίαση και το E. coli

Αργεντινή: Αξιωματούχοι δίνουν έμφαση στην αλλαντίαση και το E. coli

Αργεντινή: Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum.

Αξιωματούχοι δημόσιας υγείας στην Αργεντινή εξέδωσαν πρόσφατα προειδοποιήσεις σχετικά με την αλλαντίαση και το E. coli. Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων (Senasa) δήλωσε ότι η ασφαλής και υπεύθυνη κατανάλωση κονσερβοποιημένων τροφίμων και άλλων συσκευασμένων προϊόντων ζωικής και φυτικής προέλευσης είναι το κλειδί για την αποφυγή της τροφιμογενούς αλλαντίασης, ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν οι υψηλές θερμοκρασίες βοηθούν την ανάπτυξη βακτηρίων.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από τρόφιμα όπως λαχανικά ή αποξηραμένα κρέατα συσκευασμένα, συντηρημένα ή λανθασμένα επεξεργασμένα. Η αλλαντίαση είναι μια σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από τοξίνες που παράγονται από βακτήρια Clostridium botulinum. Η ανάπτυξη δεν εμφανίζεται σε όξινες συνθήκες με τιμές pH κάτω από 4,6. Η Senasa προέτρεψε τους ανθρώπους να τρώνε μόνο προϊόντα που έχουν εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές με τον αριθμό εξουσιοδότησης του προϊόντος και του παραγωγού καθώς και πληροφορίες για τη μάρκα, την παρτίδα και τη διάρκεια ζωής.

Επιπλοκές E. coli

Το Υπουργείο Υγείας της Κόρδοβα ανέφερε τον αριθμό των περιπτώσεων αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (HUS) που προκαλούνται από E. coli για το 2022. Περίπου το 5 έως 10 τοις εκατό όσων έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη από E. coli αναπτύσσουν δυνητικά απειλητικές για τη ζωή επιπλοκές της νεφρικής ανεπάρκειας. Το 2022 καταγράφηκαν 26 κρούσματα στην επαρχία. Σχεδόν όλοι ήταν άνδρες και γυναίκες ηλικίας κάτω των 5 ετών. Το 2021, επιβεβαιώθηκαν 25 ασθενείς, αλλά ο αριθμός είναι μειωμένος από 34 το 2020, 37 το 2019 και 38 το 2018.

Το 2022, επτά περιπτώσεις ήταν μικρότερες του ενός έτους και οι 18 ήταν ηλικίας 2 έως 4 ετών. Ο άλλος ασθενής ήταν στην ηλικιακή ομάδα 5 έως 9 ετών. Δεκαεπτά ήταν άνδρες και εννέα γυναίκες. Οι αρχές ανέφεραν ότι η καλή υγιεινή των χεριών και των επιφανειών, το σχολαστικό μαγείρεμα του κρέατος, το σωστό πλύσιμο των λαχανικών που καταναλώνονται ωμά και η χρήση πόσιμου νερού για μαγείρεμα ή πόσιμο, είναι απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη της μόλυνσης.

Το Υπουργείο Υγείας της Μπαΐα Μπλάνκα επιβεβαίωσε ότι ορισμένα κρούσματα εντοπίστηκαν πρόσφατα στην περιοχή και στο Ροζάριο αναφέρθηκαν έξι ασθενείς το 2022 και ένας το 2023 μέχρι στιγμής. Ήταν μεταξύ 2 και 12 ετών. Ένα πρόσφατο κρούσμα HUS καταγράφηκε επίσης στη Σάλτα σε ένα 4χρονο κορίτσι. Κάθε χρόνο στις 19 Αυγούστου, η Αργεντινή σηματοδοτεί μια εθνική ημέρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το HUS και τον τρόπο πρόληψης της νόσου.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι είναι η αλλαντίαση - Συμπτώματα και Αίτια

Κίνδυνοι για την υγεια από λάθη στην αποθήκευση τροφίμων στο ψυγείο ή στο ντουλάπι

Το σφουγγάρι δεν είναι το πιο βλαβερό μέρος στην κουζίνα σας

Τι είναι τα βακτήρια και πότε προκαλούν ασθένεια;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.