Πολιτική Υγείας

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και μέλη του Δ.Σ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Συνάντηση του Υπουργού Υγείας με τον Πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη και μέλη του Δ.Σ.

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη και μέλη του Δ.Σ, στο Υπουργείο Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024, με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργο Πατούλη και μέλη του Δ.Σ, στο Υπουργείο Υγείας.

Μετά τη συνάντηση, ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τον κύριο Πατούλη, αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση που κράτησε και αρκετή ώρα. Δεν ήταν σύντομη.

Πιστεύω ότι τέθηκαν αρκετά ζητήματα και τους απέδειξα ότι τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και γενικά τους Ιατρικούς Συλλόγους τους θεωρώ συνεργάτες μου και συμβούλους μου στην προσπάθεια να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους συμπολίτες μας.

Οι συναντήσεις μας θα είναι τακτικές. Οι αποφάσεις που λαμβάνουμε θα παρακολουθούνται ως προς την εφαρμογή τους και ως προς την αποτελεσματικότητά τους, ώστε αυτά που σχεδιάζουμε και θέλουμε να τα βλέπουμε να γίνονται στην πράξη. Στο τέλος όλοι εδώ είμαστε για τον Έλληνα ασθενή».


Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

«Σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών είχε τη δυνατότητα να συναντήσει τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και να διαπιστώσει ότι υπάρχουν «ευήκοα ώτα».

Βεβαίως αναφερθήκαμε στα προβλήματα, που κάποια έχουν μια διαχρονικότητα, τα οποία με ευαισθησία κατεγράφησαν. Είμαστε ικανοποιημένοι από αυτή τη συνάντηση και είμαστε εδώ ως συνεργάτες για να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο δυνατό για τη δημόσια υγεία και τους γιατρούς της Αθήνας. Καλή επιτυχία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ενημερωτική Ημερίδα του Υπουργείου Υγείας για τους Διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας

Η πολιτική ηγεσία στην ενημερωτική ημερίδα για τους Διοικητές των νοσοκομείων της χώρας

Συνάντηση εργασίας του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της ΕΙΝΑΠ

Α. Γεωργιάδης: Τα ψηφιακά έργα της ΗΔΙΚΑ θέλω να ολοκληρωθούν το 2027

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γεωργιάδης: Στόχος μας είναι να μειώσουμε το clawback και το rebate μέσα στο 2024

Γεωργιάδης: Το επενδυτικό clawback δουλεύει, η προστιθέμενη αξία που φέρνει στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερη των χρημάτων που δαπανά το κράτος, άρα δεν έχουμε κανένα λόγο να το σταματήσουμε.

Καρποδίνη: Από τους προϋπολογισμούς στις καινοτομίες - Δημιουργώντας ένα υγιέστερο οικονομικό μέλλον

Καρποδίνη: Η ψηφιακή καινοτομία σε συνέργεια με το δομικό εκσυγχρονισμό του οργανισμού επιστρατεύονται για την άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση των ασθενών, είναι εργαλεία αποτελεσματικής διαχείρισης, είπε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του ΕΟΠΠΥ Θεανώ Καρποδίνη στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Νίκη Τσούμα: Απαραίτητη η ομογενοποίηση των συστημάτων για να δημιουργηθούν κοινά ποιοτικά δεδομένα

Στον Φάκελο Υγείας του ασθενούς αναφέρθηκε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, κα. Νίκη Τσούμα, στο πλαίσιο συμμετοχής της στο πάνελ REVOLUTIONIZING HEALTHCARE: THE POWER OF DIGITIZED HEALTH DATA.

Γεωργιάδης: Διαφωνώ με το ύψος του clawback, έχει ανέβει πάρα πολύ

Γεωργιάδης: Το clawback στο όριο που είναι σήμερα προκαλεί στη φαρμακευτική αγορά περισσότερες ζημίες από τα οφέλη του. Ένα μεγάλο κομμάτι των ελλείψεων στα φάρμακα οφείλεται και στο πολύ μεγάλο ύψος του clawback.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τους εκπροσώπους Περιφερειακών Ενώσεων 1.400 Διαγνωστικών Εργαστηρίων σε όλη την Ελλάδα

Γεωργιάδης: Συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, με τους εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων που αντιπροσωπεύουν 1400 Διαγνωστικά Εργαστήρια σε όλη την Ελλάδα.