Πολιτική Υγείας

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ για πρόληψη των λοιμώξεων

ΕΟΔΥ: Συνεργασία με το ΙΗΙ  για πρόληψη των λοιμώξεων

Το Ινστιτούτο Βελτίωσης Φροντίδας Υγείας (Institute of Health Care Improvement) πραγματοποίησε τρεις εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα με επίκεντρο την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Το IHI είναι leader και καινοτομεί στην εξαγωγή αποτελεσμάτων όσον αφορά στη βελτίωση του επιπέδου της υγείας και της υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως παρέχοντας εργαλεία και πόρους σε συνεργαζόμενους οργανισμούς μέσω εκπαιδευτικών επισκέψεων, συνεδρίων και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στη πρώτη φάση του σχεδίου δράσης για την πρόληψη και τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής θα συμμετάσχουν 10 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτού στο προσεχές μέλλον που θα αποτελεί και την δεύτερη φάση του προγράμματος.Το ΙHΙ κλήθηκε σε διαβούλευση για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεόκλη Ζαούτη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και συμμετείχαν ανώτερα στελέχη προσωπικού και ενδιαφερόμενοι φορείς από τα 10 νοσοκομεία (πάνω από 100 άτομα) στο πλαίσιο της συνεργασίας για την πρόληψη των λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας. Το IHI έχει συνάψει με μεγάλη επιτυχία ανάλογες συνεργασίες σε πολλές χώρες, όπως η Πορτογαλία και η Βραζιλία. Τα δίκτυα συνεργασίας συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ατόμων από νοσοκομεία και κλινικές με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της υγείας. Τα αποτελέσματα από τις συνεργασίες αυτές είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά στη μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων σε χώρους παροχής υγείας.

Το ΙHΙ κλήθηκε σε διαβούλευση για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεόκλη Ζαούτη και τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Η ιδιαίτερη αυτή πρωτοβουλία για την υγειονομική περίθαλψη στην Ελλάδα περιλαμβάνει τους περισσότερους βασικούς φορείς σε αυτό το θέμα, όπως το Υπουργείο Υγείας, τον ΟΔΙΠΥ, το CLEO, την Ελληνική Εταιρεία Πρόληψης Λοιμώξεων και χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέσω του Προγράμματος Πρωτοβουλία Για την Υγεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεοκλής Ζαούτης στο healthweb: Η ‘’Κράκεν’’ είναι πιο μεταδοτική αλλά δεν οδηγεί σε πιο σοβαρή νόσηση

ΕΟΔΥ: Μείωση κρουσμάτων γρίπης, 168 θάνατοι από κορωνοϊό, 153 διασωληνωμένοι

ΕΟΔΥ: Συνεχίζεται η μείωση στη γρίπη – 186 νεκροί, 147 διασωληνωμένοι από Covid

Κρούσματα με την παραλλαγή Όρθρος (CH.1.1) εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, κατά την εβδομαδιαία καταγραφή του ΕΟΔΥ

Παγώνη: Άκρως μεταδοτικός ο "Όρθρος", η νέα παραλλαγή που σαρώνει στη Βρετανία

ΕΟΔΥ: Εβδομαδιαία μείωση σε γρίπη – 149 νεκροί, 128 σε ΜΕΘ από Covid

Μετάλλαξη Κράκεν: Ανιχνεύτηκε στην Ελλάδα-Συνολικά 6 κρούσματα.

ΕΟΔΥ: Η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων SARS-CoV-2 δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγνοώντας τους ειδικούς, η ξαφνική έξοδος της Κίνας από τη στρατηγική μηδενικού COVID-19 κόστισε ζωές

Η απόφαση να ανοίξει ξανά ξαφνικά ξάφνιασε τη χώρα. «Ακόμα και τρεις ημέρες ειδοποίησης θα ήταν καλό», είπε ένας πρώην αξιωματούχος του CDC της Κίνας. «Ο τρόπος που έγινε αυτό ήταν απλά απίστευτος»

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη - Σε αποκλιμάκωση οι ελλείψεις φαρμάκων & τα ράντζα

Πλεύρης: 2 διασωληνωμένα παιδιά από το δυστύχημα στα Τέμπη ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. Έχουν αποκλιμακωθεί οι ελλείψεις φαρμάκων πέρα από εξειδικευμένα φάρμακα για συγκεκριμένες ασθένειες, τα ράντζα έχουν εξαλειφθεί στον Ευαγγελισμό, στο 80% μείωση στο Λαϊκό.

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο αδερφός του πρώην Πρωθυπουργού, Σπύρος Σημίτης

Σημίτης Σπύρος: Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης το Σάββατο 18 Μαρτίου στη Γερμανία, όπου ζούσε επί δεκαετίες. Ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη.

Νέα δεδομένα προέλευσης του COVID δείχνουν σκύλους ρακούν στην αγορά της Κίνας

Τον Φεβρουάριο, η Wall Street Journal ανέφερε ότι το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ είχε εκτιμήσει "με χαμηλή εμπιστοσύνη" ότι ο ιός είχε διαρρεύσει από ένα εργαστήριο. Αλλά άλλοι στην κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαφωνούν, θεωρώντας πιο πιθανό να προήλθε πρώτα από ζώα. Οι ειδικοί λένε ότι η πραγματική προέλευση της πανδημίας μπορεί να μην γίνει γνωστή για πολλά χρόνια -αν ποτέ.

ΣΙγκαπούρη: 70% των κατοίκων θετικοί για τη συνολική ποιότητα ζωής μετά την πανδημία

ΣΙγκαπούρη: Τα ευρήματα από μια διαδικτυακή δημοσκόπηση στην οποία συμμετείχαν 1.052 ερωτηθέντες, δημοσιεύθηκαν μια ημέρα πριν από τη συζήτηση στο Κοινοβούλιο για την απάντηση της Σιγκαπούρης στον COVID-19.

Πλεύρης: Απαραίτητη η ανάληψη ευθυνών στην τραγωδία των Τεμπών

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, μίλησε για το ευρύτερο πλαίσιο συστημικών αδυναμιών που οδήγησε στην τραγωδία των Τεμπών. Η Κυβέρνηση ανέλαβε την ευθύνη και με γενναίες αποφάσεις και προσπαθεί να βελτιώσει την κατάσταση για όλους.