Πολιτική Φαρμάκoυ

Τροποποιήθηκε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων. Πρόεδρος παραμένει η Νάντια Γκογκοζώτου

Τροποποιήθηκε η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων. Πρόεδρος παραμένει η Νάντια Γκογκοζώτου

Τροποποιήθηκε η σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων αλλάζοντας δύο μέλη . Πρόεδρος παραμένει η κ. Νάντια Γκογκοζώτου μη εκτελεστική Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Γραμματέας της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης είναι η Δήμητρα Ριζοπούλου του κλάδου ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, με αναπληρώτρια την Αλεξία Γκιγκιλού  του κλάδου ΔΕ Διοικητικού Οικονομικού, οι οποίες αμφότερες υπηρετούν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

Συγκεκριμένα, τα δύο μέλη που άλλαξαν στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων είναι ο κ. Γκάσιος ο οποίος αποχώρησε και την θέση του ανέλαβε ο κ,. Σαπουνάς Σπυρίδων Ιατρός Ενδοκρινολόγος, προσωρινός Αντιπρόεδρος Β’ του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) . Αποχώρησε και ο κ. Καραθάνος και την θέση ανέλαβε η κ. Δικαιάκου Κυριακούλα η οποία είναι δικηγόρος και συνεργάτης του  Υπουργού Υγείας.

Στην επιτροπή διαπραγμάτευσης, η οποία έχει  έδρα στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), παραμένει πρόεδρος η  κ. Νάντια  Γκογκοζώτου μη εκτελεστική Πρόεδρος Ε.Ο.Π.Υ.Υ..

Να σημειώσουμε ότι τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής μένουν ως έχουν : Η πολύ έμπειρη κ. Παναγιώτα Λίτσα,  Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με θαυμάσιο έργο τόσο στην επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων όσο και στην Διεύθυνση φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίζει να προσφέρει στην εν λόγω επιτροπή . Παραμένει  ο κ. Γεώργιος Πανουτσόπουλος ο οποίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, στοΤμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης Κίνησης και Ποιότητας Ζωής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με γνωστικό αντικείμενο «Φυσιολογία του Ανθρώπου» καθώς και η κ. Ελένη Σκαλτσά  Καθηγήτρια, Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με γνωστικό αντικείμενο «Φαρμακογνωστική μελέτη δρογών και Ιστορία της Φαρμακευτικής» αλλά και η κ. Χριστίνα Αλεξανιάν Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός Ε.Σ.Υ. του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας  – Πειραιά «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» – Γενικού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ». Συνεχίζει ο κ. Βασίλης Κουράφαλος φαρμακοποιός  Προϊστάμενος του Τμήματος Παρακολούθησης και Αξιοποίησης Ελέγχων της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) και η κ. Βασιλική Κουτραφούρη  -Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Τιμολόγησης Φαρμάκων της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών Ελέγχου Προϊόντων του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.).

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ν. Γκογκοζώτου: Τα ορφανά φάρμακα χορηγούνται γρήγορα στους Έλληνες ασθενείς

Ο Υπουργός Υγείας έκανε «ντου» στην Επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων

Η επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων τα έδωσε όλα 

Κ. Γκογκοζώτου : Για το 2023 έχουν δεσμευθεί σε κλειστούς προϋπολογισμούς 772 εκ. €

Τέλος η προμήθεια φαρμάκων των νοσοκομείων από το ΙΦΕΤ αναλαμβάνει ΕΚΑΠΥ

Η νέα σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Μπάμπης Καραθάνος:Η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες

Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου : Θα εργαστούμε για να καταστεί ο ΕΟΠΥΥ ένας σύγχρονος ασφαλιστικός φορέας

Ολύμπιος Παπαδημητρίου στο healthweb: Το 2022 δεν προδιαγράφεται αισιόδοξο για την είσοδο νέων φαρμάκων στην Ελλάδα

PIF : Δέσμευση Φιλίππου για αξιολόγηση φαρμάκων μέχρι 8 μήνες

Πυρετώδεις διαδικασίες στην επιτροπή διαπραγμάτευσης φαρμάκων για παλιές εκκρεμότητες

Αποκλειστικό:Νεότερες ρυθμίσεις για τις επιτροπές HTA & Διαπραγμάτευσης με νέο νομοσχέδιο

Σκάνδαλο η σειρά ένταξης φαρμάκων στην θετική λίστα; 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο Παράρτημα ο Κώδικας Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του ΕΦΕΧ

Η αποδοχή του Κώδικα Δεοντολογίας Διαφήμισης ΜΗΣΥΦΑ του Συνδέσμου Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) από το Δ.Σ. του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας των δύο φορέων σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των διαφημίσεων προϊόντων ΜΗΣΥΦΑ και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας.

ΠΟΥ UNICEF : Τεράστιο έλλειμμα δόσεων εμβολίου, ενώ τα κρούσματα χολέρας αυξάνονται παγκοσμίως

Η Ζάμπια ζήτησε 3,3 εκατομμύρια δόσεις, αλλά έλαβε μόνο 1,9 εκατομμύρια δόσεις. Ο Τζόουνς δήλωσε ότι οι οργανισμοί που διαχειρίζονται το απόθεμα πρέπει να «δώσουν προτεραιότητα στα αιτήματα εκείνα που αναμένεται να σώσουν τις περισσότερες ζωές».

Φάρμακα: Αυξήσεις  στη συμμετοχή των ασφαλισμένων καταγγέλουν οι φαρμακοποιοί

 Έντονες και συνεχείς οι αντιδράσεις από τους φαρμακοποιούς για το νέο τρόπο υπολογισμού της συμμετοχής στα γενόσημα από τις 12 Φεβρουαρίου .    Ο ΠΦΣ ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να αλλάξει το νόμο για να αποφευχθούν οι μεγάλες επιβαρύνσεις στις συμμετοχές των ασφαλισμένων. 

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: H επένδυση στην υγεία και την φαρμακευτική καινοτομία οδηγός για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: Την πίτα έκοψε μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη και τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

ΣΦΕΕ: Αιφνιδιαστικά εξαιρέθηκαν από το clawback τα φθηνά φάρμακα

Πρόσθετο φορτίο επιστροφών στα υπόλοιπα φάρμακα που ξεπερνάει τα 100 εκατ. ευρώ κατ’ έτος προκαλεί η υποστήριξη των "φθηνών φαρμάκων", τονίζει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ). μεταξύ άλλων, σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας .