Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πολιτική Φαρμάκoυ

Gilead Sciences Ελλάδας: Το clawback μας περιορίζει τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Gilead Sciences Ελλάδας: Το clawback μας περιορίζει τις δράσεις ενημέρωσης του κοινού για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑΙDS αποτελεί διαχρονικά ημέρα γιορτής και ελπίδας για την Gilead Sciences Ελλάδας. Είναι μία εμφατική υπενθύμιση της προόδου που έχει συντελεστεί αναφορικά με την αντιμετώπιση της νόσου, κάτι για το οποίο εργαζόμαστε ακούραστα στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να δημιουργήσουμε έναν πιο υγιή κόσμο για όλους - ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε.

 Κάθε χρόνο, αναλαμβάνουμε την υλοποίηση πληθώρας δράσεων σχετικά με την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την εξάλειψη του στίγματος που αφορά στον HIV. Φέτος όμως, οι προκλήσεις που προκύπτουν από τη χρόνια υπέρμετρη επιβάρυνση των εφαρμοζόμενων πολιτικών στο φάρμακο στη χώρα μας, μας αναγκάζουν να περιορίσουμε σημαντικά αυτές τις δράσεις τις οποίες, παραδοσιακά, σχεδιάζαμε σην Gilead Sciences Ελλάδας. 

Είναι μία περικοπή δαπανών στην οποία με μεγάλη μας λύπη οδηγηθήκαμε και με βαρύ το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ασθενείς και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο -τους μεγάλους χαμένους από κάθε περιορισμό δράσεων ενημέρωσης και πρόληψης. Δυστυχώς, παρόμοιες περικοπές συνιστούν μονόδρομο, καθότι δραστηριοποιούμαστε σε ένα εχθρικό ως προς την καινοτομία περιβάλλον που μας επιβάλλει επιστροφές (clawback) που υπερβαίνουν το 70%.

Η Gilead Sciences Ελλάδος προσδοκά σε ένα ευνοϊκότερο επιχειρησιακό περιβάλλον, το οποίο θα της επιτρέψει στο άμεσο μέλλον την επανεκκίνηση πρωτοβουλιών και δράσεων όπως η καμπάνια σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα AIDS και του προγράμματος πρόσκλησης ενδιαφέροντος για την παροχή χρηματικών δωρεών «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ», του οποίου την αναστολή προσφάτως ανακοινώσαμε.

Σχετικά με την Gilead Sciences, Inc.

Η Gilead Sciences, Inc. είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρία που έχει διακριθεί για τις καινοτομίες της εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες, έχοντας στόχο τη δημιουργία ενός πιο υγιούς κόσμου για όλους τους ανθρώπους. Αποστολή της είναι η κυκλοφορία καινοτόμων φαρμάκων για την πρόληψη και τη θεραπεία απειλητικών για τη ζωή ασθενειών. Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 35 χώρες ανά τον κόσμο, εκκινώντας από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Gilead Sciences Ελλάδας - Aναστολή του ετήσιου προγράμματος «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ»

#ZeroStigma : Νίκησε τον φόβο του στίγματος και κάνε την εξέταση για τον HIV

Μειώθηκε κατά 6,7% το κόστος διαχείρισης του HIV στην Ελλάδα

Απάντηση της Gilead Sciences στον ΠΟΥ για μη χρήση της ρεμντεσιβίρης στη θεραπεία COVID 19

Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων Ασθενών 2023 Ετήσια Εκδήλωση της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

ZeroStigma:«Αν θες να μάθεις, βάζεις δάχτυλο»

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ : Απάντηση στην επιστολή του ΠΦΣ για τις ελλείψεις φαρμάκων τον Αύγουστο

Σε απάντηση της επιστολής του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προς τον ΣΦΕΕ, η οποία επίσης δημοσιεύθηκε στα ΜΜΕ με θέμα: "Επιδείνωση του προβλήματος των ελλείψεων κατά τον μήνα Αύγουστο".

ΣΕΙΒ: Καταστροφικές οι επιπτώσεις απο την επικείμενη εφαρμογή rebate στα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ

ΣΕΙΒ: Δυστυχώς, ο Υπουργός Υγείας δεν φάνηκε να συμμερίζεται τις αντιρρήσεις και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η οριζόντια εφαρμογή rebate τόσο στη λειτουργία ή και επιβίωση των εταιρειών του κλάδου όσο και στην ομαλή λειτουργία των Νοσοκομείων.

Γρίπη των πτηνών: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 665.000 εμβόλια

Ο εμβολιασμός της γρίπη των πτηνών ξεκινάει να πραγματοποιείται από την Φινλανδία όπου θα γίνου  άμεσοι εμβολιασμοί  των εργαζομένων που κινδυνεύουν να εκτεθούν, κατόπιν αιτήματος του κράτους μέλους της ΕΕ. Θα ακολουθήσουν αποστολές σε άλλες χώρες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξασφάλισε 665.000 εμβόλια, σύμφωνα με την κ. Στέλλα Κυριακίδη, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων .

Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Καρκίνο:  Ενίσχυση της ογκολογικής φροντίδας μέσω της δημιουργίας ενός Εθνικού Ταμείου 

Στην ανάγκη επίσπευσης της ανάπτυξης και εφαρμογής ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για τον Καρκίνο, καθώς και της διασφάλισης επαρκούς χρηματοδότησης όλων των σταδίων της ογκολογικής φροντίδας επικεντρώθηκε η συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στις 19 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της βιοφαρμακευτικής εταιρείας Bristol Myers Squibb, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας και με τη συμμετοχή της Εταιρείας Ογκολόγων-Παθολόγων Ελλάδας (Ε.Ο.Π.Ε.), της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (Σ.Φ.Ε.Ε.)

Σπύρος Φιλιώτης:Στην Ευρώπη επενδύονται κάθε χρόνο 30 δισεκατομμύρια ευρώ για κλινικές έρευνες

Tην κρίσιμη σημασία και τις ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει η ανάπτυξη κλινικών μελετών στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Pharmaserve-Lilly. 

Άρ. Αγγελής: Η παροχή κινήτρων στην βιομηχανία θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την καθολική πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία σε επίπεδο Ε.Ε

Άρ. Αγγελής: Η παροχή κινήτρων στην βιομηχανία θα πρέπει να αποσυνδεθεί από την καθολική πρόσβαση στην φαρμακευτική καινοτομία σε επίπεδο Ε.Ε

Π. Καρασιώτου: Η χρηματοδότηση των καναλιών αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης θα συνεχιστεί και μετά το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης

Π. Καρασιώτου: Η Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής περιέγραψε το πλαίσιο των δημοσιονομικών κανόνων που ισχύουν για την Ελλάδα αλλά και σ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Close Icon