Πολιτική Φαρμάκoυ

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα Εμιράτα ξεκινούν τρίτη δόση με το εμβόλιο της Sinopharm

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα Εμιράτα ξεκινούν τρίτη δόση με το εμβόλιο της Sinopharm

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα ΗΑΕ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 100% των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου COVID-19 της Sinopharm. Το εμβόλιο βασίζεται σε πρωτεΐνες και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό ως τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου από τον Ιανουάριο του 2022, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ. Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να θωρακιστούν απέναντι σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού, με βάση και την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Λεπτομέρειες για το εμβόλιο της Sinapharm

Το νέο εμβόλιο θα παραχθεί και θα διανεμηθεί από τη Hayat Biotech, μια κοινοπραξία μεταξύ της G42 και της Sinopharm CNBG. Τα ΗΑΕ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 100% των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Η έγκριση ήρθε μετά από μελέτη με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που περιελάμβανε άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με δύο δόσεις αδρανοποιημένου εμβολίου της Sinopharm CNBG, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο.

Μετά από δοκιμές σε πολλές χώρες έδειξε ότι 2 δόσεις, που χορηγούνται σε διάστημα 21 ημερών, έχουν αποτελεσματικότητα 79% έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης SARS-CoV-2 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας ήταν 79%. Η δοκιμή δεν σχεδιάστηκε και δεν τροφοδοτήθηκε για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου σε άτομα με συννοσηρότητες, στην εγκυμοσύνη ή σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Η διάμεση διάρκεια της παρακολούθησης που ήταν διαθέσιμη τη στιγμή της ανασκόπησης των αποδεικτικών στοιχείων ήταν 112 ημέρες.

Το ιστορικό του εμβολιασμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η χώρα έχει χορηγήσει πάνω από 22,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τώρα, με ποσοστό διανομής που φτάνει τα 227,56 ανά 100 άτομα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια ομοσπονδία επτά εμιράτων, τα οποία ανέφεραν τη Δευτέρα 1.732 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο. Οι αρχές, που δεν δίνουν ανάλυση για κάθε εμιράτο ξεχωριστά, δήλωσαν ότι περίπου το 91% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων περίπου έχει εμβολιαστεί πλήρως εν αναμονή της τρίτης ενισχυτικής δόσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Διεύρυνση της αποδοχής των εμβολίων της Κίνας ζητά ο ΠΟΥ από τη Δύση

86% αποτελεσματικότητα αποδίδουν στο Κινεζικό εμβόλιο

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το Ισραήλ παρήγγειλε 5 εκατ. εμβόλια Novavax

Novavax Ισραήλ εμβόλιο: Μετά την Αυστραλία που θα παραλάβει 51 εκατ. εμβόλια έως 21 Φεβρουαρίου, τους ερχόμενους μήνες στο Ισραήλ πρόκειται να διατεθούν 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Novavax.

Ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό

EMA Pfizer χάπι: Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε υπό όρους σήμερα τη χρήση του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer Inc για τη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η BDSI ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 1ου πόσιμου φαρμάκου για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Nέα εποχή στην μάχη κατά της ελονοσίας και ο ρόλος της τεχνολογίας mRNA

Η ελονοσία προκαλείται από την μετάδοση παράσιτου (πλασμώδιο) στο αίμα μετά από δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Η ελονοσία ήταν ενδημική στην Ελλάδα μέχρι και το 1960, ενώ μέσω εντατικού προγράμματος εκρίζωσης της νόσου η Ελλάδα κηρύχθηκε ελεύθερη ελονοσίας το 1974.

Το Πακιστάν εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.