Πολιτική Φαρμάκoυ

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα Εμιράτα ξεκινούν τρίτη δόση με το εμβόλιο της Sinopharm

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα Εμιράτα ξεκινούν τρίτη δόση με το εμβόλιο της Sinopharm

Sinopharm ΗΑΕ ενισχυτική: Τα ΗΑΕ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 100% των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν τη χρήση έκτακτης ανάγκης του εμβολίου COVID-19 της Sinopharm. Το εμβόλιο βασίζεται σε πρωτεΐνες και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό ως τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου από τον Ιανουάριο του 2022, όπως δήλωσε το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ. Πρόκειται σαφώς για μια προσπάθεια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να θωρακιστούν απέναντι σε ένα νέο κύμα κορωνοϊού, με βάση και την αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον.

Λεπτομέρειες για το εμβόλιο της Sinapharm

Το νέο εμβόλιο θα παραχθεί και θα διανεμηθεί από τη Hayat Biotech, μια κοινοπραξία μεταξύ της G42 και της Sinopharm CNBG. Τα ΗΑΕ έχουν τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 100% των επιλέξιμων κατοίκων να έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Η έγκριση ήρθε μετά από μελέτη με βάση τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που περιελάμβανε άτομα που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί με δύο δόσεις αδρανοποιημένου εμβολίου της Sinopharm CNBG, όπως ανέφεραν πηγές από το υπουργείο.

Μετά από δοκιμές σε πολλές χώρες έδειξε ότι 2 δόσεις, που χορηγούνται σε διάστημα 21 ημερών, έχουν αποτελεσματικότητα 79% έναντι της συμπτωματικής λοίμωξης SARS-CoV-2 14 ή περισσότερες ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά της νοσηλείας ήταν 79%. Η δοκιμή δεν σχεδιάστηκε και δεν τροφοδοτήθηκε για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα έναντι σοβαρής νόσου σε άτομα με συννοσηρότητες, στην εγκυμοσύνη ή σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω. Η διάμεση διάρκεια της παρακολούθησης που ήταν διαθέσιμη τη στιγμή της ανασκόπησης των αποδεικτικών στοιχείων ήταν 112 ημέρες.

Το ιστορικό του εμβολιασμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η χώρα έχει χορηγήσει πάνω από 22,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων έως τώρα, με ποσοστό διανομής που φτάνει τα 227,56 ανά 100 άτομα. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια ομοσπονδία επτά εμιράτων, τα οποία ανέφεραν τη Δευτέρα 1.732 νέα κρούσματα κορωνοϊού και έναν θάνατο. Οι αρχές, που δεν δίνουν ανάλυση για κάθε εμιράτο ξεχωριστά, δήλωσαν ότι περίπου το 91% του πληθυσμού των 10 εκατομμυρίων περίπου έχει εμβολιαστεί πλήρως εν αναμονή της τρίτης ενισχυτικής δόσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το 100% του πληθυσμού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

Διεύρυνση της αποδοχής των εμβολίων της Κίνας ζητά ο ΠΟΥ από τη Δύση

86% αποτελεσματικότητα αποδίδουν στο Κινεζικό εμβόλιο

Κινεζική εταιρεία κατασκευάζει εργοστάσιο εμβολίων COVID-19 79 εκατομμυρίων δολαρίων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.