Πολιτική Φαρμάκoυ

Ρεμδεσιβίρη θνητότητα Κορωνοϊός : Μείωσε την θνητότητα σε 100.000 νοσηλευόμενους

Ρεμδεσιβίρη θνητότητα Κορωνοϊός : Μείωσε την θνητότητα σε 100.000 νοσηλευόμενους

Ρεμδεσιβίρη θνητότητα Κορωνοϊός : Η ρεμδεσιβίρη της GILEAD μείωσε την θνητότητα σε σχεδόν 100.000 νοσηλευόμενους ασθενείς  με COVID-19 λοίμωξη , σύμφωνα με τρεις αναλύσεις από μεγάλες αναδρομικές μελέτες.

Δεδομένα από την καθημερινή κλινική πρακτική από σχεδόν 100.000 νοσηλευόμενους ασθενείς παρέχουν πληροφορίες για τη χρήση της ρεμδεσιβίρης στη θεραπεία της COVID-19 λοίμωξης .

Η Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) ανακοίνωσε θετικά δεδομένα από τρεις αναδρομικές μελέτες σε ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19, προσθέτοντας στο σύνολο των δεδομένων σχετικά με το χρόνο ανάρρωσης και τη θνητότητα για ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ρεμδεσιβίρη. Στο World Microbe Forum (WMF) που πραγματοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα,  οι τρεις αναλύσεις δεδομένων από την καθημερινή κλινική πρακτική έδειξαν ότι στο συνολικό  πληθυσμό ασθενών, οι ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με ρεμδεσιβίρη είχαν σημαντικά χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε σύγκριση με τους υπόλοιπους. Η μείωση της θνητότητας παρατηρήθηκε σε όλες τις υπο-ομάδες των ασθενών ανεξάρτητα από τις ανάγκες οξυγόνου κατά την έναρξη του φαρμάκου. Τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια και σταθερά τόσο σε διαφορετικές χρονικές περιόδους κατά τη διάρκεια της πανδημίας όσο και σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές. Επιπλέον σε δύο από τις μελέτες παρατηρήθηκε ότι οι ασθενείς που έλαβαν ρεμδεσιβίρη είχαν σημαντικά αυξημένη πιθανότητα εξόδου από το νοσοκομείο έως την 28η ημέρα

Οι τρεις αναλύσεις που παρουσιάστηκαν περιλαμβάνουν 98.654 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με COVID-19.  ΟΙ δύο από τις αναδρομικές μελέτες κατέγραψαν τα αποτελέσματα της θεραπείας από τις βάσεις δεδομένων HealthVerity και Premier Healthcare στις ΗΠΑ. Στην τρίτη ανάλυση συγκρίθηκαν τα κλινικά αποτελέσματα της φάσης επέκτασης της παγκόσμιας, ανοιχτής επισήμανσης μελέτης SIMPLE-Severe σε ασθενείς που έλαβαν θεραπεία ρεμδεσιβίρης διάρκειας 10 ημερών με εκείνα από ασθενείς που έλαβαν την πρότυπη φροντίδα (standard of care) σε μια αναδρομική μελέτη κοόρτης στις ίδιες γεωγραφικές περιοχές και τον ίδιο χρονικό διάστημα. Και οι τρεις αναλύσεις χρησιμοποίησαν προκαθορισμένα καταληκτικά σημεία και πραγματοποιήθηκε πρότυπη στατιστική ανάλυση σε συνεργασία με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες.

Παρότι οι τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές παραμένουν το καλύτερο εργαλείο για την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας ενός φαρμάκου, τα δεδομένα της καθημερινής κλινικής πρακτικής (real-world data) παρέχουν σημαντικές  πληροφορίες για τη χρήση μιας θεραπείας στην κλινική πράξη και μπορούν να συμπληρώσουν τα δεδομένα των πρώτων. Αυτές οι μελέτες αποκτούν μεγαλύτερη σημασία σε μια πανδημία όπου η κλινική διαχείριση μιας ασθένειας συνεχίζει να εξελίσσεται και μπορεί να ξεπεράσει το σχεδιασμό και την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών. Οι μελέτες αυτές πρέπει να ερμηνεύονται με βάση τον τύπο και το μέγεθος των συνολικών δεδομένων προέλευσης και τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιούνται για την άμβλυνση πιθανών συγχυτικών παραγόντων ή συστηματικού σφάλματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Τα φάρμακα που βοηθούν τους νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19

Ασφαλές φάρμακο κατά του κορωνοϊού  για τα παιδιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πολλαπλούν μυέλωμα : Θεραπεία υπόσχεται την αύξηση της επιβίωσης

Πολλαπλούν μυέλωμα : Με κάθε υποτροπή, η θεραπεία του πολλαπλού μυελώματος γίνεται πιο πολύπλοκη. Για αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό να πετυχαίνουμε βαθιές θεραπευτικές ανταποκρίσεις και βελτιωμένη επιβίωση  με την πρώτη γραμμή θεραπείας

Βασίλης Κικίλιας συνεδρίαση : Το Υπουργείο υγείας υπηρετεί το όφελος των Ελλήνων ασθενών

Βασίλης Κικίλιας συνεδρίαση : Ο κλάδος του φαρμάκου με αίσθημα ευθύνης, όραμα και πνεύμα αμοιβαίας συνεργασίας θα σταθεί αρωγός σε κάθε πρωτοβουλία του υπουργείου Υγείας

PhRMA Innovation Forum: Προτεραιότητα οι δομικές μεταρρυθμίσεις για τον περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

PhRMA Innovation Forum: Το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος έχει ήδη απευθυνθεί επανειλημμένα, γραπτώς και προφορικώς, στις αρμόδιες Αρχές (ΕΟΠΥΥ, Υπουργείο Υγείας) αναφορικά με τον προσδιορισμό του ύψους των υποχρεωτικών επιστροφών για το έτος 2020, ουδέποτε όμως έλαβε γραπτή απάντηση επ’ αυτού του ζητήματος.

Μυελογενή Λευχαιμία : H Ευρωπαϊκή ένωση ενέκρινε φάρμακο για την θεραπεία της

Μυελογενή Λευχαιμία : Η Bristol Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το azacitidine σε δισκία, ως αρχική θεραπεία συντήρησης για ενήλικες με οξεία μυελογενή λευχαιμία

Cetilar: Καινοτόμος φυτική κρέμα για την αντιμετώπιση του πόνου αρθρώσεων, μυών και τένοντα

Cetilar: Η έντονη σωματική καταπόνηση, οι τραυματισμοί, ή ορισμένα νοσήματα μπορεί να τροποποιήσουν τη συγκέντρωσή των λιπαρών οξέων, επηρεάζοντας τη φλεγμονώδη διαδικασία και την ελαστικότητα των ιστών. Με την εφαρμογή της κρέμας (κάνοντας συστηματικό μασάζ) δυο φορές την ημέρα στην πάσχουσα περιοχή, εξασφαλίζεται η υψηλή και γρήγορη απορρόφηση, και αποκαθίσταται η συγκέντρωση των λιπαρών οξέων που λειτουργούν ευεργετικά στους ιστούς.

Ο CHMP γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το BIMZELEX®* (bimekizumab) της UCB

Ψωρίαση: H UCB, μία βιοφαρμακευτική εταιρεία με παρουσία σε όλο τον κόσμο ανακοίνωσε ότι η επιτροπή του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ),CHMP, γνωμοδότησε θετικά για τη χορήγηση άδειας κυκλοφορίας για το BIMZELEX®* (bimekizumab), έναν υπό διερεύνηση εκλεκτικό αναστολέα των IL-17A και IL-17F, για τη θεραπεία ενηλίκων ασθενών με μέτρια ως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας, που είναι υποψήφιοι για θεραπεία με συστηματική αγωγή.

Νέα δεδομένα για την θεραπεία της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας

Νέα Δεδομένα στο Συνέδριο Cure SMA 2021 επισημαίνουν τη μακροχρόνια αποτελεσματικότητα του nusinersen και τη δέσμευση της Biogen στην καινοτομία για τη θεραπεία της νωτιαίας μυϊκής ατροφίας (SMA).Μία νέα ανάλυση δεδομένων υποδηλώνει ότι μία υπό έρευνα υψηλότερη δόση του nusinersen μπορεί να οδηγήσει σε κλινικά σημαντική βελτίωση στην κινητική λειτουργία.