Πολιτική Φαρμάκoυ

Προειδοποίηση Sarah Gilbert: Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα, λέει η επιστήμονας πίσω από το εμβόλιο AstraZeneca

Προειδοποίηση Sarah Gilbert: Η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πιο θανατηφόρα, λέει η επιστήμονας πίσω από το εμβόλιο AstraZeneca

Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους και εάν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια. «Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο εάν η Omicron έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από το δρόμο προς την ανάκαμψη», είπε ο Javid.

Προειδοποίηση Sarah Gilbert: Μία από τους επιστήμονες πίσω από το εμβόλιο Oxford-AstraZeneca για τον COVID-19 προειδοποιεί ότι η επόμενη πανδημία μπορεί να είναι πιο μεταδοτική και πιο θανατηφόρα, εκτός εάν αφιερωθούν περισσότερα χρήματα στην έρευνα και τις προετοιμασίες για την καταπολέμηση των αναδυόμενων ιογενών απειλών.

Σε αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν πριν από μια ομιλία τη Δευτέρα, η καθηγήτρια Sarah Gilbert λέει ότι οι επιστημονικές πρόοδοι που έγιναν στην καταπολέμηση των θανατηφόρων ιών «δεν πρέπει να χαθούν» λόγω του κόστους της καταπολέμησης της τρέχουσας πανδημίας.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία φορά που ένας ιός απειλεί τις ζωές και τα μέσα διαβίωσής μας», αναμένεται να πει η Gilbert. ”

  • Η αλήθεια είναι ότι η επόμενη θα μπορούσε να είναι χειρότερη. Θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική, ή πιο θανατηφόρα ή και τα δύο.”
  • Η Gilbert θα μιλήσει τη Δευτέρα το βράδυ, όταν θα δώσει τη φετινή διάλεξη στον Richard Dimbleby, που πήρε το όνομά του από τον αείμνηστο ραδιοτηλεοπτικό φορέα που ήταν ο πρώτος πολεμικός ανταποκριτής του BBC και πρωτοπόρος των τηλεοπτικών ειδήσεων στη Βρετανία.
  • Η ετήσια τηλεοπτική διάλεξη περιλαμβάνει ομιλίες από προσωπικότητες με επιρροή στις επιχειρήσεις, την επιστήμη και την κυβέρνηση.
  • Η Gilbert πρόκειται να παροτρύνει τις κυβερνήσεις να διπλασιάσουν τη δέσμευσή τους στην επιστημονική έρευνα και την ετοιμότητα για πανδημίες, ακόμη και μετά την εξαφάνιση της απειλής της COVID-19.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια κατάσταση στην οποία έχουμε περάσει όλα όσα έχουμε περάσει και στη συνέχεια να διαπιστώσουμε ότι οι τεράστιες οικονομικές απώλειες που έχουμε υποστεί σημαίνουν ότι δεν υπάρχει ακόμη χρηματοδότηση για την ετοιμότητα για την πανδημία», είπε. «Η πρόοδος που έχουμε κάνει και η γνώση που έχουμε αποκτήσει δεν πρέπει να χαθούν».

Το Ηνωμένο Βασίλειο ήρε τους περισσότερους περιορισμούς για τον κορωνοϊό τον Ιούλιο μετά από μια επιτυχημένη εκστρατεία εμβολιασμού, αλλά τώρα περιμένει να δει εάν η νέα παραλλαγή όμικρον θα προκαλέσει οπισθοδρόμηση. Έχει δει μεγάλο αριθμό νέων καθημερινών μολύνσεων αυτό το φθινόπωρο και εξακολουθεί να έχει τον δεύτερο χειρότερο αριθμό θανάτων από COVID-19 στην Ευρώπη – πάνω από 146.000 θανάτους – μετά τη Ρωσία.

  • Η κυβέρνηση έχει αυστηροποιήσει τις ταξιδιωτικές δοκιμές και τις απαιτήσεις απομόνωσης και έχει απαγορεύσει τους επισκέπτες από τη Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε για πρώτη φορά η παραλλαγή, και πολλές άλλες αφρικανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Νιγηρίας.
  • Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid δήλωσε τη Δευτέρα ότι έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 300 κρούσματα Omicron στη Βρετανία, μερικά χωρίς σύνδεση με διεθνή ταξίδια και «μπορούμε να συμπεράνουμε ότι υπάρχει πλέον κοινοτική μετάδοση σε πολλές περιοχές της Αγγλίας».
  • Πολλά παραμένουν άγνωστα σχετικά με την παραλλαγή, συμπεριλαμβανομένου του εάν είναι πιο μεταδοτική όπως υποψιάζονται ορισμένες υγειονομικές αρχές, εάν αρρωσταίνει πιο σοβαρά τους ανθρώπους και εάν μπορεί να εμποδίσει τα εμβόλια.

«Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα σε αυτό το σημείο εάν η Omicron έχει τη δυνατότητα να μας βγάλει από το δρόμο προς την ανάκαμψη», είπε ο Javid.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε 26 προτεινόμενα μέλη σε μια συμβουλευτική επιτροπή με στόχο την καθοδήγηση μελετών σχετικά με την προέλευση της πανδημίας της COVID-19

Μεγάλες οι πιθανότητες αντιμετώπισης μελλοντικών πανδημιών σύμφωνα με επιστημονική έρευνα

Εργαλείο πρόβλεψης πανδημιών από ερευνητές του Πανεπιστημίου Ντέιβις της Καλιφόρνια

Η Covid-19 θα μπορούσε να φέρει μια νέα εποχή πολιτικής στη δημόσια υγεία - Θα το κάνει;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενέκρινε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων το χάπι της Pfizer για τον κορωνοϊό

EMA Pfizer χάπι: Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε υπό όρους σήμερα τη χρήση του αντιικού χαπιού COVID-19 της Pfizer Inc για τη θεραπεία ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο σοβαρής ασθένειας.

Η BDSI ανακοίνωσε την κυκλοφορία του 1ου πόσιμου φαρμάκου για τη θεραπεία της ημικρανίας

BDSI: Το ELYXYB είναι το πρώτο και μοναδικό εγκεκριμένο από τον FDA έτοιμο προς χρήση πόσιμο διάλυμα για την θεραπεία της οξείας ημικρανίας, με ή χωρίς αύρα, σε ενήλικες. Η BDSI σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ELYXYB εντός του επόμενου μήνα.

Nέα εποχή στην μάχη κατά της ελονοσίας και ο ρόλος της τεχνολογίας mRNA

Η ελονοσία προκαλείται από την μετάδοση παράσιτου (πλασμώδιο) στο αίμα μετά από δήγμα μολυσμένου κουνουπιού. Η ελονοσία ήταν ενδημική στην Ελλάδα μέχρι και το 1960, ενώ μέσω εντατικού προγράμματος εκρίζωσης της νόσου η Ελλάδα κηρύχθηκε ελεύθερη ελονοσίας το 1974.

Το Πακιστάν εγκαινιάζει εκστρατεία κατά της πολιομυελίτιδας

Πακιστάν πολιομυελίτιδα: Το Πακιστάν εδώ και 25 χρόνια πραγματοποιεί τακτικές εκστρατείες εμβολιασμού, στις οποίες οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πηγαίνουν από πόρτα σε πόρτα για να δώσουν τη δόση κατά της πολιομυελίτιδας στα παιδιά.

Δύο ολοκαίνουργια χάπια COVID-19 κατά της πανδημίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, βρίσκονται σε έλλειψη

Ενώ λιγότεροι ασθενείς με COVID-19 χρειάζονται πλέον εντατική θεραπεία, η αύξηση ωθεί τα νοσοκομεία σε οριακό σημείο. Λαμβάνοντας υπόψη αυτή την απειλή, το χάπι της Pfizer έφτασε ακριβώς στην ώρα του, είπε ο Schrank. «Δεν πρόκειται να ανατρέψει την παλίρροια στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, αλλά θα μπορούσε πραγματικά να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος στα νοσοκομεία», είπε.