Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax Κύπρος: 12 Μαρτίου τα πρώτα ραντεβού για το πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid

Novavax Κύπρος: 12 Μαρτίου τα πρώτα ραντεβού για το πρωτεϊνικό εμβόλιο Nuvaxovid

Novavax Κύπρος: Τα κέντρα εμβολιασμού σε όλες τις πόλεις της Κύπρου είναι ανοιχτά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της Novavax για την COVID-19 με την ονομασία Nuvaxovid (γνωστό και ως NVX-CoV2373) για την πρόληψη της COVID-19 σε άτομα ηλικίας από 18 ετών, είναι πλέον διαθέσιμο στην πλατφόρμα ραντεβού για τον εμβολιασμό. Τα πρώτα ραντεβού έχουν κλειστεί για τις 12 Μαρτίου, το ερχόμενο Σάββατο δηλαδή. Το Nuvaxovid περιέχει μια εκδοχή μιας πρωτεΐνης που βρίσκεται στην επιφάνεια του SARS-CoV-2 (η πρωτεΐνη ακίδας), η οποία έχει παραχθεί στο εργαστήριο. Το Nuvaxovid χορηγείται ως δύο ενέσεις, συνήθως στον μυ του άνω βραχίονα, με διαφορά τριών εβδομάδων.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο της Novavax;

Το Nuvaxovid δρα προετοιμάζοντας το σώμα να αμυνθεί ενάντια στην Covid -19. Περιέχει μια εκδοχή της πρωτεΐνης ακίδας που έχει παραχθεί στο εργαστήριο. Περιέχει επίσης ένα ανοσοενισχυτικό, μια ουσία που βοηθά στην ενίσχυση των ανοσολογικών αποκρίσεων στο εμβόλιο. Όταν σε ένα άτομο χορηγείται το εμβόλιο, το ανοσοποιητικό του σύστημα θα αναγνωρίσει την πρωτεΐνη στο εμβόλιο ως ξένη και θα παράγει φυσικές άμυνες – αντισώματα και Τ κύτταρα – εναντίον της. Εάν, αργότερα, το εμβολιασμένο άτομο έρθει σε επαφή με τον ιό SARS-CoV-2, το ανοσοποιητικό σύστημα θα αναγνωρίσει την πρωτεΐνη ακίδας στον ιό και θα είναι έτοιμο να του επιτεθεί.

Τα αντισώματα και τα κύτταρα του ανοσοποιητικού μπορούν να προστατεύσουν από τον Covid συνεργαζόμενοι για να σκοτώσουν τον ιό, να αποτρέψουν την είσοδό του στα κύτταρα του σώματος και να καταστρέψουν τα μολυσμένα κύτταρα. Τα κέντρα εμβολιασμού σε όλες τις πόλεις της Κύπρου είναι ανοιχτά από τις 08:00 το πρωί μέχρι τις 15:00 το απόγευμα Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Κάθε Τετάρτη, τα κέντρα είναι ανοιχτά σε όλες τις περιοχές από τις 08:00 έως τις 18:00 και τα Σάββατα, τα κέντρα είναι ανοιχτά από τις 08:00 έως τις 13:00.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού με το πρωτεϊνικό εμβόλιο Novavax

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax - 5/3 το πρώτο ραντεβού

Έγκριση του εμβολίου Covid της Valneva έως τέλος Μαρτίου

Θεοδωρίδου: Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.