Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού με το πρωτεϊνικό εμβόλιο

Novavax: Άνοιξε η πλατφόρμα για ραντεβού με το πρωτεϊνικό εμβόλιο

Novavax: Όπως είχε ενημερώσει ο κ. Θεμιστοκλέους χτες, σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για τον προγραμματισμό ραντεβού με το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax για πολίτες άνω των 18 ετών σε 2 δόσεις.

Όπως ανέφερε και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους,  χτες στην ενημέρωσή του, σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax. Το πρωτεΐνικό εμβόλιο αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα την Τετάρτη και επομένως το πρώτο ραντεβού θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2022. Συνεπώς, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να εισέρχονται στο emvolio.gov.gr και να προγραμματίζουν τον εμβολιασμό τους με αυτό το σκεύασμα. Πρόκειται για μία ακόμη εναλλακτική, που αναμένεται να κάμψει τις όποιες ανησυχίες εξέφραζαν ορισμένοι πολίτες ως προς τα mRNA εμβόλια που ήταν διαθέσιμα έως τώρα στην Ελλάδα.

Αρχικά η χώρα μας αναμένεται να λάβει 474.000 δόσεις του εμβολίου της Novavax μέσα στον Φεβρουάριο. Εκεί που διαφέρει από τα υπόλοιπα εμβόλια είναι στην τεχνολογία του, η οποία είναι παλαιότερη και έχει χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή των εμβολίων της γρίπης, της ηπατίτιδας, του κοκκύτη κτλ. Πρόκειται να χορηγηθούν 2 δόσεις μέσα σε χρονικό διάστημα 21 ημερών για τους ενήλικες (άνω των 18 ετών) και μόνο. Το εμβόλιο αυτό έχει κριθεί αρκετά αποτελεσματικό απέναντι στις νοσήσεις από κορωνοϊό και γι’ αυτό αποφασίστηκε η χορήγησή του.

Πρόκειται για ένα πιο παραδοσιακό εμβόλιο λοιπόν, το οποίο η Κυβέρνηση ελπίζει ότι θα πείσει και όσους δεν έχουν ακόμη πειστεί να εμβολιαστούν, με δεδομένο ότι η τεχνολογία του έχει δοκιμαστεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για το εμβόλιο της Novavax - 5/3 το πρώτο ραντεβού

Έγκριση του εμβολίου Covid της Valneva έως τέλος Μαρτίου

Θεμιστοκλέους: Γιατί δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το εμβόλιο Novavax [live]

Θεοδωρίδου: Πότε θα χορηγείται το εμβόλιο Novavax και πότε το Sanofi [live]

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.