Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax Ισραήλ εμβόλιο: Το Ισραήλ παρήγγειλε 5 εκατ. εμβόλια για τους επόμενους μήνες

Novavax Ισραήλ εμβόλιο: Το Ισραήλ παρήγγειλε 5 εκατ. εμβόλια για τους επόμενους μήνες

Novavax Ισραήλ εμβόλιο: Μετά την Αυστραλία που θα παραλάβει 51 εκατ. εμβόλια έως 21 Φεβρουαρίου, τους ερχόμενους μήνες στο Ισραήλ πρόκειται να διατεθούν 5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου της Novavax.

Μετά την Αυστραλία που συμφώνησε να παραλάβει 51 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου μέχρι την 21η Φεβρουαρίου, όπως σας έχουμε γράψει στο healthweb, η ισραηλινή κυβέρνηση ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία βιοτεχνολογίας Novavax με έδρα τις ΗΠΑ για την αγορά πέντε εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου για την COVID-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Τα εμβόλια Novavax αναμένεται να φτάσουν στο Ισραήλ τους επόμενους μήνες, ενώ δεν έχουν λάβει ακόμη την έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA). Ως μέρος της συμφωνίας, το Ισραήλ έχει την επιλογή να αγοράσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια δόσεις εμβολίου.

Ποια είναι η κατάσταση στο Ισραήλ;

Περίπου 57.563 Ισραηλινοί βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 την Πέμπτη, όπωςανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα το πρωί. Αυτή τη στιγμή, 946 ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, με 213 σε αναπνευστήρες και 18 διασωληνωμένους. Το ένα τέταρτο (25,69%) όλων των αποτελεσμάτων των τεστ την Πέμπτη ήταν θετικά, καθώς 623.010 Ισραηλινοί έχουν ήδη λάβει το τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Ο ρυθμός αναπαραγωγής, ή “R”, συνεχίζει την πτωτική του τάση και βρίσκεται στο 1,05, που σημαίνει ότι αναμένονται λιγότερα κρούσματα. Σήμερα το Εργατικό Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε τις κυβερνητικές εντολές για την πρόληψη της απεργίας κατά της προγραμματισμένης απεργίας του Ισραηλινού Συνδικάτου Εκπαιδευτικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα κυβερνητική πολιτική για την καραντίνα των μαθητών. Η πολιτική ορίζει ότι οι μαθητές που έρχονται σε επαφή με τον κορωνοϊό θα επιτρέπεται να συνεχίσουν να φοιτούν στο σχολείο αφού πραγματοποιήσουν δοκιμές αντιγόνου στο σπίτι.

Παρά τις εντολές αποτροπής απεργίας που τέθηκαν σε ισχύ, το δικαστήριο διέταξε επίσης την κυβέρνηση να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με το Σωματείο Διδασκόντων για την εφαρμογή της νέας πολιτικής καραντίνας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 8.556. Το πρωί της Παρασκευής, ένας ασθενής με COVID-19 στο Ιατρικό Κέντρο Assuta του Ashdod πέθανε λόγω επιπλοκών που σχετίζονται με την ασθένειά του. Τα νοσοκομεία στο Ισραήλ έδωσαν ενημέρωση για την κατάσταση στις αντίστοιχες πτέρυγες κορονοϊού τους. Περίπου 95 νοσηλεύονται στην πανεπιστημιούπολη Beilinson στο Ιατρικό Κέντρο Rabin στο Petah Tikva με COVID-19, με 47 σε σοβαρή κατάσταση και 14 με αερισμό. Στην πανεπιστημιούπολη HaSharon του Ιατρικού Κέντρου Rabin, επτά νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Επιπλέον, 30 Ισραηλινοί νοσηλεύονται με γρίπη στο Ιατρικό Κέντρο Rabin.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Novavax συγκέντρωσε τα δεδομένα για αίτηση επείγουσας χρήσης στον FDA

Εγκρίθηκε το Covovax από τον EMA σήμερα για την ΕΕ

Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον ΠΟΥ

500.000 στο Ισραήλ έχουν κάνει και 4η δόση εμβολίου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».