Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε θετικά για τη χρήση του Covovax της εταιρείας Novavax σήμερα.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα Δευτέρα ότι εγκρίνει το πέμπτο συνολικά εμβόλιο κατά της Covid από τη Novavax, η οποία χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική τεχνολογία που η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ελπίζει ότι θα μειώσει τον δισταγμό ως προς τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο Covovax είναι ένα εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την προστασία από πολλές παιδικές ασθένειες. Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά μέσα από τη ρυθμιστική του αρχή με έκτακτη συνεδρίαση σε σχέση με το εμβόλιο της Novavax. Δεδομένου ότι έλαβε την έγκριση, η Novavax αναμένεται να αρχίσει να παραδίδει τα εμβόλια της για την COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς είχε ήδη υπογράψει συμφωνία για την αγορά έως και 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου εν αναμονή της έγκρισης.

Η Novavax υποστηρίζει ότι το εμβόλιό της έδειξε 90,4% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19 σε μια δοκιμή που έλαβε χώρα στη Βόρεια Αμερική. Ο διευθύνων σύμβουλος Stanley Erck δήλωσε ότι η εταιρεία “ανυπομονεί να παρέχει μια πρόσθετη επιλογή εμβολίου στην Ευρώπη, βασισμένη σε μια δοκιμασμένη, καλά κατανοητή τεχνολογική πλατφόρμα”. Το εμβόλιο “μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγάλων εμποδίων στον παγκόσμιο εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων προκλήσεων διανομής και του δισταγμού των εμβολίων”. Όλα τα εμβόλια λειτουργούν διδάσκοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στον κορωνοϊό, αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η λεγόμενη τεχνολογία πρωτεϊνικών υπομονάδων της Novavax είναι ήδη δοκιμασμένη και έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για τον εμβολιασμό ανθρώπων κατά ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Β και ο κοκκύτης.

Η ανακοίνωση της Novavax

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Covovax:

  • Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Novavax, ενώ η Ιαπωνία συμφώνησε να αγοράσει 150 εκατομμύρια δόσεις.
  • Η Novavax λέει ότι έχει καταθέσει επίσης για έγκριση στη Βρετανία, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και φυσικά έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  • Η εταιρεία είπε επίσης ότι “αξιολογεί το εμβόλιο της κατά της παραλλαγής Omicron” και εργάζεται σε μια έκδοση ειδική για την Omicron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον ΠΟΥ

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μιλά για την μετάλλαξη Όμικρον, το χάπι του κορωνοϊού και την πανδημία

Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, εκτιμά ο Μαγιορκίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ενισχύεται το δίκτυο συμμετοχής σε μελέτες εμβολίων κατά της Covid-19

Covid-19: Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Τι επιφυλάσσει το αύριο της φαρμακευτικής πολιτικής

Η πολιτική φαρμάκου χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας με διαφάνεια και με επίκεντρο τον ασθενή , αυτή είναι η βασική μας στοχοθεσία , είπε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας για το φάρμακο Μπάμπης Καραθάνος κατά την διάρκεια του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ αλλά και η έγκαιρη , ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση των πολίτων σε αναγκαίες θεραπείες και προσιτά ασφαλή φάρμακα και υπηρεσίες υγείας .

Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ- Καραθάνος: Έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες στην Ελλάδα

Η λύση στις ελλείψεις των φαρμάκων είναι η συνεργασία και η κατανόηση, με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας των προμηθειών, είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημητρης Φιλίππου, στην έναρξη του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ. Παράλληλα ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τα φάρμακα κ. Καραθάνος επεσήμανε πως έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες με νέα φάρμακα στην Ελλάδα.

Στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID

Ανακοινώθηκαν χθες οι συστάσεις για τη χορήγηση των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της λοίμωξης covid-19 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούν οι φαρμακευτικές  

Την επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητάει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ ) από το Υπουργείο Υγείας , με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη.