Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε θετικά για τη χρήση του Covovax της εταιρείας Novavax σήμερα.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα Δευτέρα ότι εγκρίνει το πέμπτο συνολικά εμβόλιο κατά της Covid από τη Novavax, η οποία χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική τεχνολογία που η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ελπίζει ότι θα μειώσει τον δισταγμό ως προς τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο Covovax είναι ένα εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την προστασία από πολλές παιδικές ασθένειες. Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά μέσα από τη ρυθμιστική του αρχή με έκτακτη συνεδρίαση σε σχέση με το εμβόλιο της Novavax. Δεδομένου ότι έλαβε την έγκριση, η Novavax αναμένεται να αρχίσει να παραδίδει τα εμβόλια της για την COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς είχε ήδη υπογράψει συμφωνία για την αγορά έως και 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου εν αναμονή της έγκρισης.

Η Novavax υποστηρίζει ότι το εμβόλιό της έδειξε 90,4% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19 σε μια δοκιμή που έλαβε χώρα στη Βόρεια Αμερική. Ο διευθύνων σύμβουλος Stanley Erck δήλωσε ότι η εταιρεία “ανυπομονεί να παρέχει μια πρόσθετη επιλογή εμβολίου στην Ευρώπη, βασισμένη σε μια δοκιμασμένη, καλά κατανοητή τεχνολογική πλατφόρμα”. Το εμβόλιο “μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγάλων εμποδίων στον παγκόσμιο εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων προκλήσεων διανομής και του δισταγμού των εμβολίων”. Όλα τα εμβόλια λειτουργούν διδάσκοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στον κορωνοϊό, αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η λεγόμενη τεχνολογία πρωτεϊνικών υπομονάδων της Novavax είναι ήδη δοκιμασμένη και έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για τον εμβολιασμό ανθρώπων κατά ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Β και ο κοκκύτης.

Η ανακοίνωση της Novavax

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Covovax:

  • Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Novavax, ενώ η Ιαπωνία συμφώνησε να αγοράσει 150 εκατομμύρια δόσεις.
  • Η Novavax λέει ότι έχει καταθέσει επίσης για έγκριση στη Βρετανία, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και φυσικά έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  • Η εταιρεία είπε επίσης ότι “αξιολογεί το εμβόλιο της κατά της παραλλαγής Omicron” και εργάζεται σε μια έκδοση ειδική για την Omicron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον ΠΟΥ

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μιλά για την μετάλλαξη Όμικρον, το χάπι του κορωνοϊού και την πανδημία

Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, εκτιμά ο Μαγιορκίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κοινή αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι η HERA θα προμηθεύσει τα εμβόλια για λογαριασμό τους το συντομότερο δυνατό, ενώ οι ακριβείς διαδικασίες θα καθοριστούν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες.

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).