Πολιτική Φαρμάκoυ

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Εγκρίθηκε το εμβόλιο Covovax από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων

Novavax Ευρωπαϊκή Ένωση: Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε θετικά για τη χρήση του Covovax της εταιρείας Novavax σήμερα.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της ΕΕ αποφάσισε σήμερα Δευτέρα ότι εγκρίνει το πέμπτο συνολικά εμβόλιο κατά της Covid από τη Novavax, η οποία χρησιμοποιεί μια πιο συμβατική τεχνολογία που η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας ελπίζει ότι θα μειώσει τον δισταγμό ως προς τον εμβολιασμό. Το εμβόλιο Covovax είναι ένα εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες που χρησιμοποιούνται σε όλο τον κόσμο για την προστασία από πολλές παιδικές ασθένειες. Στο μεταξύ, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) γνωμοδότησε θετικά μέσα από τη ρυθμιστική του αρχή με έκτακτη συνεδρίαση σε σχέση με το εμβόλιο της Novavax. Δεδομένου ότι έλαβε την έγκριση, η Novavax αναμένεται να αρχίσει να παραδίδει τα εμβόλια της για την COVID-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρώτο τρίμηνο του 2022, καθώς είχε ήδη υπογράψει συμφωνία για την αγορά έως και 200 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου εν αναμονή της έγκρισης.

Η Novavax υποστηρίζει ότι το εμβόλιό της έδειξε 90,4% αποτελεσματικότητα κατά της Covid-19 σε μια δοκιμή που έλαβε χώρα στη Βόρεια Αμερική. Ο διευθύνων σύμβουλος Stanley Erck δήλωσε ότι η εταιρεία “ανυπομονεί να παρέχει μια πρόσθετη επιλογή εμβολίου στην Ευρώπη, βασισμένη σε μια δοκιμασμένη, καλά κατανοητή τεχνολογική πλατφόρμα”. Το εμβόλιο “μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση μεγάλων εμποδίων στον παγκόσμιο εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων προκλήσεων διανομής και του δισταγμού των εμβολίων”. Όλα τα εμβόλια λειτουργούν διδάσκοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού να επιτίθεται στον κορωνοϊό, αλλά το κάνουν με διαφορετικούς τρόπους. Η λεγόμενη τεχνολογία πρωτεϊνικών υπομονάδων της Novavax είναι ήδη δοκιμασμένη και έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και δεκαετίες για τον εμβολιασμό ανθρώπων κατά ασθενειών, όπως η ηπατίτιδα Β και ο κοκκύτης.

Η ανακοίνωση της Novavax

Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το Covovax:

  • Η Ινδονησία και οι Φιλιππίνες έχουν ήδη εγκρίνει το εμβόλιο της Novavax, ενώ η Ιαπωνία συμφώνησε να αγοράσει 150 εκατομμύρια δόσεις.
  • Η Novavax λέει ότι έχει καταθέσει επίσης για έγκριση στη Βρετανία, την Ινδία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά και φυσικά έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
  • Η εταιρεία είπε επίσης ότι “αξιολογεί το εμβόλιο της κατά της παραλλαγής Omicron” και εργάζεται σε μια έκδοση ειδική για την Omicron.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση επείγουσας χρήσης από τον ΠΟΥ

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μιλά για την μετάλλαξη Όμικρον, το χάπι του κορωνοϊού και την πανδημία

Η έλευση της παραλλαγής Όμικρον θα οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, εκτιμά ο Μαγιορκίνης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΚΑΠΥ: ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων

ΕΚΑΠΥ : ‘’Βροχή’’ θα πέφτουν οι ενστάσεις στους διαγωνισμούς  για  προμήθεια νοσοκομειακών φαρμάκων . Ανεπίδεκτοι μαθήσεως οι υπεύθυνοι στο Υπουργείο Υγείας για το Φάρμακο .

Η πρόταση της Καλιφόρνιας για την παραγωγή ινσουλίνης θα μπορούσε να περιορίσει τις τιμές να βελτιώσει τη δημόσια υγεία, σύμφωνα με μελέτη

Την CalRx θα μπορούσε κατά πάσα πιθανότητα να την πωλεί σε ολόκληρη τη χώρα, αποδίδοντας οικονομίες κλίμακας στην τιμή και τον ανταγωνισμό, δήλωσε ο Sherkow. "Εάν η CalRx τελικά επιτύχει, θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα της κυβέρνησης στα καλύτερά της: εξομάλυνση των αναποτελεσματικοτήτων της αγοράς, ενώ παράλληλα φροντίζει τους πιο άπορους πολίτες της", είπε.

Διαπυητική ιδρωταδενίτιδα: Θετικά αποτελέσματα για νέα θεραπεία

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι δύο μελέτες Φάσης 3, η BE HEARD I και η BE HEARD II, πέτυχαν τα πρωτεύοντα και τα βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία τους με στατιστική σημαντικότητα και σταθερή κλινική συνάφεια.