Πολιτική Φαρμάκoυ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Έγκριση του ινδικού εμβολίου για επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Έγκριση του ινδικού εμβολίου για επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ για επείγουσα χρήση, με σκοπό να ενισχυθεί ο εμβολιασμός σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια λίστα έκτακτης χρήσης (EUL), διευρύνοντας τα επικυρωμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια κατά του ιού SARS-CoV-2 με ένα ακόμη εμβόλιο. Το εμβόλιο, που ονομάζεται Covovax TM, παράγεται από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας με άδεια από τη Novavax, δίνοντας την ώθηση που απαιτείται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμβολιασμού περισσότερων ανθρώπων σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα. Η διαδικασία EUL του ΠΟΥ αξιολογεί την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 και αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή του εμβολίου COVAX. Επιτρέπει επίσης στις χώρες να επισπεύσουν τη δική τους ρυθμιστική έγκριση για την εισαγωγή και τη χορήγηση εμβολίων COVID-19.

Διάθεση του εμβολίου Covovax για επείγουσα χρήση

“Ακόμη και με τις νέες παραλλαγές που αναδύονται, τα εμβόλια παραμένουν ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την προστασία των ανθρώπων από σοβαρές ασθένειες και θάνατο από τον SARS-COV-2”, δήλωσε η Δρ Mariângela Simão, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας. “Αυτή η λίστα στοχεύει να αυξήσει την πρόσβαση ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, 41 από τις οποίες δεν έχουν ακόμη μπορέσει να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ 98 χώρες δεν έχουν φτάσει το 40%”. Το Covovax TM αξιολογήθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία EUL της ΠΟΥ με βάση την ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνου, την προγραμματική καταλληλότητα και τις επιθεωρήσεις του εργοταξίου που πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή Φαρμάκων της Ινδίας.

Πώς διαφοροποιείται το νέο εμβόλιο Cocovax;

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για Κατάλογος Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (TAG-EUL), που συγκλήθηκε από τον ΠΟΥ και αποτελείται από εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισε ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα του ΠΟΥ για προστασία έναντι της COVID-19, ότι το όφελος του εμβολίου υπερτερεί κατά πολύ τυχόν κινδύνους και ότι το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Το Covovax TM είναι μια υπομονάδα του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη Novavax και το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Απαιτεί δύο δόσεις και είναι σταθερό σε θερμοκρασίες ψυγείου 2 έως 8 °C. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα και παράγεται με τη δημιουργία ενός κατασκευασμένου βακουλοϊού που περιέχει ένα γονίδιο για μια τροποποιημένη πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV-2.

  • Ελπίζουμε το εμβόλιο Covovax της Novavax να το επιλέξει και η Ελλάδα, έτσι ώστε να δώσει περισσότερες επιλογές στους πολίτες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μιλά για την μετάλλαξη Όμικρον, το χάπι του κορωνοϊού και την πανδημία

Τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ των κατοίκων που έχουν λάβει ενισχυτική δόση

Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με COVID στραγγίζουν τις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.