Πολιτική Φαρμάκoυ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Έγκριση του ινδικού εμβολίου για επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Έγκριση του ινδικού εμβολίου για επείγουσα χρήση από τον ΠΟΥ

Covovax Novavax εμβόλιο άδεια: Το εμβόλιο Covovax έλαβε έγκριση από τον ΠΟΥ για επείγουσα χρήση, με σκοπό να ενισχυθεί ο εμβολιασμός σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

ADMAN

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε μια λίστα έκτακτης χρήσης (EUL), διευρύνοντας τα επικυρωμένα από τον ΠΟΥ εμβόλια κατά του ιού SARS-CoV-2 με ένα ακόμη εμβόλιο. Το εμβόλιο, που ονομάζεται Covovax TM, παράγεται από το Ινστιτούτο Ορών της Ινδίας με άδεια από τη Novavax, δίνοντας την ώθηση που απαιτείται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες εμβολιασμού περισσότερων ανθρώπων σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα. Η διαδικασία EUL του ΠΟΥ αξιολογεί την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων COVID-19 και αποτελεί προϋπόθεση για την παροχή του εμβολίου COVAX. Επιτρέπει επίσης στις χώρες να επισπεύσουν τη δική τους ρυθμιστική έγκριση για την εισαγωγή και τη χορήγηση εμβολίων COVID-19.

Διάθεση του εμβολίου Covovax για επείγουσα χρήση

“Ακόμη και με τις νέες παραλλαγές που αναδύονται, τα εμβόλια παραμένουν ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την προστασία των ανθρώπων από σοβαρές ασθένειες και θάνατο από τον SARS-COV-2”, δήλωσε η Δρ Mariângela Simão, Βοηθός Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ για την πρόσβαση σε φάρμακα και προϊόντα υγείας. “Αυτή η λίστα στοχεύει να αυξήσει την πρόσβαση ιδιαίτερα σε χώρες με χαμηλότερο εισόδημα, 41 από τις οποίες δεν έχουν ακόμη μπορέσει να εμβολιάσουν το 10% του πληθυσμού τους, ενώ 98 χώρες δεν έχουν φτάσει το 40%”. Το Covovax TM αξιολογήθηκε σύμφωνα με τη διαδικασία EUL της ΠΟΥ με βάση την ανασκόπηση των δεδομένων σχετικά με την ποιότητα, την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, ένα σχέδιο διαχείρισης κινδύνου, την προγραμματική καταλληλότητα και τις επιθεωρήσεις του εργοταξίου που πραγματοποιήθηκαν από τον Γενικό Ελεγκτή Φαρμάκων της Ινδίας.

Πώς διαφοροποιείται το νέο εμβόλιο Cocovax;

Η Τεχνική Συμβουλευτική Ομάδα για Κατάλογος Χρήσης Έκτακτης Ανάγκης (TAG-EUL), που συγκλήθηκε από τον ΠΟΥ και αποτελείται από εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο, αποφάσισε ότι το εμβόλιο πληροί τα πρότυπα του ΠΟΥ για προστασία έναντι της COVID-19, ότι το όφελος του εμβολίου υπερτερεί κατά πολύ τυχόν κινδύνους και ότι το εμβόλιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως. Το Covovax TM είναι μια υπομονάδα του εμβολίου που αναπτύχθηκε από τη Novavax και το Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI). Απαιτεί δύο δόσεις και είναι σταθερό σε θερμοκρασίες ψυγείου 2 έως 8 °C. Το εμβόλιο χρησιμοποιεί μια νέα πλατφόρμα και παράγεται με τη δημιουργία ενός κατασκευασμένου βακουλοϊού που περιέχει ένα γονίδιο για μια τροποποιημένη πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV-2.

  • Ελπίζουμε το εμβόλιο Covovax της Novavax να το επιλέξει και η Ελλάδα, έτσι ώστε να δώσει περισσότερες επιλογές στους πολίτες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποτελεσματικό το μονοκλωνικό αντίσωμα της AstraZeneca έναντι της μετάλλαξης «Όμικρον»

Άλμπερτ Μπουρλά: Ο CEO της Pfizer μιλά για την μετάλλαξη Όμικρον, το χάπι του κορωνοϊού και την πανδημία

Τα ποσοστά κρουσμάτων είναι «σταθερά και χαμηλά» μεταξύ των κατοίκων που έχουν λάβει ενισχυτική δόση

Τα νοσοκομεία του Οχάιο «παύουν» την εντολή εμβολίου Μπάιντεν καθώς οι ασθενείς με COVID στραγγίζουν τις ΜΕΘ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ και Σύλλογοι Ασθενών: Η Ευρωπαϊκή στρατηγική για το φάρμακο να στηρίξει την καινοτομία και την πρόσβαση των ασθενών

Κοινό αίτημα ΣΦΕΕ και Συλλόγων Ασθενών είναι η  δημιουργία ενός ασθενοκεντρικού βιώσιμου δημόσιου συστήματος υγείας.Συνάντηση ΣΦΕΕ και Συλλόγων Ασθενών: Η Ευρωπαϊκή στρατηγική για το φάρμακο θα πρέπει να στηρίξει την καινοτομία και την πρόσβαση των ασθενών. Είναι απαραίτητη η σταδιακή βελτίωση της χρηματοδότησης στην Ελλάδα.

Νέα πρόσθετη υποχρεωτική έκπτωση σε φαρμάκα που διακινούνται στα ιδιωτικά φαρμακεία

Η «πρόχειρη» αντιμετώπιση της δαπάνης για το φάρμακο συνεχίζεται: Νέα, πρόσθετη υποχρεωτική έκπτωση σε κατηγορίες φαρμάκων εισάγεται αιφνιδίως και με αναδρομική ισχύ από την αρχή του έτους.