Πολιτική Φαρμάκoυ

Ιβουπροφαίνη : Αποτελεσματική στις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου

Ιβουπροφαίνη : Αποτελεσματική στις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου

Η ιβουπροφαίνη είναι  αποτελεσματική και ασφαλής για την αντιμετώπιση των ήπιων ανεπιθύμητων  ενεργειών του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η λήψη αντιπυρετικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων βοηθά στην αντιμετώπισή των ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών  που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό. Το CDC προτείνει την χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης ενώ ο WHO με νέα οδηγία του συστήνει την χρήση ιβουπροφαίνης , διευκρίνισε  ο κος Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά τη διάρκεια σχετικού webinar.   Οργανωτές του webinar ήταν η  Reckitt και η φαρμακαποθήκη Pharmaservice, και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Nurofen.

Το webinar είναι διαθέσιμο στο link. Η αλλαγή στην κυρίαρχη παραλλαγή του ιού δείχνει για μια άλλη φορά την αναγκαιότητα της διασύνδεσης της δημόσιας υγείας με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας με τον πολίτη τόσο για την προσωπική με βάση τα δεδομένα ενημέρωση του όσο και την ενθάρρυνση του στην υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς που θα μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης του από την COVID-19 λοίμωξη αλλά και την προστασία του πληθυσμού.  Το εμβόλιο αποτελεί την ισχυρότερη ασπίδα απέναντι στον Covid-19.» κατέληξε ο κος Χρήστος Λιονής , Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμπερασματικά στην εμφάνιση των ήπιων παρενεργειών μετά το εμβόλιο όπως ο πυρετός ή ο πόνος στο χέρι, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της  ιβουπροφαίνης και των άλλων ΜΣΑΦ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικές αρχές υγείας: Τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν τον Κοροναϊό

Δωρεά ύψους 1.800.000€ από τη Reckitt Benckiser Hellas Healthcare προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για δράση για έως και 24 ώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη

Κατατέθηκε η τροπολογία για την φαρμακευτική δαπάνη στο νομοσχέδιο για τον προσωπικό γιατρό «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».