Πολιτική Φαρμάκoυ

Ιβουπροφαίνη : Αποτελεσματική στις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου

Ιβουπροφαίνη : Αποτελεσματική στις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου

Η ιβουπροφαίνη είναι  αποτελεσματική και ασφαλής για την αντιμετώπιση των ήπιων ανεπιθύμητων  ενεργειών του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η λήψη αντιπυρετικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων βοηθά στην αντιμετώπισή των ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών  που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό. Το CDC προτείνει την χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης ενώ ο WHO με νέα οδηγία του συστήνει την χρήση ιβουπροφαίνης , διευκρίνισε  ο κος Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά τη διάρκεια σχετικού webinar.   Οργανωτές του webinar ήταν η  Reckitt και η φαρμακαποθήκη Pharmaservice, και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Nurofen.

Το webinar είναι διαθέσιμο στο link. Η αλλαγή στην κυρίαρχη παραλλαγή του ιού δείχνει για μια άλλη φορά την αναγκαιότητα της διασύνδεσης της δημόσιας υγείας με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας με τον πολίτη τόσο για την προσωπική με βάση τα δεδομένα ενημέρωση του όσο και την ενθάρρυνση του στην υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς που θα μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης του από την COVID-19 λοίμωξη αλλά και την προστασία του πληθυσμού.  Το εμβόλιο αποτελεί την ισχυρότερη ασπίδα απέναντι στον Covid-19.» κατέληξε ο κος Χρήστος Λιονής , Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμπερασματικά στην εμφάνιση των ήπιων παρενεργειών μετά το εμβόλιο όπως ο πυρετός ή ο πόνος στο χέρι, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της  ιβουπροφαίνης και των άλλων ΜΣΑΦ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γαλλικές αρχές υγείας: Τα αντιφλεγμονώδη μπορεί να επιδεινώσουν τον Κοροναϊό

Δωρεά ύψους 1.800.000€ από τη Reckitt Benckiser Hellas Healthcare προς όφελος κοινωνικά ευπαθών ομάδων

Πόνος στους μύες: Νέα καινοτόμα λύση για δράση για έως και 24 ώρες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.  

ΗΠΑ Κορωνοϊός: Πανεθνική διανομή της θεραπείας Lilly-Αποτελεσματικός ο συνδυασμός αντισωμάτων κατά της δέλτα

ΗΠΑ Lilly κορωνοϊός: Σημειώνεται ότι η χρήση του συνδυασμού αντισωμάτων της Lilly διεκόπη λόγω ανησυχιών για μη αποτελεσματικότητά της κατά μεταλλαγμένων στελεχών που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία και τη Νότια Αφρική, προκαλώντας ένα μεγάλο πλήγμα στις πωλήσεις του προγράμματος θεραπείας αντισωμάτων της φαρμακευτικής.

Ενέσιμο μακράς δράσης για ενήλικες που ζουν με σχιζοφρένεια εγκρίνειο FDA

«Η σημερινή έγκριση μάς δίνει τη δυνατότητα να ξανασκεφτούμε πώς διαχειριζόμαστε αυτήν τη χρόνια ασθένεια προσφέροντας στους ασθενείς και τους φροντιστές τη δυνατότητα για μια ζωή λιγότερο καθορισμένη από φάρμακα για σχιζοφρένεια», πρόσθεσε ο Μάρτιν.

Έγκριση φαρμάκου για ψωρίαση

Η UCB ανακοινώνει την έγκριση του  BIMZELX®▼(μπιμεκιζουμάμπη) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θεραπεία ενήλικων ασθενών με μέτρια έως σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας 

Το εμβόλιο Moderna COVID-19 διπλασιάζει το επίπεδο αντισωμάτων έναντι του εμβολίου Pfizer σύμφωνα με μελέτη

Οι συγγραφείς της μελέτης πρότειναν διάφορους παράγοντες πίσω από τις διαφορές που παρατηρήθηκαν μεταξύ των εμβολίων Pfizer και Moderna, συμπεριλαμβανομένης της δοσολογίας, που σημαίνει ότι «κάθε δόση mRNA-1273 [Moderna] παρέχει τριπλάσια αντίγραφα mRNA της πρωτεΐνης Spike από το BNT162b2 [Pfizer], κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιο αποτελεσματική προετοιμασία της ανοσοαπόκρισης ».

Πότε θα μπορούσαν τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από την Johnson & Johnson και τη Moderna να κερδίσουν πλήρη έγκριση;

Ομοίως, ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Stéphane Bancel, σημείωσε προηγουμένως ότι η εταιρεία ήταν στη διαδικασία υποβολής πρόσθετων δοκιμαστικών δεδομένων σε μεταγενέστερο στάδιο για αναθεώρηση του FDA.