Πολιτική Φαρμάκoυ

Η νέα σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Η νέα σύνθεση της επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Ξεκινάει η λειτουργία της επιτροπής παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης, με πρόεδρο τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο .Η θητεία της προηγούμενης είχε λήξη και δεν είχε  ανανεωθεί.

Tην επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούσε  έντονα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ ) από το Υπουργείο Υγείας .Η επιτροπή  για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών – θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία Μητρώων ασθενών,  έχει 25μελή σύνθεση .

Τα μέλη της επιτροπής είναι τα εξής:

 • Δημήτριος Φιλίππου, πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Αναστάσιο Γκάτσιο, Β΄αντιπρόεδρο του ΕΟΦ.
 • Ιωάννης Σωτηρίου, διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ), με αναπληρωτή τον Σπυρίδωνα Νικολαΐδη, μέλος Δ.Σ. του ΙΦΕΤ.
 • Φλώρα Μπακοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.
 • Ελευθέριος Θηραίος, γενικός – οικογενειακός ιατρός, διευθυντής ΕΣΥ – Κ.Υ. Βάρης, προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας ΟΔΙΠΥ Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Καρανίκα, σύμβουλο Ηλεκτρονικής της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, επίκουρο καθηγητή Ιατρικής, Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 • Παναγιώτα Μήτρου, αναπληρώτρια προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Μαρουλιώ Λέκκα, ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του υπουργείου Υγείας.
 • Παναγιώτα Λίτσα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του ΕΟΠΥΥ, με αναπληρώτρια την Χαρίκλεια Κανή, προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ.
 • Αντιόπη Πάνου, προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με αναπληρωτή τον Κωνσταντίνο Μαθιουδάκη προϊστάμενο του Τμήματος ΓΓΚΑ – υπουργείου Υγείας.
 • Αναστάσιος Παππάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη Δήμητρα Σιακοτού, προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του υπουργείου Υγείας.
 • Λίλιαν – Βενετία Βιλδιρίδη, διευθύντρια Γραφείου αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 • Δάφνη Καϊτελίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, πρόεδρος ΟΔΙΠΥ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 • Αθανάσιος Βοζίκης, καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 • Αθανάσιος Αθανασιάδης, υπεύθυνος Παρατηρητήριου Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 • Πέτρος Γαλάνης, επιδημιολόγος – διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 • Βασίλειος Πενταφράγκας, εντεταλμένος σύμβουλος του Δ.Σ. της ΠΕΦ, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Βασιλόπουλο, εντεταλμένο σύμβουλο του Δ.Σ. της ΠΕΦ, ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).
 • Ολύμπιος Παπαδημητρίου, πρόεδρος ΣΦΕΕ, με αναπληρωτή τον Μάριο Κοσμίδη, αντιπρόεδρο του ΣΦΕΕ, ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).
 • Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος ΠΦΣ, με αναπληρωτή τον Σεραφείμ Ζήκα, Α΄ αντιπρόεδρο του ΠΦΣ, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
 • Δέσποινα Μακριδάκη, νοσοκομειακή φαρμακοποιός, διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. “Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμιγκ”, πρόεδρος της ΠΕΦΝΙ, με αναπληρώτρια τη Βασιλική Παπανδρέου, νοσοκομειακή φαρμακοποιό – Διευθύντρια ΕΣΥ, Γ.Ν.Α. “Ευαγγελισμός”, γενική γραμματέα της ΠΕΦΝΙ, ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ).

Φώτιος Πατσουράκος, καρδιολόγος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κορωνιώτη, καρδιολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).

 • Γεώργιος Τουσίμης, αντιπρόεδρος ΔΣ του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (PIF), με αναπληρώτρια την Αγγελική – Μαρία Οικονομοπούλου, διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (PIF), ως εκπρόσωποι του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Pharma Innovation Forum).
 • Θεανώ Καρποδίνη, διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ.
 • Βασιλική – Κωνσταντίνα Γκογκοζώτου, πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.
 • Δημήτριος Γιαννακόπουλος, πρόεδρος του Δ.Σ του ΣΑΦΕΕ, με αναπληρωτή τον Αντώνιο Αυγερινό, μέλος του Δ.Σ. του ΣΑΦΕΕ, ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (ΣΑΦΕΕ).
 • Νικόλαος Δέδες, πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Αθανασίου, μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι επιφυλάσσει το αύριο της φαρμακευτικής πολιτικής

Επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούν οι φαρμακευτικές  

Αυτήν την εβδομάδα οι υπουργικές για το φάρμακο και τις επιτροπές

Κοπή πίτας ΣΦΕΕ: Επένδυση στην Υγεία, γιατί Καλύτερη Υγεία ισοδυναμεί με πιο Δυνατή Οικονομία!

Κατερίνα Κουτσογιάννη στο healthweb : Οι ασθενείς δεν είναι ακόμη ισότιμοι συνομιλητές με την πολιτεία

Κατερίνα Κουτσογιάννη στο healthweb.gr : Σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας το 7% του εισοδήματος των ασθενών

Βαρβάρα Μπαρούτσου: Η πρόσφατη ανατιμολόγηση φαρμάκων δημιουργεί κλίμα αποεπένδυσης και ενδεχόμενες νομικές διεκδικήσεις

Αποκλειστική συνέντευξη: Ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δ.Φιλίππου μιλάει για τα ‘καυτά’ θέματα του κοροναϊού και της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Αποκλειστικό: Αδιάβαστο το Υπ. Υγείας να δώσει απαντήσεις για το νέο σχέδιο αποζημίωσης φαρμάκων 

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΣΦΕΕ Κλινικές Μελέτες: Το μεγαλύτερο όφελος είναι για τους Έλληνες ασθενείς

20 Μαΐου 2023: Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών (20 Μαΐου), ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τονίζει, για μια ακόμη φορά, το σπουδαίο ρόλο της Κλινικής Έρευνας στην προάσπιση και την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το PhARMA Innovation Forum Greece

Καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο εξέλεξε η Γενική Συνέλευση των μελών του PhARMA Innovation Forum (PIF) Greece που πραγματοποιήθηκε χθες. Το νέο ΔΣ συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά με σκοπό τη συγκρότησή του σε σώμα.

Επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα

Νέα Έκθεση του Economist Impact αναδεικνύει την επείγουσα ανάγκη για αλλαγή στη διαχείριση της Χρόνιας Νεφρικής Νόσου (ΧΝΝ) στην Ελλάδα.Η ΧΝΝ επηρεάζει έναν στους 10 ενήλικες στην Ευρώπη, ωστόσο παραμένει σημαντικά υποδιαγνωσμένη.

Απεταμίνη: Ένα παράνομα εισαγόμενο προϊόν αύξησης βάρους

H απεταμίνη διατίθεται παράνομα στην αγορά για αύξηση βάρους και αύξηση της σωματικής διάπλασης.Μια δημοσιευμένη αναφορά περιγράφει ένα άτομο που ανέπτυξε αυτοάνοση ηπατίτιδα μετά από έξι εβδομάδες καθημερινής χρήσης απεταμίνης.

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Ανοίγει η συζήτηση για την νέα φαρμακευτική νομοθεσία

Ευρωπαικό Κοινοβούλιο: Η Πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταρρύθμιση των φαρμακευτικών προϊόντων η οποία δημοσιεύθηκε στις 26 Απριλίου, θα συζητηθεί στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο

Η φαρμακευτική νομοθεσία στην ΕΕ απειλεί να σαμποτάρει το καινοτόμο φάρμακο στην Ευρώπη και να απομακρύνει ακόμα περισσότερο τους Ευρωπαίους ασθενείς από θεραπείες αιχμής. Η απάντηση EFPIA-ΣΦΕΕ στη δημοσίευση της φαρμακευτικής νομοθεσίας της ΕΕ

Έλενα Χουλιάρα: Πώς θα ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του ΕΣΥ

''Με σταθερό στόχο τη θωράκιση και την περαιτέρω ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας, η AstraZeneca συμμετέχει ενεργά στον διάλογο με κορυφαίους επιστήμονες και εκπροσώπους του τομέα της υγείας, αναδεικνύοντας την ανάγκη για στήριξη του συστήματος υγείας. '', επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum το οποίο εστίασε στις προτάσεις της μελέτης Partnership for Health System Sustainability & Resilience (PHSSR).

Κώστας Παπαγιάννης στο Φόρουμ Δελφών: Τρεις προκλήσεις και μια ευκαιρία στην φαρμακευτική νομοθεσία

Ο Κώστας Παπαγιάννης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, συμμετείχε στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της ευρωπαϊκής φαρμακευτικής νομοθεσίας, αναλύοντας τις τρεις προκλήσεις και τη μια ευκαιρία που παρουσιάζονται.