Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Αποκλειστικό: Αυτή είναι η νέα  επιτροπή παρακολούθησης της φαρμακευτικής δαπάνης

Της Νικολέτας Ντάμπου

Συγκροτήθηκε η νέα  επιτροπή για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων αλλά και την δημιουργία Μητρώων ασθενών, σύμφωνα με  αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr

Ορίστηκαν από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια  τα μέλη της νέας  επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, τα οποία είναι τα εξής :  

1. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, του Αναστασίου (Α.Β. 051325), Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

2. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Ηλία (Α.Δ.Τ. ΑΜ 200329), Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Αντιπρόεδρος, χωρίς αναπληρωτή.

3. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ. ΑΜ 084146), Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΠΑΛΛΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ. ΑΚ 760496), Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ.

4. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ. Σ 630409), Φαρμακοποιός – Διευθύνων Σύμβουλος του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.) με αναπληρώτρια την ΒΑΛΣΑΜΗ ΕΙΡΗΝΗ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ. ΑΑ 047277), Βιολόγο, Ειδικό Σύμβουλο του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).

5. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑ του Χρήστου (Α.Δ.Τ. ΑΙ 677058), Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης, χωρίς αναπληρωτή.

6. ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Αθανασίου (Α.Δ.Τ. Χ 169363), Γενικός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Γενικός Γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.), με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ του Βασιλείου (Α.Δ.Τ. ΑΒ 981745), Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α.

7. ΝΤΟΥΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Χρήστου (Α.Δ.Τ. Φ 088283), Διευθυντής του Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής του Τμήματος Πολιτικών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.), με αναπληρωτή τον ΥΦΑΝΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Περικλή (Α.Δ.Τ. ΑΚ 219661), Καρδιολόγο – Διευθυντή του Αιμοδυναμικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΟΛΥΚΛΙΝΙΚΗ» – Μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.).

8. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ. Χ 581680), Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΒ 633999) Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμακευτικού Σχεδιασμού και Διάθεσης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

9. ΦΩΤΙΑΔΟΥ ΕΛΠΙΔΑ του Φιλίππου (Α.Δ.Τ. Χ 626446), Προϊσταμένη Υποδιεύθυνσης Ειδικών Εφαρμογών της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.), με αναπληρώτρια την ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ του Σπυρίδωνος (Α.Δ.Τ. ΑΙ 581235), Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

10. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Αθανασίου (Α.Δ.Τ. Χ 648495), Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του

Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την ΣΙΑΚΟΤΟΥ ΔΗ- ΜΗΤΡΑ του Δημοσθένη (Α.Δ.Τ. ΑΗ 523712), Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.

11. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ιωάννη (Α.Δ.Τ. ΑΗ 676184), ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υφυπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

12. ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Αγαθοκλή (Α.Δ.Τ. ΑΗ 639675), ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

13. ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ ΑΚ 036519), ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επι– στήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

14. ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του Ιωάννη (Α.Δ.Τ. ΑΝ 139059), η οποία υπηρετεί στο Γραφείο Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

15. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ. ΑΖ 085676), υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού Νομικών Προσώπων, χωρίς αναπληρωτή, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.

16. ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ. Ξ 209254), Εντεταλμένος Σύμβουλος της Πανελλήνι– ας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.), με αναπληρωτή τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ του Μιχαήλ (Α.Δ.Τ. Σ 687093), Εντεταλμένο Σύμβουλο της Π.Ε.Φ.

17. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ του Θεοχάρη (Α.Δ.Τ. ΑΚ 840744), Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτι– κών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.), με αναπληρωτή τον ΦΙΛΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΔΙΟΝΥΣΙΟ του Διονυσίου (Α.Δ.Τ. ΑΒ 049731), Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).

18. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΑΛΤΑΣ Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).

19. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του Δημητρίου (Α.Δ.Τ. ΑΕ 045028), Φαρμακοποιός, Πρόεδρος της Πανελλήνι– ας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.) με αναπληρώτρια την ΓΚΩΓΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ του Γεωργίου (Α.Δ.Τ. ΑΙ 169572), Φαρμακοποιό, στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου» Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).

20. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου (Α.Δ.Τ. ΑΒ 215908), Καρδιολόγος, Εκπρόσωπος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.), με αναπληρωτή τον ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ του Κωνσταντίνου (Α.Δ.Τ. ΑΗ 129755), Καρδιολόγο, Εκπρόσωπο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).

21. ΠΑΠΑΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ (ΜΑΚΗΣ) του Πα- ναγιώτη (Α.Δ.Τ. ΑΕ 036007), Πρόεδρος του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομί– Τεύχος Υ.Ο.Δ.Δ. 57/30.01.2020 ΕΦΗΜΕΡΙ∆Α TΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 267

  ας) με αναπληρωτή τον ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ ΠΑΣΧΑΛΗ (ΑΚΗ) του Θωμά (Α.Δ.Τ. ΑΚ 623816), μέλος ΔΣ του Pharma Innovation Forum (Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας).

22. ΠΛΑΓΙΑΝΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Παναγιώτη (Α.Δ.Τ. ΑΜ 236549), Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

23. ΘΕΑΝΩ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ του Εμμανουήλ (Α.Δ.Τ. ΑΒ 334712), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).

24. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Παύλου (Α.Δ.Τ.: ΑΑ 079278) Πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.) με αναπληρωτή τον ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟ του Νικολάου (Α.Δ.Τ.: ΑΒ 291460), μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτή

Ελπίζουμε  αυτή η επιτροπή να παράξει έργο γιατί απολογισμό της προηγούμενης δεν είδαμε…

Σημειώνεται ότι πολλά από τα μέλη της νέας επιτροπής συμμετείχαν και στην προηγούμενη ,που βέβαια εδώ και μήνες δεν λειτουργούσε …
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Στον αέρα ο έλεγχος στον ΕΟΠΥΥ μετά την κατάργηση της ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Τελικά διαλύθηκε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ και στην πράξη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

Στρεβλώσεις στις διαδικασίες που αφορούν στην αποζημίωση αναλώσιμου Υγειονομικού υλικού, εντοπίζονται στον  ΕΟΠΥΥ , σύμφωνα με  το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr.

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.