Πολιτική Φαρμάκoυ

Επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούν οι φαρμακευτικές  

Επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητούν οι φαρμακευτικές  

Την επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης ζητάει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ ) από το Υπουργείο Υγείας , με σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη.

Ο ΣΦΕΕ όπως σας γράψαμε και εχθές έχει ζητήσει με επιστολή προς  την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ενημερωθεί για τα στοιχεία της συνταγογράφησης και της υπέρβασης της φαρμακευτικής δαπάνης αφού δεν έχει πρόσβαση σ’ αυτά τα στοιχεία και δεν κατανοούν τον τρόπο που γίνεται η κατανομή του clawback .Η απάντηση από φορείς του Υπουργείου Υγείας είναι ότι  η επίσημη ενημέρωση της βιομηχανίας πραγματοποιείται από την Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης , γεγονός που διαψεύδει ο ΣΦΕΕ , ενώ παράλληλα τονίζει ότι δεν λειτουργεί η  επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης .

Αναλυτικότερα , σύμφωνα με πληροφορίες μας , ο ΣΦΕΕ με την επιστολή που έστειλε σήμερα στον Υπουργό Υγείας Αθανάσιο Πλεύρη , ζητάει την  επαναλειτουργία της Επιτροπής Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης καθώς αποτελεί το μόνο επίσημο μέσο που έχει η βιομηχανία για ενημέρωση και συζήτηση με όλους τους αρμόδιους φορείς του φαρμάκου, πάνω σε θέματα που αφορούν τη φαρμακευτική δαπάνη και όχι μόνο.  Παράλληλα, τονίζει ότι είχαν λάβει υποσχέσεις  για επαναλειτουργία αυτής της Επιτροπής οι οποίες  δεν έχουν υλοποιηθεί, ενώ ταυτόχρονα, φορείς του Υπουργείου Υγείας υποστηρίζουν ότι η επίσημη ενημέρωση της βιομηχανίας πραγματοποιείται από την εν λόγω επιτροπή, γεγονός που δεν είναι αληθές, όπως σημειώνει ο ΣΦΕΕ .

 Ν.ΝΤΑΜΠΟΥ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νέοι ευνοούμενοι στην κατανομή του clawback  και ο ΕΟΦ ‘’σφυρίζει’’ αδιάφορα

Clawback φαρμάκων : Προβλέπουμε νέες γκρίνιες, νέες ενστάσεις και νέους ευνοούμενους

Ποιος θα πληρώσει την ‘’ταμπακέρα’’ για το Clawback

Ελλάδα 2.0: Φαρμακευτικές επενδύσεις ύψους 519,3 εκατ. ευρώ

Σχετίζεται η COVID-19 με εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλεύρης: "Στήριξη στην καινοτομία των φαρμάκων μέσω του επενδυτικού clawback"

Πλεύρης: Ο Υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι το επενδυτικό clawback έχει αποδείξει πως στηρίζει την καινοτομία στο σκέλος των φαρμάκων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο διορθώσεων στο κομμάτι του κλειστού προϋπολογισμού.

Ενισχύεται το δίκτυο συμμετοχής σε μελέτες εμβολίων κατά της Covid-19

Covid-19: Εδώ και λίγες ημέρες οι Ιταλοί, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι, μεταξύ των οποίων και οι Έλληνες, μπορούν να εγγραφούν εθελοντικά στο Μητρώο Εθελοντών του VACCELERATE για άτομα που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε μελέτες εμβολιασμού κατά του SARS-CoV-2 και σε άλλες μελέτες, συμβάλλοντας έτσι στην περαιτέρω ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων.

Τι επιφυλάσσει το αύριο της φαρμακευτικής πολιτικής

Η πολιτική φαρμάκου χαράσσεται από το Υπουργείο Υγείας με διαφάνεια και με επίκεντρο τον ασθενή , αυτή είναι η βασική μας στοχοθεσία , είπε ο ειδικός σύμβουλος του υπουργού Υγείας για το φάρμακο Μπάμπης Καραθάνος κατά την διάρκεια του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ αλλά και η έγκαιρη , ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση των πολίτων σε αναγκαίες θεραπείες και προσιτά ασφαλή φάρμακα και υπηρεσίες υγείας .

Ξεκίνησε το 9ο Συνέδριο του ΣΥΦΑΚ- Καραθάνος: Έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες στην Ελλάδα

Η λύση στις ελλείψεις των φαρμάκων είναι η συνεργασία και η κατανόηση, με στόχο τη διασφάλιση της επάρκειας των προμηθειών, είπε ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Δημητρης Φιλίππου, στην έναρξη του 9ου Συνεδρίου του ΣΥΦΑΚ. Παράλληλα ο σύμβουλος του Υπουργού Υγείας για τα φάρμακα κ. Καραθάνος επεσήμανε πως έρχονται νέες πρωτοποριακές θεραπείες με νέα φάρμακα στην Ελλάδα.

Στο τέλος Οκτωβρίου θα έρθουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια COVID

Ανακοινώθηκαν χθες οι συστάσεις για τη χορήγηση των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων κατά της λοίμωξης covid-19 από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).