Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτική Merck: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει το χάπι κατά της COVID για επείγουσα χρήση

Φαρμακευτική Merck: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει το χάπι κατά της COVID για επείγουσα χρήση

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Φαρμακευτική Merck: Η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Η φαρμακευτική Merck ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους υγείας τη Δευτέρα να φωτίσουν το πειραματικό χάπι της κατά της COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία του ενοχλητικού ιού. Η φαρμακευτική υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για molnupiravir, σύμφωνα με ανακοίνωση της Merck και του συνεργάτη της Ridgeback Biotherapeutics.

Το φάρμακο λέγεται ότι θεραπεύει ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις του ιού σε ενήλικες που κινδυνεύουν περισσότερο να προχωρήσουν σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ή να νοσηλευτούν, σύμφωνα με τη Merck. Εάν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων-μια απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί σε λίγες εβδομάδες-θα ήταν το πρώτο χάπι που θα εμφανιστεί για τη θεραπεία της COVID-19.

  • Όλες οι άλλες θεραπείες που υποστηρίζονται από τον FDA κατά της νόσου απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση. Το νέο αντιικό φάρμακο της Merck, το οποίο θα μπορούσε να γίνει το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid-19. Η εταιρεία υπέβαλε έγκριση έκτακτης ανάγκης μετά από θετικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή που αξιολόγησε ενήλικες μη νοσηλευόμενους ασθενείς που θεωρούν υψηλό κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες λόγω προβλημάτων υγείας όπως παχυσαρκία, διαβήτης ή καρδιακές παθήσεις.

Η Merck and Ridgeback Biotherapeutics είπαν ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εντός πέντε ημερών από τα συμπτώματα της COVID-19 είχαν περίπου το μισό ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από εκείνους που έλαβαν ένα εικονικό χάπι. “Ο εξαιρετικός αντίκτυπος αυτής της πανδημίας απαιτεί να κινηθούμε με πρωτοφανή επείγουσα ανάγκη και αυτό έκαναν οι ομάδες μας υποβάλλοντας αυτήν την αίτηση για molnupiravir στον FDA εντός 10 ημερών από τη λήψη των δεδομένων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος CEO της Merck, Robert M. Davis.

  • Ένα αντιιικό χάπι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν στο σπίτι για να μειώσουν τα συμπτώματά τους και να επιταχύνουν την ανάρρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωτοποριακό, διευκολύνοντας τη συντριβή των περιστατικών στα νοσοκομεία των ΗΠΑ και βοηθώντας στον περιορισμό των επιδημιών σε φτωχότερες χώρες με αδύναμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα οικονομική διευθύντρια της φαρμακοβιομηχανίας Merck, παλαιά υπάλληλος της εταιρείας, Caroline Litchfield

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Η Ευρώπη εξετάζει συμβόλαια ανάπτυξης για εμβόλια covid-19

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck πέτυχε ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο κατά του Ebola

Η Merck πρωτοπορεί σε παραδόσεις ευαίσθητων φαρμάκων με drones

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

Η Merck περιορίζει τις παραγγελίες για αντικαρκινικά φάρμακα

Η Merck έλαβε πιστοποίηση Κορυφαίου Εργοδότη  

Merck και Πετσιάβας συμβάλλουν στην Αύξηση Ενημέρωσης για Πρόληψη του Διαβήτη

Οι ιδιοκτήτες της Merck στηρίζουν τον κλάδο φαρμάκων της.Γιόρτασε την 350η επέτειο

Η Merck αναζητά αναπτυξιακούς εταίρους για πειραματικές θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τρεις μεγάλες ομάδες φαρμάκων για την θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας

Σκλήρυνση κατά πλάκας θεραπεία: Η Σκλήρυνση κατά πλάκας Σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) είναι η πιο συχνή αυτοάνοση νόσος του κεντρικού νευρικού συστήματος και υπολογίζεται οτι σε όλο τον κόσμο πάσχουν περίπου 2.8 εκατομμύρια άτομα, με το 1 εκατομμύριο  να ζει στις Η.Π.Α.

Νέοι κλειστοί προϋπολογισμοί σε φάρμακα

Κλειστός προϋπολογισμός φαρμάκων: Σας παρουσιάζουμε τα φάρμακα που θεσπίστηκε κλειστός προϋπολογισμός και τα οποία θα διατεθούν στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε στο πότε θα ξεκινήσει η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα

Θάνος Πλεύρης Μονοκλωνικά: Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε πρόσφατα σχόλια εκ μέρους της αντιπολίτευσης, εξηγώντας πού βρισκόμαστε σε σχέση με τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα στην Ελλάδα.

Έγκριση FDA για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου Pfizer-BioNTech στους άνω των 65 κι ευπαθείς

FDA τρίτη δόση: Ο FDA ενέκρινε χθες τη χορήγηση ενισχυτικής δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19 της Pfizer-BioNTech σε άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και σε νεότερα άτομα υψηλού κινδύνου.

Νέες Οδηγίες για θεραπεία ασθενών με χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια

Bayer: Νέες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας συμπεριλαμβάνουν την αγωγή με βερισιγουάτη της Bayer για ασθενείς με χρόνια συμπτωματική καρδιακή ανεπάρκεια και μειωμένο κλάσμα εξώθησης.