Πολιτική Φαρμάκoυ

Φαρμακευτική Merck: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει το χάπι κατά της COVID για επείγουσα χρήση

Φαρμακευτική Merck: Ζητά από τον FDA να εγκρίνει το χάπι κατά της COVID για επείγουσα χρήση

Φαρμακευτική Merck:Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Φαρμακευτική Merck: Η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Η φαρμακευτική Merck ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους υγείας τη Δευτέρα να φωτίσουν το πειραματικό χάπι της κατά της COVID-19, το οποίο θα μπορούσε να μείνει στην ιστορία ως το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία του ενοχλητικού ιού. Η φαρμακευτική υπέβαλε αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUA) στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για molnupiravir, σύμφωνα με ανακοίνωση της Merck και του συνεργάτη της Ridgeback Biotherapeutics.

Το φάρμακο λέγεται ότι θεραπεύει ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις του ιού σε ενήλικες που κινδυνεύουν περισσότερο να προχωρήσουν σε πιο σοβαρές περιπτώσεις ή να νοσηλευτούν, σύμφωνα με τη Merck. Εάν εγκριθεί από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων-μια απόφαση που θα μπορούσε να ληφθεί σε λίγες εβδομάδες-θα ήταν το πρώτο χάπι που θα εμφανιστεί για τη θεραπεία της COVID-19.

  • Όλες οι άλλες θεραπείες που υποστηρίζονται από τον FDA κατά της νόσου απαιτούν ενδοφλέβια χορήγηση ή ένεση. Το νέο αντιικό φάρμακο της Merck, το οποίο θα μπορούσε να γίνει το πρώτο από του στόματος αντιικό φάρμακο για τη θεραπεία της covid-19. Η εταιρεία υπέβαλε έγκριση έκτακτης ανάγκης μετά από θετικά αποτελέσματα από κλινική δοκιμή που αξιολόγησε ενήλικες μη νοσηλευόμενους ασθενείς που θεωρούν υψηλό κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες λόγω προβλημάτων υγείας όπως παχυσαρκία, διαβήτης ή καρδιακές παθήσεις.

Η Merck and Ridgeback Biotherapeutics είπαν ότι τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι ασθενείς που έλαβαν το φάρμακο εντός πέντε ημερών από τα συμπτώματα της COVID-19 είχαν περίπου το μισό ποσοστό νοσηλείας και θανάτου από εκείνους που έλαβαν ένα εικονικό χάπι. “Ο εξαιρετικός αντίκτυπος αυτής της πανδημίας απαιτεί να κινηθούμε με πρωτοφανή επείγουσα ανάγκη και αυτό έκαναν οι ομάδες μας υποβάλλοντας αυτήν την αίτηση για molnupiravir στον FDA εντός 10 ημερών από τη λήψη των δεδομένων”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος CEO της Merck, Robert M. Davis.

  • Ένα αντιιικό χάπι που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν στο σπίτι για να μειώσουν τα συμπτώματά τους και να επιταχύνουν την ανάρρωση θα μπορούσε να αποδειχθεί πρωτοποριακό, διευκολύνοντας τη συντριβή των περιστατικών στα νοσοκομεία των ΗΠΑ και βοηθώντας στον περιορισμό των επιδημιών σε φτωχότερες χώρες με αδύναμα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αγοράσει αρκετά χάπια για τη θεραπεία 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων, υποθέτοντας ότι ο FDA εγκρίνει το φάρμακο. Εν αναμονή της ομοσπονδιακής έγκρισης, η Merck αναμένει να παράγει 10 εκατομμύρια δόσεις θεραπείας έως το τέλος του 2021. Έχει επίσης συμβάσεις με κυβερνήσεις παγκοσμίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η νέα οικονομική διευθύντρια της φαρμακοβιομηχανίας Merck, παλαιά υπάλληλος της εταιρείας, Caroline Litchfield

Φαρμακευτικές εταιρίες στόχοι: Τα κορυφαία προγράμματα εμβολίων εκτός covid-19

Η Ευρώπη εξετάζει συμβόλαια ανάπτυξης για εμβόλια covid-19

Η Merck επενδύει 275,5 εκατομμύρια δολάρια σε νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Ελβετία

Η Merck πέτυχε ευρωπαϊκή έγκριση για το εμβόλιο κατά του Ebola

Η Merck πρωτοπορεί σε παραδόσεις ευαίσθητων φαρμάκων με drones

Η Merck επεκτείνεται στο Ιράν ανοίγοντας νέο εργοστάσιο

Η Merck KGaA επενδύει € 1δις και υπογράφει νέα 5ετή συμφωνία με τους εργαζόμενους

Η Merck περιορίζει τις παραγγελίες για αντικαρκινικά φάρμακα

Η Merck έλαβε πιστοποίηση Κορυφαίου Εργοδότη  

Merck και Πετσιάβας συμβάλλουν στην Αύξηση Ενημέρωσης για Πρόληψη του Διαβήτη

Οι ιδιοκτήτες της Merck στηρίζουν τον κλάδο φαρμάκων της.Γιόρτασε την 350η επέτειο

Η Merck αναζητά αναπτυξιακούς εταίρους για πειραματικές θεραπείες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση: Κοινή αγορά εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι 27 χώρες της ΕΕ συμφώνησαν ότι η HERA θα προμηθεύσει τα εμβόλια για λογαριασμό τους το συντομότερο δυνατό, ενώ οι ακριβείς διαδικασίες θα καθοριστούν με τα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες.

Στα σκαριά η διάθεση προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης από τα φαρμακεία

Στη διευκόλυνση επενδύσεων για την παραγωγή προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης τόσο για την κάλυψη της ελληνικής αγοράς, όσο και για εξαγωγές στοχεύει το νομοθετικό πλαίσιο N. 4523/2018.

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

40 χρόνια ΣΦΕΕ: Με κεντρικό μήνυμα "Καλύτερη υγεία ισοδυναμεί με καλύτερη οικονομία" ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας πραγματοποίησε επίσημο δείπνο για τα 40 χρόνια λειτουργίας του τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των ΜΜΕ και της Κοινωνίας των Πολιτών.

ΣΦΕΕ: Στάσιμη η φαρμακευτική δαπάνη από το 2014-Τι αιτούνται οι Φαρμακοβιομήχανοι

ΣΦΕΕ: Στη χώρα μας, η Πολιτεία επενδύει για τη φαρμακευτική δαπάνη 26% λιγότερους πόρους από τις χώρες της Νότιας Ευρώπης και 47% λιγότερους από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης και ως εκ τούτου η δαπάνη δεν επαρκεί να καλύψει τις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού της χώρας, αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Φαρμακοβιομηχανίας, μεταξύ άλλων, και αιτούνται την αγαστή συνεργασία της Πολιτείας για να καλυφθούν τα κενά που οφείλονται στην υποχρηματοδότηση.

Μείωση υπερφορολόγησης και έλεγχο συνταγογράφησης ζητά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία

ΠΕΦ: Τα δεδομένα της φαρμακευτικής δαπάνης είναι καταλυτικά και δείχνουν ότι η αύξηση του clawback οφείλεται στην ανεξέλεγκτη υποκατάσταση των οικονομικών φαρμάκων από νεότερα ακριβότερα.

PIF Greece : Μέτρα ενάντια στη φαρμακευτική καινοτομία και την υποστήριξη των Ελλήνων ασθενών

'' Τα μέτρα φαρμακευτικής πολιτικής που περιλαμβάνονται στην τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο Σχέδιο Νόμου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι απολύτως βραχυπρόθεσμα και στοχεύουν στην απλή λογιστική μεταφορά και μετονομασία βάρους των υπερβάσεων από το clawback στα rebates. Σε καμία περίπτωση δεν στοχεύουν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν οδηγούν στη μείωση της συμμετοχής των ασθενών και δεν συνάδουν με τη δέσμευση της χώρας για μείωση του Clawback την επόμενη τετραετία. Παράλληλα επιβαρύνουν δυσανάλογα τα καινοτόμα φάρμακα, ενώ παρέχουν αυξημένη προστασία στις ήδη πολύ υψηλές τιμές των γενοσήμων.'' , τονίζει το PhRMA Innovation Forum Ελλάδος (PIF Greece).