Επιχειρηματικά

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Η Merck προωθεί εμβόλια μίας δόσης και από το στόμα

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Η Merck προωθεί εμβόλια μίας δόσης και από το στόμα

Η Merck συμμετείχε δημόσια στην έρευνα για το εμβόλιο COVID-19 αργότερα από τους ομολόγους της μέσω μιας εξαγοράς της βιοτεχνολογίας Themis και μιας συνεργασίας με την μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα IAVI. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές φάσης 1/2 νωρίτερα αυτό το μήνα με την τεχνολογία που αποκτήθηκε στην αγορά Themis. Η συνεργασία IAVI χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το εμβόλιο της Merck’s Ebola, το οποίο κέρδισε την έγκριση του FDA στα τέλη του περασμένου έτους.Τα εμβόλια της Merck είναι ζωντανοί εξασθενημένοι υποψήφιοι, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν εξασθενημένους ιούς που αναπαράγονται στο σώμα για να δημιουργήσουν μια ανοσοαπόκριση. Η Merck δοκιμάζει ένα εμβόλιο που θα μπορούσε να χορηγηθεί από το στόμα, το οποίο θα «βοηθούσε στη μείωση του εμποδίου στον εμβολιασμό εάν ήταν αποτελεσματικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Merck R&D Roger Perlmutter.

merck.jpeg

 

«Αντιμετωπίζοντας μια επιθετική, παγκοσμίως διεσπαρμένη ασθένεια όπως η νόσος COVID-19, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το εμπόδιο στον εμβολιασμό, για παράδειγμα, ξεκινώντας ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό με μία μόνο χορήγηση» επισήμανε ο Roger Perlmutter. Αυτές οι λεπτομέρειες ταιριάζουν με την περιγραφή ενός εμβολίου που τονίζει ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, ως δυνητικός συμμετέχων κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης σύμφωνα με το Bloomberg. Τον Ιούνιο, οι New York Times ανέφεραν ότι η Merck ήταν μεταξύ ενός ομίλου εταιρειών που επιλέχθηκαν ως φιναλίστ Warp Speed. Η φαρμακοβιομηχανία δεν έχει ακόμη συνάψει δημόσια συμφωνία με την ομάδα. Για να υποστηρίξει την έγκαιρη έρευνα, η Merck συνήψε συμφωνία ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων με την Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ τον Μάιο. Διαβάστε ακόμη: Τα ‘όπλα’ της Merck για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία

emvolio.jpg

 

Οι συμφωνίες Operation Warp Speed ​​ήταν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από αυτήν, ωστόσο, με κάθε μία να ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα. Η Warp Speed ​​έχει ήδη συμφωνίες με τις Moderna, AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson, Sanofi / GSK και Pfizer / BioNTech, οι οποίες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες εμβολίων. Εν τω μεταξύ, κορυφαίες εταιρείες βρίσκονται ήδη σε δοκιμή φάσης 3 και θα μπορούσαν να διασφαλίσουν άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Τα περισσότερα από τα υποψήφια στα τέλη του σταδίου είναι σχήματα δύο δόσεων, αλλά η Johnson & Johnson μόλις εισήλθε στη φάση 3 με εμβόλιο μίας δόσης. Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει δεδομένα πρώιμης αποτελεσματικότητας στα τέλη Οκτωβρίου για το σχήμα δύο δόσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

GENESIS Pharma: 26 Νοεμβρίου - Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τη Σιδηροπενία

Ας μιλήσουμε για την Κατάθλιψη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Janssen: Για 2η χρονιά στοχεύει στην ενημέρωση & ευαισθητοποίηση για την Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Δώσε ανάσα στη ζωή σου: Η Janssen Ελλάδος, φαρμακευτική εταιρεία του ομίλου της Johnson & Johnson, αφοσιωμένη στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ασθενών για τη νόσο της Πνευμονικής Αρτηριακής Υπέρτασης (ΠΑΥ) δημιούργησε την καμπάνια «ΔΩΣΕ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ» υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Πνευμονικής Υπέρτασης (ΕΕΜΠΥ) και του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών & Φροντιστών με Πνευμονική Υπέρταση.

Δράση Δενδροφύτευσης της Novo Nordisk Hellas σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ We4all

Η Novo Nordisk Hellas στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος «Circular for Zero» καθώς και της ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού της χώρας σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του μέλλοντος, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021, πραγματοποίησε την 1η δράση δενδροφύτευσης της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι της Lavipharm έγιναν MDA Runners για 12η χρονιά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο

Lavipharm: Φορώντας την μπλούζα του MDA Ελλάς, Σωματείου Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, συμμετείχαν με δύναμη ψυχής, θέληση και καλή διάθεση στο αθλητικό αυτό γεγονός με παγκόσμια εμβέλεια με στόχο να μεταδώσουν το μήνυμα της συμπερίληψης των ανθρώπων με νευρομυϊκές παθήσεις στον αθλητισμό και της ισότιμης ενσωμάτωσής τους στην κοινωνία.

Ισχυρή συμμετοχή της Lavipharm στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση Φαρμάκου

Η Lavipharm συμμετείχε στη CPhI Worldwide 2021, τη μεγαλύτερη έκθεση στον κλάδο της φαρμακευτικής βιομηχανίας παγκοσμίως, η οποία φέρνει σε επαφή χιλιάδες επαγγελματίες και προμηθευτές φαρμάκων από όλο τον κόσμο. Η έκθεση υλοποιήθηκε στο Μιλάνο από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου και διαδικτυακά από τις 25 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2021.