Επιχειρηματικά

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Η Merck προωθεί εμβόλια μίας δόσης και από το στόμα

Κορωνοϊός εμβόλιο δοκιμή: Η Merck προωθεί εμβόλια μίας δόσης και από το στόμα

Η Merck συμμετείχε δημόσια στην έρευνα για το εμβόλιο COVID-19 αργότερα από τους ομολόγους της μέσω μιας εξαγοράς της βιοτεχνολογίας Themis και μιας συνεργασίας με την μη κερδοσκοπική ερευνητική ομάδα IAVI. Η εταιρεία ξεκίνησε τις δοκιμές φάσης 1/2 νωρίτερα αυτό το μήνα με την τεχνολογία που αποκτήθηκε στην αγορά Themis. Η συνεργασία IAVI χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το εμβόλιο της Merck’s Ebola, το οποίο κέρδισε την έγκριση του FDA στα τέλη του περασμένου έτους.Τα εμβόλια της Merck είναι ζωντανοί εξασθενημένοι υποψήφιοι, που σημαίνει ότι χρησιμοποιούν εξασθενημένους ιούς που αναπαράγονται στο σώμα για να δημιουργήσουν μια ανοσοαπόκριση. Η Merck δοκιμάζει ένα εμβόλιο που θα μπορούσε να χορηγηθεί από το στόμα, το οποίο θα «βοηθούσε στη μείωση του εμποδίου στον εμβολιασμό εάν ήταν αποτελεσματικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Merck R&D Roger Perlmutter.

merck.jpeg

 

«Αντιμετωπίζοντας μια επιθετική, παγκοσμίως διεσπαρμένη ασθένεια όπως η νόσος COVID-19, πιστεύουμε ότι είναι συνετό να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το εμπόδιο στον εμβολιασμό, για παράδειγμα, ξεκινώντας ένα εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό με μία μόνο χορήγηση» επισήμανε ο Roger Perlmutter. Αυτές οι λεπτομέρειες ταιριάζουν με την περιγραφή ενός εμβολίου που τονίζει ο Moncef Slaoui, επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed, ως δυνητικός συμμετέχων κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης σύμφωνα με το Bloomberg. Τον Ιούνιο, οι New York Times ανέφεραν ότι η Merck ήταν μεταξύ ενός ομίλου εταιρειών που επιλέχθηκαν ως φιναλίστ Warp Speed. Η φαρμακοβιομηχανία δεν έχει ακόμη συνάψει δημόσια συμφωνία με την ομάδα. Για να υποστηρίξει την έγκαιρη έρευνα, η Merck συνήψε συμφωνία ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων με την Αρχή Βιοϊατρικής Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης της κυβέρνησης των ΗΠΑ τον Μάιο. Διαβάστε ακόμη: Τα ‘όπλα’ της Merck για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία

emvolio.jpg

 

Οι συμφωνίες Operation Warp Speed ​​ήταν σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα από αυτήν, ωστόσο, με κάθε μία να ανέρχεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερα. Η Warp Speed ​​έχει ήδη συμφωνίες με τις Moderna, AstraZeneca, Novavax, Johnson & Johnson, Sanofi / GSK και Pfizer / BioNTech, οι οποίες χρησιμοποιούν διάφορες τεχνολογίες εμβολίων. Εν τω μεταξύ, κορυφαίες εταιρείες βρίσκονται ήδη σε δοκιμή φάσης 3 και θα μπορούσαν να διασφαλίσουν άδειες χρήσης έκτακτης ανάγκης στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021. Τα περισσότερα από τα υποψήφια στα τέλη του σταδίου είναι σχήματα δύο δόσεων, αλλά η Johnson & Johnson μόλις εισήλθε στη φάση 3 με εμβόλιο μίας δόσης. Η Pfizer δήλωσε ότι αναμένει δεδομένα πρώιμης αποτελεσματικότητας στα τέλη Οκτωβρίου για το σχήμα δύο δόσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Δωρεά ΠΕΦ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης της Αθήνας

Επιστήμονες καταγράφουν τρισδιάστατες εικόνες όγκων με νέα τεχνική

Υπερσύγχρονο θερμοκήπιο CNG εκτός δικτύου αγωγών από τη ΔΕΠΑ

ΔΕΠΑ: H εγκατάσταση Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Αποδοτικότητας (ΣΗΘΥΑ) του υπερσύγχρονου θερμοκηπίου “Dimitra Sun”, το οποίο τροφοδοτείται από τη ΔΕΠΑ Εμπορίας στο πλαίσιο πενταετούς σύμβασης, τέθηκε σε πλήρη λειτουργία.

ΔΕΠΑ: Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Υδρογόνου

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Υδρογόνου Χθες, πραγματοποιήθηκε το πάνελ των CEO με θέμα «Όραμα και πορεία προς το μέλλον», συντόνισε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton και συμμετείχε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κ.Ξιφαράς.

Πλατφόρμα ενημέρωσης για την σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία

Για την μεγάλη σημασία του σιδήρου στην υγεία και ευεξία μας μπορούμε να ενημερωθούμε από μία ανανεωμένη πλατφόρμα μαθαίνοντας όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη σιδηροπενία και τη σιδηροπενική αναιμία . Δημιουργήθηκε , με την υποστήριξη των Vifor Pharma και GENESIS Pharma.

Με την συνένωση της Mylan και Upjohn ‘’γεννήθηκε’’ η Viatris

Η Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) ξεκινά σήμερα τη λειτουργία της μετά την επιτυχημένη συνένωση της Mylan και της Upjohn, θυγατρικής της Pfizer. Χάρη στη συνένωση των δύο αυτών  αλληλοσυμπληρούμενων εταιρειών, η Viatris  κατέχει πλέον την εξειδίκευση στους τομείς της επιστήμης, της παραγωγής και της διανομής με αποδεδειγμένες ρυθμιστικές, ιατρικές και παγκόσμιες εμπορικές ικανότητες, για να προσφέρει υψηλής ποιότητας φάρμακα σε ασθενείς σε περισσότερες από 165 χώρες.