Επιχειρηματικά

Τα ‘όπλα’ της Merck για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία

Τα ‘όπλα’ της Merck για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την πανδημία

της Γεωργίας Αθ. Σκιτζή

Ενώ οι φαρμακοβιομηχανίες στο σύνολό τους αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του κοροναϊού, η Merck αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της εξάρτησής της από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αρκετές εταιρείες επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις απόδοσης για το 2020, αλλά η διοίκηση της Merck απλώς εξέθεσε τις προσδοκίες για μια επιτυχία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις του 2020.

Μαζί με τα κέρδη του πρώτου τριμήνου, η Merck μείωσε την εκτίμηση των εσόδων για το 2020 κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία αναμένει «χτύπημα» 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις πωλήσεις προϊόντων υγείας από την πανδημία και απώλεια 750 εκατομμυρίων δολαρίων από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες καθώς οι επενδυτές συρρέουν σε ασφαλείς εκμεταλλεύσεις, όπως το δολάριο ΗΠΑ. Η επιχειρησιακή ισχύς στον τομέα των φαρμακευτικών προϊόντων θα πρέπει εν μέρει να αντισταθμίσει αυτούς τους παράγοντες, δήλωσε ένα στέλεχος.

Παράλληλα, ο αναλυτής της Wolfe Research, Tim Anderson επισήμανε ότι αρκετές άλλες φαρμακοβιομηχανίες έχουν αναφέρει τα κέρδη του πρώτου τριμήνου μέχρι τώρα – και δεν έχουν μειώσει την εκτίμηση των εσόδων, όπως έκανε η Merck.

Αυτό είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού του χαρτοφυλακίου της Merck και της μειωμένης πρόσβασης των ασθενών στην υγειονομική περίθαλψη, απάντησε ο CFO Rob Davis. Τα 2/3 των προϊόντων υγείας της εταιρείας διαχειρίζονται από γιατρούς και με την επιβολή της κοινωνικής απομάκρυνσης, αναγκαστικά γίνονται λιγότερες επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία, προκειμένουν να τίθεται σε προτεραιότητα η φροντίδα ασθενών με COVID-19. Για τους λόγους αυτούς πολλά από τα σημαντικά προϊόντα της Merck θα «υποφέρουν» από την πανδημία.

Το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας των εσόδων θα έρθει το δεύτερο τρίμηνο και τα περισσότερα θα προέρχονται από τις ΗΠΑ, ανέφεραν οι αναλυτές. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μειώθηκαν κατά 70%, και αυτό αναμένεται να επηρεάσει το Bridion, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για την αντιστροφή των επιδράσεων των μυοχαλαρωτικών στη χειρουργική επέμβαση.

Οι πωλήσεις για το Implanon / Nexplanan, μια επιλογή για τον έλεγχο των γεννήσεων που χορηγείται από ιατρό, θα «χτυπηθούν» επίσης, προειδοποιούν οι ειδικοί. Η εταιρεία αναμένει να δει μια επιτυχία για το «αστέρι» της ανοσο-ογκολογίας Keytruda.

Σε απάντηση στην πανδημία, η εταιρεία έχει θέσει σε παύση το πρόγραμμα επαναγοράς των μετοχών της, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, κεφαλαιουχικές δαπάνες και διαπραγματεύσεις.

Οι οδηγίες της εταιρείας για το 2020 υποθέτουν ότι η πανδημία θα κορυφωθεί το δεύτερο τρίμηνο στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, καθώς και ότι τα μέτρα κοινωνικής απόστασης σε αυτές τις βασικές αγορές θα επεκταθούν έως τον Ιούνιο. Η Merck υποθέτει επίσης ότι η «σταδιακή επιστροφή» στις κανονικές λειτουργίες θα ξεκινήσει αργά το δεύτερο τρίμηνο και ότι η «πλήρης επιστροφή» θα έρθει το τέταρτο τρίμηνο. Φυσικά, η εταιρεία είπε ότι η κατάσταση COVID-19 μπορεί να διαφέρει από τις προσδοκίες της.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο, η Merck πραγματοποίησε παγκόσμιες πωλήσεις 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αύξηση 11%. Το Keytruda συνέχισε την εντυπωσιακή του άνοδο, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 45% την ίδια περίοδο πέρυσι σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Merck αποκάλυψε επίσης λεπτομέρειες για το έργο εμβολίων COVID-19. Η εταιρεία συνεργάζεται με “αποδεδειγμένες πλατφόρμες” και συζητά επιλογές με διάφορες ομάδες, δήλωσε ο επικεφαλής της Ε & Α Roger Perlmutter. Από τώρα, επικεντρώνεται σε τρεις πλατφόρμες ιών εμβολίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Gilead Sciences Ελλάς στο πλευρό των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας

Επαναπροσδιορίζοντας την πολιτική υγείας και φαρμάκου για μια πιο ανταγωνιστική και υγιέστερη Ελλάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ημερίδα : Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα- Ομιλία Μάρσας Δημοπούλου

Με την ομιλία της Ειδικής Γραμματέως του ΥΠΕΣ για τα Ζώα Συντροφιάς Μάρσας Δημοπούλου θα ανοίξει η ημερίδα με θέμα "Αγάπη και Φροντίδα για τα Zώα -Ενσυναίσθηση, Ευαισθητοποίηση και Χαρά για τους Ανθρώπους" που διοργανώνει η Ρίτα Μωραϊτάκη Πικρού Εντεταλμένη Σύμβουλος Παρκών-Αλσων & Υγείας Ζώων.

Έλενα Χουλιάρα: Η φαρμακευτική καινοτομία είναι επένδυση για την υγεία, την κοινωνία και την οικονομία

Τι επεσήμανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου στο panel του Delphi Economic Forum ΙΧ, το οποίο εστίασε στα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν από την ενίσχυση της καινοτομίας στο φάρμακο.

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.