Πολιτική Φαρμάκoυ

AstraZeneca μονοκλωνικά αντισώματα: Η Βρετανία εγκρίνει την προληπτική θεραπεία COVID

AstraZeneca μονοκλωνικά αντισώματα: Η Βρετανία εγκρίνει την προληπτική θεραπεία COVID

O συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων της AstraZeneca εγκρίθηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρόληψη πριν από την έκθεση στην COVID-19. Τα στοιχεία δείχνουν αποτελεσματικότητα και προστασία από τον κορωνοϊό για τουλάχιστον έξι μήνες, μετά από μία δόση του φαρμάκου σε πληθυσμούς υψηλού κινδύνου.

Αναλυτικότερα, η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας ενέκρινε τη θεραπεία COVID-19 με βάση τα αντισώματα της AstraZeneca (AZN.L) για την πρόληψη λοιμώξεων σε ενήλικες με ανεπαρκή ανοσοαπόκριση, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στη μάχη κατά της πανδημίας καθώς οι λοιμώξεις αυξάνονται παγκοσμίως.

Η απόφαση να χορηγηθεί έγκριση για τη θεραπεία με το  Evusheld, επικυρώθηκε από το ανεξάρτητο επιστημονικό συμβουλευτικό όργανο της κυβέρνησης, όπως δήλωσε την Πέμπτη η Βρετανική Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) . Τα στοιχεία που δείχνουν παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 θα μπορούσαν να προμηνύουν ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα, ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιώντας τα έθνη να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.Αν και το 85% των Βρετανών ηλικίας άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις, ορισμένα άτομα με μειωμένο ανοσοποιητικό ή όσοι έχουν ιστορικό σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών σε ένα εμβόλιο μπορεί να χρειάζονται εναλλακτική επιλογή πρόληψης.

«Ενώ τα εμβόλια για τον COVID-19 συνεχίζουν να είναι η πρώτη γραμμή άμυνας κατά του COVID-19, γνωρίζουμε ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να μην ανταποκρίνονται επαρκώς σε αυτά τα εμβόλια», δήλωσε η επικεφαλής του MHRA, Τζουν Ρέιν.Τα εμβόλια βασίζονται σε ένα άθικτο ανοσοποιητικό σύστημα για την ανάπτυξη στοχευμένων αντισωμάτων και κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις, αλλά το Evusheld περιέχει εργαστηριακά αντισώματα σχεδιασμένα να παραμένουν στο σώμα για μήνες για να περιορίσουν τον ιό σε περίπτωση μόλυνσης.

  • Η θεραπεία βρέθηκε ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 κατά 77% σε δοκιμές, με προστασία να διαρκεί τουλάχιστον έξι μήνες μετά από μία μόνο δόση, ανέφερε το MHRA.Το Evusheld έχει επίσης αποδειχθεί , ότι σώζει ζωές και αποτρέπει την εξέλιξη της νόσου όταν χορηγείται εντός μιας εβδομάδας από τα πρώτα συμπτώματα.

  • Η Βρετανία και η AstraZeneca δεν έχουν επί του παρόντος συμφωνία για την προμήθεια του Evusheld.Η AstraZeneca σε ανακοίνωσή της είπε ότι ελπίζει να δει τη θεραπεία να διατίθεται στους Βρετανούς «το συντομότερο δυνατό».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Το Υπ. Υγείας του Ισραήλ θα προσφέρει το Evusheld της AstraZeneca σε ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους

Η πρώτη θεραπεία κατά του κορωνοϊού έρχεται τον Σεπτέμβριο

Ο Λευκός Οίκος προειδοποιεί ότι οι ΗΠΑ σύντομα θα αρχίσουν να ξεμένουν από χρήματα για προμήθειες COVID-19 εν μέσω και του πολέμου στην Ουκρανία

Κορωνοϊός Κρήτη: 10 ασθενείς στο ΠΑΓΝΗ έχουν λάβει προληπτική θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα

Διευρύνθηκαν τα κριτήρια για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb για χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19

Επιβεβαιώθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του healthweb ότι άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων πρόληψης από την Covid-19.

Αποκλειστικό: Άνοιξε η πλατφόρμα για το νέο φάρμακο -συνδυασμός μονοκλωνικών αντισωμάτων για πρόληψη από την Covid-19

Άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων για την πρόληψη του κορωνοϊού της ASTRAZENECA AZD7442 ,σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

ΠΕΦ: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής του κλάδου φαρμάκου στην Ευρώπη

ΠΕΦ: Θετικός για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την ανάδειξη της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας σε πρωταγωνιστή του κλάδου φαρμάκων στην Ευρώπη εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, κ. Θ. Τρύφων στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

Γιατί τα ποσά για clawback δεν συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας;

Τα ποσά για clawback και για τις υποχρεωτικές εκπτώσεις που επιστρέφουν στο κράτος οι πάροχοι των υπηρεσιών υγείας αποτελούν δαπάνες υγείας που καταναλώθηκαν από τους ασθενείς και θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνονται στις συνολικές δαπάνες υγείας.

Νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τον τομέα υγείας στη μετά Covid εποχή

Στην ετήσια έκθεση «Η Φαρμακευτική Αγορά στην Ελλάδα: Γεγονότα και Στοιχεία 2021» παρουσιάζονται τα βασικά διαρθρωτικά στοιχεία, οι εξελίξεις και οι τάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, στον χώρο του φαρμάκου και το ευρύτερο οικοσύστημα της υγείας.