Επιχειρηματικά

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα AstraZeneca αποτρέπει την COVID-19 να εμφανιστεί, λέει η εταιρεία

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα AstraZeneca αποτρέπει την COVID-19 να εμφανιστεί, λέει η εταιρεία

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή και ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή COVID-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη θεραπεία. Στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου υπήρξαν τρία κρούσματα σοβαρής COVID-19 και δύο θάνατοι

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77%. Η AstraZeneca δημοσίευσε δεδομένα Φάσης 3 που δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για μια συνδυασμένη θεραπεία αντισωμάτων που αποτρέπει την COVID-19, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα σε μια εναλλακτική επιλογή για άτομα που ενδέχεται να μην βλέπουν τα πλήρη προστατευτικά οφέλη από τα τρέχοντα εγκεκριμένα εμβόλια.

Η δοκιμαστική προληπτική προφύλαξη πριν από την έκθεση στον κορωνοϊό έδειξε ότι το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

Ο συνδυασμός δύο αντισωμάτων μακράς δράσης είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο που τροποποιήθηκε για να παρέχει δυνητικά μακροχρόνια προστασία με αποδεδειγμένη επιτυχία κλινικών δοκιμών.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από το 75% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είχαν συννοσηρότητες, συμπεριλαμβανομένων μερικών που σχετίζονται με μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η δοκιμή, η οποία περιελάμβανε 5.197 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή και ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή COVID-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη θεραπεία. Στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου υπήρξαν τρία κρούσματα σοβαρής COVID-19 και δύο θάνατοι. Συνολικά, η δοκιμή είχε 25 περιπτώσεις συμπτωματικών COVID-19. “Τα προληπτικά δεδομένα δείχνουν ότι μία δόση AZD7442, που χορηγείται σε βολική ενδομυϊκή μορφή, μπορεί να αποτρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά τη συμπτωματική COVID-19”, δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Myron J. Levin, MD, καθηγητής παιδιατρικής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

“Με αυτά τα συναρπαστικά αποτελέσματα, το AZD7442 θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για να βοηθήσει τους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται περισσότερα από ένα εμβόλιο για να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή”.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ, αλλά έχει κυκλοφορήσει αλλού στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη θεραπεία κατά του κορωνοϊού έρχεται τον Σεπτέμβριο

Θεραπευτικές εξελίξεις Κορωνοιός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πορεία της πανδημίας

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron στη μάχη για τη θεραπεία της covid-19

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Έρευνα για αντισώματα δίνει υπόσχεση για καταπολέμηση του covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης

Συνέδριο Κολλεγίου René Descartes: Συνέδριο με θέμα «Το Διαρκώς Μεταβαλλόμενο Πεδίο της Διοίκησης Υγειονομικής Περίθαλψης» την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00 στο Αμφιθέατρο Théo Angelopoulos.

Όλος ο κόσμος της Υγείας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών επιστρέφει στην πόλη των Δελφών από την Τετάρτη έως το Σάββατο, 10-13 Απριλίου 2024, με μία μεγάλη ενότητα αφιερωμένη στο μεγάλο θέμα της υγείας και στις μελλοντικές προοπτικές του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας.

AstraZeneca-Delphi Economic Forum : Συμμετέχει στον Δημόσιο Διάλογο προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία

AstraZeneca : Συμμετέχει ενεργά στον Δημόσιο Διάλογο για ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο Σύστημα Υγείας, προβάλλοντας τα οφέλη της επένδυσης στην Φαρμακευτική Καινοτομία στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum IX.