Επιχειρηματικά

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα AstraZeneca αποτρέπει την COVID-19 να εμφανιστεί, λέει η εταιρεία

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα AstraZeneca αποτρέπει την COVID-19 να εμφανιστεί, λέει η εταιρεία

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή και ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή COVID-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη θεραπεία. Στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου υπήρξαν τρία κρούσματα σοβαρής COVID-19 και δύο θάνατοι

Υποσχόμενα Αποτελέσματα: Η θεραπεία με αντισώματα μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77%. Η AstraZeneca δημοσίευσε δεδομένα Φάσης 3 που δείχνουν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα για μια συνδυασμένη θεραπεία αντισωμάτων που αποτρέπει την COVID-19, ανοίγοντας πιθανώς την πόρτα σε μια εναλλακτική επιλογή για άτομα που ενδέχεται να μην βλέπουν τα πλήρη προστατευτικά οφέλη από τα τρέχοντα εγκεκριμένα εμβόλια.

Η δοκιμαστική προληπτική προφύλαξη πριν από την έκθεση στον κορωνοϊό έδειξε ότι το AZD7442 μείωσε τον κίνδυνο εμφάνισης συμπτωματικής COVID-19 έως και 77% σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

Ο συνδυασμός δύο αντισωμάτων μακράς δράσης είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο που τροποποιήθηκε για να παρέχει δυνητικά μακροχρόνια προστασία με αποδεδειγμένη επιτυχία κλινικών δοκιμών.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι πάνω από το 75% των συμμετεχόντων στη δοκιμή είχαν συννοσηρότητες, συμπεριλαμβανομένων μερικών που σχετίζονται με μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου.

Η δοκιμή, η οποία περιελάμβανε 5.197 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α.

Τα δεδομένα έδειξαν ότι η θεραπεία ήταν καλά ανεκτή και ότι δεν υπήρχαν περιπτώσεις σοβαρών θανάτων από COVID-19 ή COVID-19 σε συμμετέχοντες που έλαβαν τη θεραπεία. Στο σκέλος του εικονικού φαρμάκου υπήρξαν τρία κρούσματα σοβαρής COVID-19 και δύο θάνατοι. Συνολικά, η δοκιμή είχε 25 περιπτώσεις συμπτωματικών COVID-19. “Τα προληπτικά δεδομένα δείχνουν ότι μία δόση AZD7442, που χορηγείται σε βολική ενδομυϊκή μορφή, μπορεί να αποτρέψει γρήγορα και αποτελεσματικά τη συμπτωματική COVID-19”, δήλωσε σε δελτίο τύπου ο Myron J. Levin, MD, καθηγητής παιδιατρικής και ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.

“Με αυτά τα συναρπαστικά αποτελέσματα, το AZD7442 θα μπορούσε να είναι ένα σημαντικό εργαλείο στο οπλοστάσιό μας για να βοηθήσει τους ανθρώπους που μπορεί να χρειάζονται περισσότερα από ένα εμβόλιο για να επιστρέψουν στην κανονική τους ζωή”.

Το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID-19 δεν έχει ακόμη εγκριθεί στις ΗΠΑ, αλλά έχει κυκλοφορήσει αλλού στον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η πρώτη θεραπεία κατά του κορωνοϊού έρχεται τον Σεπτέμβριο

Θεραπευτικές εξελίξεις Κορωνοιός: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την πορεία της πανδημίας

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Regeneron στη μάχη για τη θεραπεία της covid-19

AstraZeneca: Νέο κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων έναντι του SARS-CoV-2

Έρευνα για αντισώματα δίνει υπόσχεση για καταπολέμηση του covid-19

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τελετή αποφοίτησης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “mini-mba in Pharma”

Πρόγραμμα σπουδών mini-mba in Pharma: Με αφορμή την τελετή αποφοίτησης, η Πρόεδρος της Ε.Ε.Φα.Μ, Ντανιέλα Μάλο, δήλωσε: «Στην Ε.Ε.Φα.Μ. διαχρονικά προσπαθούμε να ανιχνεύουμε τις αναδυόμενες ανάγκες των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου και να τους παρέχουμε γνώσεις και εργαλεία προσαρμοσμένα σε αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Μία από τις κυριότερες παραμέτρους εκπλήρωσης αυτού του στόχου, είναι το “mini-mba in Pharma”, που εδώ και 4 χρόνια εμπνέει, εκπαιδεύει και προετοιμάζει τα στελέχη που θα ηγηθούν της ανάπτυξης του ελληνικού φαρμακευτικού κλάδου τα επόμενα χρόνια. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!».

ΣΕΙΒ: Η γενίκευση του άδικου και καταστροφικού Claw-back στο χώρο της υγείας, δεν αποτελεί λύση

ΣΕΙΒ: "Κατανοούμε πλήρως την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις, αλλά αδυνατούμε να κατανοήσουμε τι όφελος θα προκύψει από ένα ενδεχόμενο κανιβαλισμό σε βάρος των υπολοίπων κλάδων της Υγείας, στον οποίο οδηγεί η άποψη για γενίκευση του Claw-back", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΙΒ.

Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Δυναμικό παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις .

Όλο και περισσότερα εργαστήρια αρχίζουν να αναπτύσσουν εμβόλια εναντίον του ιού της γρίπης χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία mRNA.

«Είναι μια πολύ ελκυστική αγορά για τα μεγάλα εργαστήρια. Πέρα από τη Moderna, η οποία είναι καινούρια στον τομέα αυτό, οι άλλοι, όπως οι Sanofi, AstraZeneca ή GSK, είναι πολύ καλά τοποθετημένοι όσον αφορά τη γρίπη», παρατηρεί η Τζαμιλά Ελ Μπουγκρινί, ειδική στις βιοτεχνολογίες στην εταιρεία χρηματιστηριακών αναλύσεων Invest Securities.

Pfizer Θεσσαλονίκη: Eγκαίνια εγκαταστάσεων παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών

Pfizer Θεσσαλονίκη: Η Pfizer ανακοινώνει εμβληματική επένδυση στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη.

Σε κίνδυνο η οικονομική ανάκαμψη στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω και της ενεργειακής κρίσης

Το τμήμα του Kwarteng «υποσχέθηκε ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τις εταιρείες τις επόμενες ημέρες για να κατανοήσει περαιτέρω και να βοηθήσει στον μετριασμό των επιπτώσεων των αυξήσεων κόστους που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις».