Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Υπνική άπνοια: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική υπόσχεται ανακούφιση σε ασθενείς με υπνική άπνοια

Υπνική άπνοια: Ελάχιστα επεμβατική τεχνική υπόσχεται ανακούφιση σε ασθενείς με υπνική άπνοια

Υπνική άπνοια: Το ροχαλητό (ένας τύπος διαταραγμένης αναπνοής) εκτιμάται ότι επηρεάζει το 45% των ενηλίκων περιστασιακά και το 25% τακτικά.

Το ροχαλητό (ένας τύπος διαταραγμένης αναπνοής) εκτιμάται ότι επηρεάζει το 45% των ενηλίκων περιστασιακά και το 25% τακτικά. Με τον καιρό, το ροχαλητό και η αποφρακτική άπνοια ύπνου (OSA) και το σύνδρομο αντίστασης των ανώτερων αεραγωγών (UARS) έχουν αναγνωριστεί ως οι πιο βασικές μη μεταδοτικές καταστάσεις της σύγχρονης εποχής. Η κατάσταση είναι ζοφερή, καθώς η έλλειψη ύπνου κοστίζει στα έθνη δισεκατομμύρια δολάρια σε ΑΕΠ. Η πάθηση μπορεί να εμποδίσει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική απόδοση, μειώνοντας την ποιότητα ζωής. Η παραγωγικότητα του ατόμου διακυβεύεται σε μεγάλο βαθμό.

Φαρυγγοπλαστική Κρεμαστή Γέφυρα

Μια νέα εργασία που δημοσιεύτηκε από τον Δρ Vikas K. Agrawal και τον Rahul R. Gupta τον Σεπτέμβριο του 2023 παρουσίασε μια νέα χειρουργική τεχνική που ονομάζεται «Φαρυγγοπλαστική με κρεμαστή γέφυρα με αγκαθωτά» που μπορεί να προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στην OSA με διαχειρίσιμες επιπλοκές. Ο Δρ Vikas Agrwal εξηγεί, “οι χειρουργοί χρησιμοποιούν απορροφήσιμα “αγκαθωτά ράμματα” (το ράμμα είναι μια σειρά βελονιών κατά μήκος της χειρουργικής τομής) την τελευταία δεκαετία μεταξύ των ασθενών με άπνοια ύπνου για το πλεονέκτημα της εφαρμογής χωρίς κόμπους και της κατανεμημένης τάσης των ραμμάτων. Η νέα τεχνική, χρησιμοποιούμε ένα «μη απορροφήσιμο αγκαθωτό ράμμα». Αναρτούμε το κάτω μέρος της μαλακής υπερώας μόνιμα ως κρεμαστή γέφυρα μεταξύ της δεξιάς και της αριστερής γωνίας του λαιμού. Ουσιαστικά, κατά την κατάποση ή την ομιλία, η μαλακή υπερώα μπορεί ακόμα να κινείται ελεύθερα. Ταυτόχρονα, δεν κινείται πολύ πίσω αρκετά, μέχρι το τοίχωμα του λαιμού, εμποδίζοντας τους αεραγωγούς».

Τεχνικές Plasma/Coblation

Αυτή η τεχνική υπόσχεται να είναι τεχνικά λιγότερο απαιτητική, παρέχοντας εξαιρετικά μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο ροχαλητό και το OSA με διαχειρίσιμες επιπλοκές. Είναι επίσης πολύ ανώτερη από προηγούμενες τεχνικές όπως η κατάλυση με ραδιοσυχνότητες και οι τεχνικές πλάσματος/κομπλάζ. Ο Δρ Vikas Agarwal προσθέτει, “Η μαλακή υπερώα είναι η πιο κοινή περιοχή για το ροχαλητό και την κατάρρευση της υπνικής άπνοιας. Για να αποτρέψουμε την κατάρρευση, προσαρμόζουμε το αγκαθωτό ράμμα. Χρησιμοποιούμε μη απορροφήσιμο ράμμα που διαρκεί όλη τη ζωή και απλώς μένει εκεί και κάνει τη δουλειά του. ” Ο Δρ Vikas Agrawal, που θεωρείται ευρέως ο «πατέρας της χειρουργικής του ύπνου στην Ινδία», ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε αυτήν την τεχνική. Έχει επίσης διατυπώσει τις πρώτες οδηγίες της Ινδίας για χειρουργική επέμβαση στην υπνική άπνοια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η αποφρακτική άπνοια ύπνου επηρεάζει τις γυναίκες διαφορετικά από τους άνδρες;

Στοματική ταινία για καλύτερο ύπνο. Μπορεί αυτό να είναι επικίνδυνο;

Συμβουλές για να έχετε έναν πιο ποιοτικό ύπνο

Μικρή συσκευή για τη μη επεμβατική διάγνωση καταστάσεων υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να ρυθμίζουν με ακρίβεια, ευέλικτα τον εγκέφαλο

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερευνητική πλατφόρμα για την επιτάχυνση της έρευνας στις νευροεπιστήμες λόγω της ικανότητας να στοχεύει ευέλικτα διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου», είπε ο Hu.

Ποιες είναι μερικές βασικές διαδικασίες όπου η ρομποτική τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο;

Ρομποτική τεχολογία: Η ρομποτική τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια, μειώνοντας τους χρόνους αποκατάστασης και βελτιώνοντας τα συνολικά αποτελέσματα των ασθενών.

Drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον περιορισμό των ασθενειών

Drone κουνούπια: Η κομητεία Broward στη Φλόριντα χρησιμοποιεί τώρα ένα drone για να ψεκάζει τα κουνούπια σε δύσκολες περιοχές όπως πάρκα και υγροτόπους, φέρνοντας επανάσταση στις προσπάθειες ελέγχου των παρασίτων.

Η Κίνα παρουσιάζει φωτονικό τσιπ ικανό να επεξεργαστεί πολλά εικονοστοιχεία σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα

Ερευνητές στην Κίνα παρουσίασαν ένα έξυπνο τσιπ φωτονικής ανίχνευσης-υπολογισμού ικανό να επεξεργαστεί εκατό δισεκατομμύρια pixel σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα.

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Μικρορομπότ με βάση τα φύκια στοχεύουν όγκους του πνεύμονα

Μικρορομπότ όγκοι: Το εργαστήριο Wang και η ερευνητική ομάδα Zhang στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, έχουν αναπτύξει βιοϋβριδικά μικρορομπότ, μικρές ιατρικές συσκευές κατασκευασμένες από φυσικά και συνθετικά υλικά.

Close Icon