Τεχνολογία

Υπεραυτοματισμός: Ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει το εργασιακό τοπίο

Υπεραυτοματισμός: Ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει το εργασιακό τοπίο

Υπεραυτοματισμός: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το εργασιακό τοπίο, εξελίσσοντας την τεχνολογία και φέρνοντας επανάσταση στις διαδικασίες μέσω υπεραυτοματισμού.

Ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Αυτοματισμού Διαδικασίας αλλάζει για πάντα. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους ηγέτες να ενημερώνονται με όλες τις βασικές τάσεις. Παρακάτω παρουσιάζονται τρία δημοφιλή θέματα που αντιπροσωπεύουν επίσης μεγάλες προόδους που θα γίνουν μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια.

  • Ο οδικός χάρτης του ψηφιακού εργατικού δυναμικού: Εργαλεία όπως η μηχανική μάθηση υιοθετούνται από έναν αυξανόμενο αριθμό οργανισμών κάθε χρόνο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναδιαμορφώνουν και να αυτοματοποιούν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν αποφυγή κόστους, επεξεργασία εγγράφων και αναζήτηση νέων ευκαιριών εσόδων. Η Διευθύντρια Επιστήμης της Assurant, Yingying Kang, προσφέρει την τεχνογνωσία της σχετικά με την επιτυχή ενσωμάτωση ενός ψηφιακού εργατικού δυναμικού που λειτουργεί σε αρμονία με την υπάρχουσα φυσική δομή. Προτείνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ξεκινήσουν καθορίζοντας τον ορισμό της «αποδοτικότητας» από κάθε εργαζόμενο.
  • Η Kang προβλέπει επίσης ότι μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, η AI και η ML θα κυριαρχήσουν στη διαδικασία ψηφιακού εργατικού δυναμικού. Επισημαίνει ότι αυτή η τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Παραδείγματα αυτού είναι η στροφή σε εργαλεία όπως το Teams και το Zoom, επιταχυνόμενα από την πανδημία και η ανάγκη εξ αποστάσεως εργασίας. Για παράδειγμα, το Microsoft Teams χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για τη μεταγραφή εγγεγραμμένων βιντεοκλήσεων, με όλο και ακριβέστερες μεταγραφές.
  • Τα τελευταία χρόνια, η GSK ανακάλυψε από πρώτο χέρι τα οφέλη και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη Διαχείριση Αλλαγών και τον Υπερ-Αυτοματισμό. Ο Παγκόσμιος Επικεφαλής Τεχνολογίας Ε & Α και Διευθυντής Καινοτομίας & Επιστήμης Δεδομένων, ο Fausto Artico* παρουσίασε τη μοναδική του προοπτική.

Πώς να εφαρμόσετε μια διαδικασία διαχείρισης αλλαγών

Μια επιτυχημένη διαδικασία διαχείρισης αλλαγών θα πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα. Τρία βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την επιτυχή εκτέλεση μιας διαδικασίας διαχείρισης αλλαγών είναι:

1) Τηλεμετρία μεγάλων δεδομένων

2) Data Analytics, AI και ML

3) Σύστημα Παρακολούθησης

Η αλλαγή δεν πρέπει πάντα να έρχεται από πάνω προς τα κάτω. Μια πραγματικά επιτυχημένη διαδικασία διαχείρισης αλλαγών ξεκινά από την αρχή. Οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται με αυτές τις αλλαγές σε καθημερινή βάση θα πρέπει να είναι αυτοί που θα εντοπίζουν τις προκλήσεις, θα τις αναδεικνύουν με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην εφαρμογή. Οι πρόσφατες κύριες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον υπεραυτοματισμό προσδιορίζονται ως: CHP, HPC, Big Data, Data Science, AI, ML, Quantum Computing, Digital Transformation και IoT. Η εφαρμογή του υπεραυτοματισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μέλη της ομάδας που το εκτελούν. Αυτό ξεκινά με την πρόσληψη υψηλά ειδικευμένων υπαλλήλων DevOps με τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση μιας τέτοιας πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Τέλος, υπάρχουν φόβοι από πολλά άτομα ότι οι ρόλοι τους σύντομα θα ξεπεραστούν με την εισαγωγή αυτών των εργαλείων. Αυτό είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει μια κοινή παρανόηση σχετικά με τις απολύσεις. Ο υπεραυτοματισμός απελευθερώνει τους υπαλλήλους να βελτιώσουν και να προχωρήσουν μέσα σε έναν οργανισμό, καθώς ορισμένες εργασίες που θεωρούνται κοσμικές μπορούν πλέον να αυτοματοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Cognetivity Neurosciences αναδείχθηκε νικήτρια στα Health Tech Awards 2021

Η τεχνολογία στον κλάδο της ασφάλισης προσφέρει πληροφορίες προς αποφυγή καταστροφών

Secure AI Labs (SAIL): Η ιατρική του μέλλοντος σήμερα

Κλινικές δοκιμές για ρομποτική συσκευή AI στη Νότια Κορέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Το τσιπ υπολογιστή που μιμείται τον εγκέφαλο έχει την αίσθηση του δέρματος

Έξυπνο ρολόι: οι υπερσύγχρονες πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης που ενσωματώνουν τη μηχανική μάθηση για τον εντοπισμό προτύπων σε εξαιρετικά πολύπλοκα σύνολα δεδομένων μπορούν να κάνουν καλύτερη δουλειά.

Πώς η ψηφιακή τεχνολογία ενισχύει την υγειονομική περίθαλψη;

Ψηφιακή υγεία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.

Οι εταιρείες ιατρικής τεχνολογίας επισημαίνουν το μέλλον των εμφυτευμάτων

Έξυπνα εμφυτεύματα: Από την πανδημία, ο ενθουσιασμός για συσκευές απομακρυσμένης παρακολούθησης ασθενών έχει αυξηθεί, αλλά δεν υπάρχουν γενικές οδηγίες για τον τρόπο διαχείρισης των δεδομένων που δημιουργούνται από αυτές τις συσκευές.

Νέα τεχνολογία μπορεί να διαγνώσει γλαύκωμα πρώιμου σταδίου

Γλαύκωμα: Μια νέα, μη επεμβατική μέθοδος οφθαλμικής απεικόνισης μπορεί να ανιχνεύσει έγκαιρα έναν πρώιμο δείκτη γλαυκώματος για να αποτρέψει την εξέλιξη της νόσου και την απώλεια όρασης, σύμφωνα με νέα μελέτη από το New York Eye and Ear Infirmary of Mount Sinai (NYEE). Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου/ Αυγούστου του Ophthalmology Glaucoma.