Τεχνολογία

Υπεραυτοματισμός: Ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει το εργασιακό τοπίο

Υπεραυτοματισμός: Ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης αλλάζει το εργασιακό τοπίο

Υπεραυτοματισμός: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το εργασιακό τοπίο, εξελίσσοντας την τεχνολογία και φέρνοντας επανάσταση στις διαδικασίες μέσω υπεραυτοματισμού.

Ο κόσμος της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Αυτοματισμού Διαδικασίας αλλάζει για πάντα. Αυτό μπορεί να είναι μια πρόκληση για τους ηγέτες να ενημερώνονται με όλες τις βασικές τάσεις. Παρακάτω παρουσιάζονται τρία δημοφιλή θέματα που αντιπροσωπεύουν επίσης μεγάλες προόδους που θα γίνουν μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια.

  • Ο οδικός χάρτης του ψηφιακού εργατικού δυναμικού: Εργαλεία όπως η μηχανική μάθηση υιοθετούνται από έναν αυξανόμενο αριθμό οργανισμών κάθε χρόνο. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αναδιαμορφώνουν και να αυτοματοποιούν τις επιχειρηματικές τους διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά. Τα παραδείγματα περιλαμβάνουν αποφυγή κόστους, επεξεργασία εγγράφων και αναζήτηση νέων ευκαιριών εσόδων. Η Διευθύντρια Επιστήμης της Assurant, Yingying Kang, προσφέρει την τεχνογνωσία της σχετικά με την επιτυχή ενσωμάτωση ενός ψηφιακού εργατικού δυναμικού που λειτουργεί σε αρμονία με την υπάρχουσα φυσική δομή. Προτείνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να ξεκινήσουν καθορίζοντας τον ορισμό της «αποδοτικότητας» από κάθε εργαζόμενο.
  • Η Kang προβλέπει επίσης ότι μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια, η AI και η ML θα κυριαρχήσουν στη διαδικασία ψηφιακού εργατικού δυναμικού. Επισημαίνει ότι αυτή η τεχνολογία έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Παραδείγματα αυτού είναι η στροφή σε εργαλεία όπως το Teams και το Zoom, επιταχυνόμενα από την πανδημία και η ανάγκη εξ αποστάσεως εργασίας. Για παράδειγμα, το Microsoft Teams χρησιμοποιεί μηχανική εκμάθηση για τη μεταγραφή εγγεγραμμένων βιντεοκλήσεων, με όλο και ακριβέστερες μεταγραφές.
  • Τα τελευταία χρόνια, η GSK ανακάλυψε από πρώτο χέρι τα οφέλη και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη Διαχείριση Αλλαγών και τον Υπερ-Αυτοματισμό. Ο Παγκόσμιος Επικεφαλής Τεχνολογίας Ε & Α και Διευθυντής Καινοτομίας & Επιστήμης Δεδομένων, ο Fausto Artico* παρουσίασε τη μοναδική του προοπτική.

Πώς να εφαρμόσετε μια διαδικασία διαχείρισης αλλαγών

Μια επιτυχημένη διαδικασία διαχείρισης αλλαγών θα πρέπει να βασίζεται σε δεδομένα. Τρία βασικά στοιχεία που απαιτούνται για την επιτυχή εκτέλεση μιας διαδικασίας διαχείρισης αλλαγών είναι:

1) Τηλεμετρία μεγάλων δεδομένων

2) Data Analytics, AI και ML

3) Σύστημα Παρακολούθησης

Η αλλαγή δεν πρέπει πάντα να έρχεται από πάνω προς τα κάτω. Μια πραγματικά επιτυχημένη διαδικασία διαχείρισης αλλαγών ξεκινά από την αρχή. Οι εργαζόμενοι που θα εργάζονται με αυτές τις αλλαγές σε καθημερινή βάση θα πρέπει να είναι αυτοί που θα εντοπίζουν τις προκλήσεις, θα τις αναδεικνύουν με τα ανώτερα διοικητικά στελέχη και στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην εφαρμογή. Οι πρόσφατες κύριες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με τον υπεραυτοματισμό προσδιορίζονται ως: CHP, HPC, Big Data, Data Science, AI, ML, Quantum Computing, Digital Transformation και IoT. Η εφαρμογή του υπεραυτοματισμού εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μέλη της ομάδας που το εκτελούν. Αυτό ξεκινά με την πρόσληψη υψηλά ειδικευμένων υπαλλήλων DevOps με τις βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για τη χρήση μιας τέτοιας πρωτοποριακής τεχνολογίας.

Τέλος, υπάρχουν φόβοι από πολλά άτομα ότι οι ρόλοι τους σύντομα θα ξεπεραστούν με την εισαγωγή αυτών των εργαλείων. Αυτό είναι πιθανό σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά υπάρχει μια κοινή παρανόηση σχετικά με τις απολύσεις. Ο υπεραυτοματισμός απελευθερώνει τους υπαλλήλους να βελτιώσουν και να προχωρήσουν μέσα σε έναν οργανισμό, καθώς ορισμένες εργασίες που θεωρούνται κοσμικές μπορούν πλέον να αυτοματοποιηθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Cognetivity Neurosciences αναδείχθηκε νικήτρια στα Health Tech Awards 2021

Η τεχνολογία στον κλάδο της ασφάλισης προσφέρει πληροφορίες προς αποφυγή καταστροφών

Secure AI Labs (SAIL): Η ιατρική του μέλλοντος σήμερα

Κλινικές δοκιμές για ρομποτική συσκευή AI στη Νότια Κορέα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέο μοντέλο μηχανικής μάθησης στον αγώνα κατά του καρκίνου μαστού

Μηχανική μάθηση υγεία: Σε ένα ιατρικό εργαστήριο, ένα τέτοιο μοντέλο υπόσχεται εξοικονόμηση χρόνου ταξινομώντας τις εικόνες γρηγορότερα από άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στο εργαστήριο.

Νέα τεχνολογία μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές μεθανίου από την κοπριά ζώων κατά 99%

Κλιματική αλλαγή: Επίσης μειώνει κατά 95% τις εκπομπές αμμωνίας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, που από την ΕΕ περιγράφεται ως μία από τις κύριες πηγές ατμοσφαιρικής ρύπανσης που βλάπτει την υγεία.

Το Internet of Things θα καλύψει τις ανάγκες της ψυχικής υγείας εν μέσω πανδημίας

IoT ψυχική υγεία: Η πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας ήταν μια πρόκληση, δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι χρειάστηκε να μείνουν στο σπίτι και οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ήταν σε θέση να αντιμετωπίσουν επείγουσες περιπτώσεις φροντίδας.

Ποια χαρακτηριστικά κάνουν την σιλικόνη ακαταμάχητη στην ιατρική βιομηχανία;

Ιατρική σιλικόνη: Τα τελευταία 60 χρόνια, η σιλικόνη ιατρικής ποιότητας ήταν ένα υλικό επιλογής για παραγωγούς πρωτότυπου εξοπλισμού ιατρικών συσκευών και συνεχίζει να χρησιμοποιείται από χειρουργικές συσκευές και εμφυτεύματα μέχρι ορθοπεδικά, προσθετικά και άλλα.

Η τηλεϊατρική συνεχίζει να αυξάνεται το 2021, λιγότερο όμως από το 2020

Τηλεϊατρική 2021: Φέτος, το 26% των οργανισμών υγειονομικής περίθαλψης ανέφεραν ότι το ένα τέταρτο ή περισσότεροι από τους ασθενείς τους είχαν χρησιμοποιήσει τηλεϊατρική. Το 2020 το 32% είχε χρησιμοποιήσει υπηρεσίες τηλεϊατρικής, σημαντικά υψηλότερο από το 7% που καταγράφηκε το 2019.

Άλματα προόδου στον τομέα των τηλεματικών υποδομών στη Γερμανία

Γερμανία ψηφιακή υγεία: Δημοσιεύτηκε ο Άτλας της Τηλεματικής Υποδομής, παρέχοντας μια ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση της ψηφιακής αρχιτεκτονικής υγείας στη Γερμανία με ενδιαφέροντα ευρήματα.