Τεχνολογία

Νότια Κορέα: Κλινικές δοκιμές για ρομποτική συσκευή τεχνητής νοημοσύνης

Νότια Κορέα: Κλινικές δοκιμές για ρομποτική συσκευή τεχνητής νοημοσύνης

Νότια Κορέα: Ξεκίνησαν κλινικές δοκιμές για την εισαγωγή μιας ρομποτικής συσκευής παρέμβασης AI, μετά την ένωση δυο τεχνολογικών γιγάντων της αναγεννητικής ιατρικής.

Το σύστημα ANT-X βοηθά τους κλινικούς γιατρούς να εκτελούν ασφαλή και ακριβή διαδερμική τοποθέτηση βελόνας. Η CGBIO, μια εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής στη Νότια Κορέα, και η NDR Medical Technology, ένας κατασκευαστής ιατρικών συσκευών τεχνητής νοημοσύνης στη Σιγκαπούρη, έδωσαν τα χέρια. Ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εισαγάγουν μια ρομποτική συσκευή παρέμβασης AI μέσω επερχόμενων κλινικών μελετών. Η NDR Medical Technology ιδρύθηκε το 2015. Ανέπτυξε το πρώτο κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στον κόσμο σύστημα βελόνας (ANT). Το σύστημα διευκολύνει ασφαλείς και ακριβείς διατρήσεις βελόνων σε ανθρώπινα όργανα, όπως πνεύμονες, νεφρά, πάγκρεας και σπονδυλική στήλη.

Τι προσφέρει το σύστημα ANT με ακτίνες X

Πιο αναλυτικά, το σύστημα ANT της εταιρείας με ακτίνες Χ (ANT-X) συνδυάζει τεχνητή νοημοσύνη και ιατρική επεξεργασία εικόνας. Έτσι στοχεύει στο να βοηθήσει τους χειρουργούς κατά τη διάρκεια ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. Στον πυρήνα του συστήματος βρίσκεται ένα επεμβατικό ρομπότ, το οποίο ενσωματώνει φθοριοσκόπηση C-arm και αξονική τομογραφία για διαδερμική τοποθέτηση βελόνας. Σύμφωνα με την NDR, η συσκευή αυτοματοποιεί τη βαθμονόμηση και την ευθυγράμμιση της βελόνας με μία μόνο εικόνα ακτίνων Χ μέσα σε “λίγα δευτερόλεπτα”. Έτσι επιτρέπει στους χειρουργούς να επικεντρωθούν αποκλειστικά στον έλεγχο του βάθους εισαγωγής. Το NDR τονίζει ότι με αυτήν τη συσκευή, μια γρήγορη ευθυγράμμιση της βελόνας καθιστά λιγότερο φθοριοσκοπικό χρόνο. Συνεπώς, υπάρχει λιγότερη έκθεση σε ακτινοβολία τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους κλινικούς ιατρούς.

Σύμφωνα με την CGBIO, πολλοί κλινικοί γιατροί εξακολουθούν να εκτελούν επεμβατικές διαδικασίες που βασίζονται σε ξεχωριστό πρόγραμμα για την αξιολόγηση της ανατομίας του ασθενούς και την ευθυγράμμιση της τροχιάς στην τοποθέτηση της βελόνας από το σημείο εισαγωγής στον επιλεγμένο στόχο. Αυτές οι διαδικασίες μπορεί να είναι χρονοβόρες και μπορεί να οδηγήσουν σε “ανεπαρκή” ακρίβεια. Στο πλαίσιο αυτής της τελευταίας συνεργασίας, η CGBIO οποία κατασκευάζει και διανέμει προϊόντα και λύσεις για τις διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και τη διαχείριση τραυμάτων. Επομένως θα πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές με γιατρούς στη Νότια Κορέα. Το κάνει για να επεκτείνει την περίπτωση χρήσης του συστήματος ANT-X σε διάφορους τομείς επεμβατικών διαδικασιών που απαιτούν διαδερμική βελόνα τοποθέτηση, όπως ουρολογία, ορθοπεδική και νευροχειρουργική.

Οι ρομποτικές συσκευές συνέχισαν να διαπερνούν την σκηνή της υγειονομικής περίθαλψης φέτος. Πρόσφατα, η νεοσύστατη ιατρική τεχνολογία Vexev από την Αυστραλία βγήκε από το stealth για να αποκαλύψει το τομογραφικό ρομπότ υπερήχων της. Η συσκευή αυτοματοποιεί τις διαδικασίες υπερήχων δημιουργώντας τρισδιάστατες τομογραφικές εξόδους υπερήχων παρόμοιες με αυτές που δημιουργούνται από μαγνητικές τομογραφίες και αξονικούς τομογράφους. Έχει επίσης προγραμματιστεί για κλινικές δοκιμές στο Σίδνεϊ.

Μια εταιρεία medtech με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Smith+Nephew, έφερε την πλατφόρμα ρομποτικής της CORI Surgical System στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ινδία. Είναι μια φορητή λύση ρομποτικής για μονοτμηματικές και ολικές αρθροπλαστικές γόνατος. Μια άλλη εταιρεία medtech είναι η Ronovo Surgical από την Κίνα. Εξασφάλισε επενδύσεις τον Μάιο για την επιδίωξη πολλαπλών στρατηγικών συνεργασιών σε όλο τον κόσμο για την ταχεία ανάπτυξη τεχνολογιών γύρω από την ψηφιακή και ελάχιστα επεμβατική χειρουργική. Μια πρόβλεψη από τη Statista αναφέρει ότι η παγκόσμια αγορά χειρουργικών ρομπότ μπορεί να ανέλθει σε 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία έως το 2025 από 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ταχύτητα και ακρίβεια στην ανίχνευση του καρκίνου του μαστού

Ένας ανεκμετάλλευτος πόρος στην υπηρεσία της τεχνητής νοημοσύνης

Η ιατρική τεχνολογία έως το 2030 αναμένει σημαντική αύξηση 17,1% στον τζίρο της

AI & μουσική: Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της μουσικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιατί η τεχνολογία θεωρείται ο καλύτερος φίλος της ιατρικής επιστήμης;

Υγεία: Η τεχνολογία υγείας έχει μεταμορφώσει τον τομέα της ιατρικής βελτιώνοντας την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, ενισχύοντας τη διάγνωση και τη θεραπεία, διευκολύνοντας τη διαχείριση δεδομένων και την έρευνα και ενδυναμώνοντας τους ασθενείς.

Ερευνητές εφαρμόζουν τεχνητή νοημοσύνη για την έγκαιρη πρόβλεψη του κινδύνου της νόσου Αλτσχάιμερ

Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο σε διάφορους τομείς της υγείας στο εγγύς μέλλον". Η μελέτη διεξήχθη σε συνεργασία με ερευνητές του Ινστιτούτου Προηγμένης Τεχνολογίας του Shenzhen και του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου, καθώς και με κλινικούς ιατρούς σε τοπικά νοσοκομεία του Χονγκ Κονγκ, συμπεριλαμβανομένου του Νοσοκομείου του Πρίγκιπα της Ουαλίας και του Νοσοκομείου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Προστίθεται η όσφρηση στην εικονική πραγματικότητα

Virtual reality: Η ερευνητική ομάδα σχεδιάζει να αναπτύξει ένα σύστημα όσφρησης επόμενης γενιάς με μικρότερο χρόνο απόκρισης, μικρότερο μέγεθος και υψηλότερη πυκνότητα ενσωμάτωσης ειδικά προσαρμοσμένο για εφαρμογές VR.

Πόσο χρήσιμη είναι η τεχνολογία για τα άτομα με ΔΕΠΥ;

ΔΕΠΥ: Κάθε παιδί με ΔΕΠΥ είναι μοναδικό, οπότε μπορεί να είναι χρήσιμο να εξερευνήσετε διαφορετικές τεχνολογίες και εργαλεία για να βρείτε τι λειτουργεί καλύτερα για τις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις.

Μπορεί το λογισμικό διάγνωσης να αυξάνει τα ποσοστά φυλετικής ανισότητας;

Λογισμικό διάγνωσης: Η Αμερικανική Θωρακική Εταιρεία, η οποία εκπροσωπεί τους γιατρούς που ασχολούνται με την πνευμονική περίθαλψη, έχει συστήσει την κατάργηση των προσαρμογών με βάση τη φυλή στις εξετάσεις πνευμονικής λειτουργίας.