Τεχνολογία

Χρήση τηλεϊατρική: Ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων για προσιτή υγειονομική περίθαλψη

Χρήση τηλεϊατρική: Ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων για προσιτή υγειονομική περίθαλψη

Χρήση τηλεϊατρική: Η τηλεϊατρική ήταν εδώ και πολύ καιρό μια ιδέα με δυνατότητες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη κυρίαρχη παντού.

Η τηλεϊατρική ήταν εδώ και πολύ καιρό μια ιδέα με δυνατότητες, αλλά δεν έχει γίνει ακόμη κυρίαρχη παντού. Ο COVID-19 έδωσε την ώθηση γι’ αυτή την καινοτομία καθώς αυτό που ξεκίνησε ως πείραμα από την ISRO το 2001 παρέμεινε μέχρι στιγμής νούμερο ένα. Όμως, σε περιόδους μετάδοσης, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης βασίζονταν όλο και περισσότερο στις τηλεδιαβουλεύσεις. Καθώς η εργασία από το σπίτι γίνεται το νέο φυσιολογικό, η χρήση της τηλεϊατρικής για την εξ αποστάσεως πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη έχει γίνει συνηθισμένη. Ο Δρ Sabahat S. Azim – ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Glocal Healthcare Systems, εξηγεί πώς τα νοσοκομεία έχουν χρησιμοποιήσει με επιτυχία την τηλεϊατρική για να φέρουν αποτελεσματικότητα και να συνδεθούν με ειδικούς. Ωστόσο, το πιο σημαντικό δυναμικό του έγκειται στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Χρήση Τηλεϊατρικής

  • Εν αγνοία μας, πολλοί από εμάς χρησιμοποιούμε την ιδέα της τηλεϊατρικής. Οι περισσότεροι από εμάς στις πόλεις καλούμε συχνά φίλους και συγγενείς γιατρούς για ασήμαντες και μη επείγουσες καταστάσεις υγείας. Η τηλεϊατρική έχει νόημα ακόμη και σε κανονικές συνθήκες για τον αστικό πληθυσμό στα μετρό. Ποιος θέλει να οδηγεί στην κίνηση για να φτάσει σε μια κλινική ή σε νοσοκομείο, να αγωνίζεται για στάθμευση και να περιμένει ώρες για μια επίσκεψη στο γιατρό; Αυτό είναι εξίσου εκνευριστικό για τον γιατρό σας.
  • Ενώ η τηλεϊατρική μπορεί να είναι βολική για τον πληθυσμό της μεσαίας τάξης που κατοικεί μακριά από το κέντρο, είναι η μόνη ελπίδα για προσιτή ποιοτική υγειονομική περίθαλψη. Σήμερα, το 80% των γιατρών ζει σε αστικές περιοχές, εξυπηρετώντας κάπιο ποσοστό πληθυσμού. 
  • Κανένα ποσό κινήτρων ή κυρώσεων δεν θα αναγκάσει τους γιατρούς να πάνε σε αγροτικές περιοχές. Πρέπει να κατανοήσουμε τη δύσκολη θέση τους πριν καταδικάσουμε την ιατρική αδελφότητα για αυτήν την άκαρδη προδοσία. Το να γίνεις γιατρός, ειδικά στην επαρχία, είναι πολύ δύσκολο. 
  • Όπως και οι υπόλοιποι από εμάς, έτσι και οι γιατροί, είναι λογικά ανθρώπινα όντα και φιλοδοξούν για μια καλύτερη ζωή μετά από το μερίδιο της σκληρής δουλειάς τους. Χρησιμοποιώντας την τηλεϊατρική, οι γιατροί στις πόλεις μπορούν να εξυπηρετήσουν τον αγροτικό πληθυσμό στην άνεση των σπιτιών τους. Η τηλεϊατρική προσφέρει επίσης έναν δρόμο για τους γιατρούς που χρειάζονται βοήθεια για να κερδίσουν τα προς το ζην σε μια πόλη με υπερπροσφορά πιο ειδικευμένων γιατρών.

Η αναξιόπιστη ισχύς, η κακή συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και η έλλειψη εκπαιδευμένου εργατικού δυναμικού εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις, αλλά βελτιώνονται σταθερά. Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις στο μάρκετινγκ, την εκπαίδευση των πελατών και την αλλαγή συμπεριφοράς για την οικοδόμηση αποδοχής προς απομακρυσμένες λύσεις υγείας. Μέχρι τότε, η επέκταση θα καθοδηγούνταν από την κρατική υποστήριξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αύξηση δημοτικότητας τηλεϊατρικής. Ποια τα οφέλη;

Πώς μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βελτιώσει την ιατρική επιστήμη;

Πώς η τεχνολογία υγείας μεταμορφώνει την ιατρική εκπαίδευση και κατάρτιση;

Πώς η τεχνολογία βοηθάει τις χειρουργικές επεμβάσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εξέταση αίματος προβλέπει τη λειτουργική έκβαση μετά από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το BD-tau λειτουργεί ως βιοδείκτης για τις περισσότερες υποομάδες ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχει μεγάλες δυνατότητες για μελλοντική κλινική εφαρμογή.

Πώς να αποφύγουν τα νοσοκομεία την αποτυχία στην υιοθέτηση νέας τεχνολογίας;

Πολλά από τα ψηφιακά εργαλεία που υιοθετούν τα νοσοκομεία επικεντρώνονται στον εξορθολογισμό των ροών εργασίας για τους υπαλλήλους τους ή στη βελτίωση της εμπειρίας των ασθενών. 

Singles in America: Πώς να σπάσετε τον πάγο στα ραντεβού με AI

Singles in America: Σύμφωνα με τη μελέτη, τα ραντεβού με τεχνητή νοημοσύνη είναι σε πρώιμα στάδια, με μόλις το 6% όλων των ανύπαντρων και το 14% των ατόμων που βγαίνουν ραντεβού στο διαδίκτυο να λένε ότι έχουν πειραματιστεί με την τεχνητή νοημοσύνη για να ενισχύσουν τη ζωή τους. 

Eμπορικό εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης έχει μέτρια επιτυχία στην πρόβλεψη νεφρικής βλάβης που σχετίζεται με νοσηλεία

«Ο εντοπισμός του κινδύνου HA-AKI με προγνωστικά μοντέλα θα μπορούσε να βοηθήσει στην υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, όπως η προειδοποίηση των παρόχων να μην παραγγείλουν νεφροτοξικά φάρμακα, αλλά απαιτείται περαιτέρω μελέτη πριν από την κλινική εφαρμογή»