Τεχνολογία

Wearables: Οι ιατρικές προειδοποιήσεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς

Wearables: Οι ιατρικές προειδοποιήσεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς

Wearables: Σας δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσετε βοήθεια μέσω ενός κουμπιού ειδοποίησης στους χειριστές έκτακτης ανάγκης 24/7, οι οποίοι μπορούν να σας συνδέσουν με τους πρώτους ανταποκριτές εάν είναι απαραίτητο.

Οι ιατρικές συσκευές προειδοποίησης διατίθενται σε διάφορες μορφές, από συστήματα στο σπίτι έως συστήματα εν κινήσει και φορητές συσκευές όπως τα έξυπνα ρολόγια. Υπάρχει μια συσκευή εκεί έξω για όλους. Τα συστήματα ιατρικών προειδοποιήσεων έχουν σκοπό να σας κρατούν ασφαλείς, ειδικά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Σας δίνουν τη δυνατότητα να ζητήσετε βοήθεια μέσω ενός κουμπιού ειδοποίησης και να αποσταλεί στους χειριστές έκτακτης ανάγκης 24/7, οι οποίοι μπορούν να σας συνδέσουν με τους πρώτους ανταποκριτές εάν είναι απαραίτητο.

Πώς οι ιατρικές ειδοποιήσεις μπορούν να σας κρατήσουν ασφαλείς

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγοράσετε συστήματα ιατρικών προειδοποιήσεων — αλλά ο καθορισμός του πότε θα αγοράσετε ένα σύστημα ιατρικής προειδοποίησης εξαρτάται από τις ανάγκες κάθε ατόμου. Βοηθά να κατανοήσουμε όλα τα οφέλη τους. Ακολουθούν μερικοί ακόμη τρόποι με τους οποίους οι ιατρικές ειδοποιήσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να σας κρατήσουν ασφαλείς.

Αμεση δράση

Όταν διαθέτετε μια συσκευή ιατρικής ειδοποίησης, είτε πρόκειται για φορητή συσκευή, κουμπί ή σύστημα στο σπίτι, θα μπορείτε να προσεγγίσετε μια ομάδα αποστολέων μέσα σε δευτερόλεπτα με το πάτημα ενός κουμπιού. Απλώς πατάτε το κουμπί και μιλάτε με έναν χειριστή που θα σας κάνει μια σειρά από ερωτήσεις και θα καθορίσει εάν χρειάζεστε βοήθεια έκτακτης ανάγκης. Με την τεχνολογία εντοπισμού GPS, οι χειριστές θα μπορούν επίσης να εντοπίσουν την τοποθεσία σας και να σας λάβουν τη βοήθεια που χρειάζεστε.

Τα συστήματα ιατρικών προειδοποιήσεων ή προσωπικά συστήματα απόκρισης έκτακτης ανάγκης, είναι συσκευές που σηματοδοτούν ένα κέντρο παρακολούθησης σε κρίσιμες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για να καλέσει βοήθεια από επαγγελματικό ιατρικό προσωπικό έκτακτης ανάγκης. Μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν τις επαφές έκτακτης ανάγκης όπως μέλη της οικογένειας, γείτονες και φροντιστές. Όταν ένας ιατρός Η συσκευή ενεργοποιείται, συνήθως με το πάτημα ενός κουμπιού, ο χρήστης θα συνδεθεί με ένα 100% με έδρα τις ΗΠΑ, πιστοποιημένο με Five-Diamond κέντρο παρακολούθησης, το οποίο θα αξιολογήσει την κατάσταση για να εξασφαλίσει βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ανίχνευση πτώσης

Συχνά συνιστάται στους ηλικιωμένους, ηλικίας 65 ετών και άνω, να επενδύουν σε αυτούς τους τύπους συστημάτων λόγω του υψηλότερου κινδύνου συμβάντων. Κάθε χρόνο, τρία εκατομμύρια ηλικιωμένοι νοσηλεύονται σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης για τραυματισμούς που σχετίζονται με πτώσεις, αναφέρει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Συνολικά, περισσότεροι από ένας στους τέσσερις ανθρώπους πέφτουν κάθε χρόνο, αν και δεν αναφέρουν όλοι τα περιστατικά στους γιατρούς τους, σημείωσε ο οργανισμός. Ωστόσο, οι ενήλικες με αναπηρίες μεταξύ 45 και 59 αναφέρουν στην πραγματικότητα τραυματισμούς από πτώσεις σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους άνω των 60 ετών.

Όποιος κινδυνεύει να πέσει, ανεξάρτητα από την ηλικία του, θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα ιατρικής προειδοποίησης, σημειώνει στο διαδίκτυο το Εθνικό Συμβούλιο για τη Γήρανση. Τελικά, εάν ανησυχείτε για την πτώση, έχετε προβλήματα υγείας ή περιορισμένη κινητικότητα, ζείτε μόνοι ή έχετε ενεργό τρόπο ζωής, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ένα σύστημα ιατρικών προειδοποιήσεων ως τρόπο να διασφαλίσετε ότι είστε συνδεδεμένοι και ότι μπορείτε να λάβετε βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Μείνετε συνδεδεμένοι

Ένα ιατρικό σύστημα προειδοποίησης μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα κι αν δεν είναι απαραίτητα επείγουσα ανάγκη. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα χρησιμοποιώντας ένα smartphone ή άλλες έξυπνες συσκευές, αλλά θέλετε να μπορείτε να συνδεθείτε με την οικογένεια και τους φίλους σας αμέσως, τότε μια συσκευή ιατρικής ειδοποίησης μπορεί να είναι κατάλληλη για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα αποστολής μη έκτακτης ανάγκης για να συνδεθείτε με τους χειριστές 24/7 ή τις επαφές έκτακτης ανάγκης σας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγεία μας;

Πώς η ιατρική τεχνολογία θα εξελιχθεί το 2023;

7 συμβουλές για να αποφύγετε τις απάτες biohacking

Έξυπνο δαχτυλίδι που μετρά τον καρδιακό ρυθμό & το επίπεδο οξυγόνου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η ιατρική τεχνολογία βοηθά την ανθρωπιστική δράση

Ανθρωπισμός τηλεϊατρική: Οι ιατρικές συσκευές σώζουν ζωές σε ένα συνηθισμένο περιβάλλον, αλλά σε μια ανθρωπιστική κρίση, διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην παροχή φροντίδας που απαιτείται επειγόντως. 

Τι είναι αυτό που κάνει την εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας την καλύτερη επιλογή;

Εμφύτευση βαλβίδα: Οι καινοτόμες τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης αναδιαμορφώνουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις, παρέχοντας λιγότερο επεμβατικές και πιο ασθενοκεντρικές επιλογές.