Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Πώς η τηλεϋγεία βοηθάει τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές;

Τηλεϋγεία: Πώς η τηλεϋγεία βοηθάει τα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές;

Τηλεϋγεία: Οι γονικές παρεμβάσεις που παρέχονται μέσω τηλευγείας οδηγούν σε σημαντικές και διατηρούμενες βελτιώσεις για τα μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΑΔ).

Οι γονικές παρεμβάσεις που παρέχονται μέσω τηλευγείας οδηγούν σε σημαντικές και διατηρούμενες βελτιώσεις για τα μικρά παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές (ΑΔ) και τους φροντιστές τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 9 Ιανουαρίου στο JAMA Pediatrics.

Τηλεϋγεία

Ο Daniel M. Bagner, Ph.D., από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντα στο Μαϊάμι, και οι συνεργάτες του αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα μιας παρέμβασης γονέων μέσω τηλευγείας για προβλήματα συμπεριφοράς σε μικρά παιδιά με ΣΔ. Η ανάλυση περιελάμβανε 150 δυάδες παιδιών-φροντιστών που ανατέθηκαν τυχαία σε θεραπεία αλληλεπίδρασης γονέα-παιδιού που παρέχεται μέσω Διαδικτύου (iPCIT) ή παραπομπές ως συνήθως (RAU).

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που λάμβαναν iPCIT εμφάνισαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα προβλημάτων εξωτερίκευσης και σημαντικά υψηλότερα επίπεδα συμμόρφωσης με την κατεύθυνση του φροντιστή μετά τη θεραπεία σε σύγκριση με τη RAU. Μετά την παρέμβαση, παρατηρήθηκε μεγαλύτερη κλινικά σημαντική αλλαγή στην ομάδα iPCIT (74 τοις εκατό, έναντι 42 τοις εκατό στην ομάδα RAU) κατά την παρακολούθηση έξι μηνών αλλά όχι την παρακολούθηση 12 μηνών. Ενώ το iPCIT δεν ξεπέρασε τη RAU στη μείωση του άγχους φροντίδας, οι φροντιστές που έλαβαν iPCIT εμφάνισαν πιο απότομες αυξήσεις στην αναλογία των παρατηρηθέντων θετικών δεξιοτήτων ανατροφής (αναλογία πιθανοτήτων μετά την παρέμβαση, 1,10, διάστημα εμπιστοσύνης 95 τοις εκατό, 0,53 έως 2,21). Επιπλέον, το iPCIT συσχετίστηκε με πιο έντονες μειώσεις στο ποσοστό των παρατηρούμενων ελεγκτικών/κρίσιμων συμπεριφορών (αναλογία πιθανοτήτων μετά την παρέμβαση, 1,40, διάστημα εμπιστοσύνης 95 τοις εκατό, 0,61 έως 1,52). Οι φροντιστές iPCIT ανέφεραν επίσης πιο απότομες μειώσεις στην σκληρή και ασυνεπή πειθαρχία μετά την παρέμβαση από τους φροντιστές της RAU.

«Μέσα σε ένα πλαίσιο σημαντικών εμποδίων στις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αυτά τα ευρήματα δείχνουν την υπόσχεση μορφών τηλευγείας για διεύρυνση της εμβέλειας και του εύρους φροντίδας για τα υποεξυπηρετούμενα παιδιά με αναπτυξιακή καθυστέρηση και τις οικογένειές τους», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της τηλεϊατρικής και της τηλεϋγείας;

Πώς να παραμείνετε υγιείς & ασφαλείς ενώ ταξιδεύετε;

Εξαιρετικά αποτελεσματική η τηλεϊατρική στην πρόληψη της αυτοκτονίας

Η τηλεϋγεία το 2023 στοχεύει στην πρόβλεψη του απρόβλεπτου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νέα μορφή εκπαίδευσης των φοιτητών ιατρικής από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Με το έργο αυτό, τα πανεπιστήμια προσβλέπουν σε αύξηση της προσβασιμότητας των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στα δεδομένα μικροσκοπίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μάθηση και η αύξηση των ικανοτήτων τους, αλλά και στην ανάπτυξη οργανωμένων Ομάδων Διαβούλευσης, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα στη διάγνωση και την προσαρμοσμένη επιτυχή θεραπεία για τους ασθενείς».

Ο φωτισμός των όγκων θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειρουργούς να τους αφαιρέσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια

Είναι συναρπαστικό να συμμετέχω σε αυτό το έργο και ανυπομονώ να δω αυτή την τεχνολογία να μεταφέρεται στο κλινικό περιβάλλον". Οι επιστήμονες του GOSH και του Πανεπιστημίου UCL WEISS εργάζονται τώρα για την ταχεία εισαγωγή της τεχνολογίας στο χειρουργείο του νοσοκομείου GOSH εντός των επόμενων 12 μηνών, ώστε να ωφεληθούν τα παιδιά με καρκινικούς όγκους.