Τεχνολογία

Τηλεϋγεία: Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών αποτελεί το μέλλον της υγείας

Τηλεϋγεία: Η απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών αποτελεί το μέλλον της υγείας

Τηλεϋγεία: H απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών ανοίγει την πόρτα για εξατομικευμένη, δίκαιη και καινοτόμο φροντίδα.

H απομακρυσμένη παρακολούθηση ασθενών ανοίγει την πόρτα για εξατομικευμένη, δίκαιη και καινοτόμο φροντίδα. Και οι οργανισμοί που ηγούνται της καινοτομίας απομακρυσμένης παρακολούθησης προετοιμάζονται για μακροπρόθεσμη επιτυχία, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των ασθενών και παραμένοντας μπροστά από τους ανταγωνιστές. Είτε είστε σε μια εταιρεία που κατασκευάζει λύσεις απομακρυσμένης φροντίδας είτε σε έναν οργανισμό υγειονομικής περίθαλψης που θέλει να βελτιστοποιήσει την εμπειρία του ασθενούς, λάβετε υπόψη αυτές τις στρατηγικές για να κλιμακώσετε με επιτυχία και να επιτύχετε άριστη εξ αποστάσεως φροντίδα ασθενών.

Προσαρμοσμένες ρυθμίσεις συσκευής για διαφορετικούς πληθυσμούς ασθενών

Δεν έχει νόημα να υποθέσουμε ότι όλοι οι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ίδια τεχνολογία στο σπίτι με τον ίδιο τρόπο. Αυτή η έννοια συχνά λείπει στη διαχείριση συσκευών, η δυνατότητα λεπτομερούς ελέγχου των ρυθμίσεων εφαρμογής και διαμόρφωσης συσκευής από μια καθορισμένη ομάδα. Ο πελάτης της MedTech, Hinge Health, προσφέρει πολλαπλές λύσεις φυσικοθεραπείας που συνδυάζουν την αισθητηριακή τεχνολογία με την όραση υπολογιστή, μια πραγματικά σύγχρονη προσέγγιση για την εξ αποστάσεως φροντίδα για ασθενείς που υποβάλλονται σε αποκατάσταση και διαχείριση του πόνου. Με το Esper, μπορούν να διαχειρίζονται όλες τις συσκευές από μία πλατφόρμα. Ωστόσο, έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν διαφορετικές ρυθμίσεις συσκευής με βάση τον εξοπλισμό, την ομάδα ασθενών ή οποιουσδήποτε άλλους ορισμούς επιλέγουν. Το αποτέλεσμα είναι μια εμπειρία που είναι κατάλληλη για κάθε ασθενή.

Μην βασίζεστε σε ασθενείς για τη ρύθμιση της συσκευής

Ο περισσότερος εξοπλισμός απομακρυσμένης φροντίδας ασθενών κατασκευάζεται και στη συνέχεια παρέχεται μήνες πριν μπει στα σπίτια των ασθενών. Αυτό δημιουργεί μια μοναδική πρόκληση, τη στιγμή που κάποιος χρησιμοποιεί τη συσκευή στο σπίτι του, η έκδοση της εφαρμογής και οι ρυθμίσεις διαμόρφωσης ενδέχεται να είναι ξεπερασμένες. Και αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς σας αφήνονται να ενημερώσουν την εφαρμογή ή να αντιμετωπίσουν τις ρυθμίσεις της συσκευής για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Στην καλύτερη περίπτωση, αυτό δημιουργεί μια απογοητευτική εμπειρία πελάτη και στη χειρότερη, δημιουργεί εμπόδια στη χρήση της τεχνολογίας.

Η ROMtech, η οποία κατασκευάζει ποδήλατα αποκατάστασης στο σπίτι, βρήκε μια λύση σε αυτό το ζήτημα αξιοποιώντας την απρόσκοπτη διαδικασία προμήθειας της Esper. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής, τα ποδήλατα της Romtech εγγράφονται στο λογισμικό της Esper σε μια προσέγγιση hands-off. Από εκεί, τα ποδήλατα μπορούν να λαμβάνουν αυτόματες ενημερώσεις. Έτσι, όταν ένα ποδήλατο παραδίδεται στο σπίτι ενός ασθενούς, εκκινείται με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις εφαρμογών και ρυθμίσεις διαμόρφωσης, ανεξάρτητα από το πότε κατασκευάστηκε το ποδήλατο.

Ασφαλίστε τις συσκευές σας από οπουδήποτε

Μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες όσον αφορά την απομακρυσμένη υγειονομική περίθαλψη είναι η ασφάλεια. Και η αποστολή συσκευών στο πεδίο σημαίνει αυξημένη ανάγκη για λόγους ασφαλείας. Για αρχή, όταν οι συσκευές βρίσκονται στα χέρια ασθενών, ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να έρθει σε επαφή με αυτές, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να παραβιαστεί η συσκευή. Πολλές συσκευές, όπως τα tablet, μπορούν εύκολα να επαναφέρονται στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, ανοίγοντας την πόρτα σε κάποιον να εφαρμόσει νέες ρυθμίσεις συσκευής ή ακόμα και το δικό του σύστημα διαχείρισης συσκευής. Στην Esper, διαχειριζόμαστε αυτήν την πρόκληση με διάφορους τρόπους. Με τη λειτουργία kiosk, μπορείτε να κλειδώσετε εντελώς μια συσκευή σε μία εφαρμογή, ώστε οι χρήστες να μην έχουν πρόσβαση σε καμία ρύθμιση συσκευής ή να πραγματοποιήσουν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων.

Επίσης, τα δικαιώματα συσκευής μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια σε επίπεδο ομάδας ή χρήστη. Και με το geofencing, οι οργανισμοί μπορούν να ορίσουν μια γεωλογική παράμετρο για τη συσκευή, εάν η συσκευή εγκαταλείψει την καθορισμένη περιοχή, κλειδώνει ή ηχεί συναγερμός. Μια άλλη ανησυχία για τις απομακρυσμένες συσκευές είναι ότι η συσκευή είναι σε καλή υγεία όταν βρίσκεται στα χέρια των ασθενών. H Care.ai επιτρέπει το IoT στο δωμάτιο για εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, επιτρέποντας την αυτόνομη παρακολούθηση ασθενών. Για να διασφαλίσει την ασφάλεια της συσκευής και την ασφάλεια των ασθενών, η Care.ai αξιοποιεί την αυτοματοποιημένη επιβολή της πολιτικής συμμόρφωσης της Esper. Έτσι, εάν μια συσκευή έχει χαμηλή μπαταρία, αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη σύνδεση στο wifi ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, ενεργοποιείται ένα αυτοματοποιημένο σύνολο διαδικασιών, και εάν δεν επισκευαστούν, ειδοποιείται ο διαχειριστής του συστήματος.

Η απομακρυσμένη φροντίδα ασθενών είναι η επεκτάσιμη απάντηση στις σημερινές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης και παρέχει στον κλάδο τη μοναδική ευκαιρία να παρέχει πιο εύκολα δίκαιη φροντίδα. Παρόλο που η αποστολή συσκευών στο πεδίο και στα χέρια των ασθενών μπορεί να είναι τρομακτική, το κλειδί της επιτυχίας είναι να έχετε τον πλήρη, λεπτομερή έλεγχο των ενημερώσεων της εφαρμογής σας και των διαμορφώσεων συσκευών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η ψηφιακή ισότητα έρχεται στο προσκήνιο

Οι επισκέψεις τηλεϋγείας θα μπορούσαν σύντομα να γίνουν ακριβότερες για πολλούς Αμερικανούς

Η τηλε-υγεία βελτίωσε την ευημερία ασθενών με προχωρημένο καρκίνο

Η έναρξη επισκέψεων τηλεϋγείας μέσω SMS ωφελεί τους ασθενείς

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς το Διαδίκτυο των Πραγμάτων βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη;

ΙοΤ: Το IoT έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την παροχή υγειονομικής περίθαλψης καθιστώντας την πιο προσιτή, εξατομικευμένη και αποτελεσματική, βελτιώνοντας τελικά τα αποτελέσματα των ασθενών και τη συνολική ποιότητα των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

Σιγκαπούρη Αεροδρόμιο - Θα επιτρέπει στους επιβάτες να αναχωρούν από την πόλη-κράτος χωρίς διαβατήρια

Οι ψηφιακές ταυτότητες, συμβατές με τα πρότυπα του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) στην Αρούμπα, επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να ταξιδεύουν χρησιμοποιώντας ασφαλείς ψηφιακές εκδόσεις των διαβατηρίων τους σε κινητά τηλέφωνα. Στις ΗΠΑ, μεγάλες αεροπορικές εταιρείες όπως η American Airlines, η United και η Delta πειραματίζονται με βιομετρικό check-in, παράδοση αποσκευών και πύλες επιβίβασης σε επιλεγμένα αεροδρόμια τα τελευταία δύο χρόνια.

Μοντέλο AI στοχεύει να προβλέπει τη γεύση των φαρμάκων

Η τήρηση της θεραπείας είναι, επίσης, ιδιαίτερα σημαντική με τα αντιβιοτικά, καθώς η διακοπή της θεραπείας θα συμβάλει στη μικροβιακή αντοχή. "Με τα αντιβιοτικά, εάν ο ασθενής δεν το πάρει, ναι, δεν θα βελτιωθεί. Αλλά επίσης θα συμβάλετε στην αντιμικροβιακή αντοχή", είπε ο Δρ Abdelhakim. «Είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους υπόλοιπους από εμάς».

Τρόποι με τους οποίους η τεχνολογία αλλάζει την υγειονομική περίθαλψη

Ιατρική τεχνολογία: Το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας με τις εξελίξεις στις ψηφιακές τεχνολογίες υγειονομικής περίθαλψης, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το VR/AR, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η ρομποτική ή η νανοτεχνολογία.