Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τι σωματικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας;

Τεχνολογία: Τι σωματικά προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει η αλόγιστη χρήση της τεχνολογίας;

Τεχνολογία: Αυτές είναι οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στη σωματική σας υγεία και τι μπορείτε να κάνετε για αυτές.

Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους. Για να τα αντιμετωπίσετε, είναι απαραίτητο να μάθετε πώς τα προκαλεί. Αυτές είναι οι επιπτώσεις της τεχνολογίας στη σωματική σας υγεία και τι μπορείτε να κάνετε για αυτές.

5 προβλήματα που προκαλεί η τεχνολογία στο σώμα μας

 

  • Κακή στάση σώματος: 65 εκατομμύρια Αμερικανοί ανέφεραν επεισόδια οσφυαλγίας λόγω της κακής στάσης τους ενώ εργάζονταν σε υπολογιστές το 2019. Εν τω μεταξύ, η Αμερικανική Εταιρεία Χειροπρακτικής αναφέρει ότι το 80% των ανθρώπων θα εμφανίσουν πόνο στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αυτό δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη όταν οι άνθρωποι περνούν μεγάλο μέρος της ημέρας τους δουλεύοντας σε υπολογιστές στα γραφεία, κάνοντας κύλιση στα smartphone τους ή παρακολουθώντας τις αγαπημένες τους εκπομπές. Αν δεν έχετε μια εργονομική ρύθμιση για την εκτέλεση τέτοιων δραστηριοτήτων μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα στάσης. Ενώ χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας ή εργάζεστε στον υπολογιστή σας, το κεφάλι σας έχει συχνά κλίση προς τα κάτω με τους ώμους καμπυλωμένους, τους αγκώνες να σχηματίζουν οξεία ή αμβλεία γωνία με το μπροστινό μέρος του σώματός σας και τους καρπούς λυγισμένους προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
  • Μυϊκός Πόνος: Η κακή στάση του σώματος παίζει τεράστιο ρόλο στην πρόκληση μυϊκού πόνου. Η συνεχής κάμψη του λαιμού προς τα εμπρός ή προς τα πίσω μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, δυσκαμψία στους ώμους, πόνο στον αυχένα και πόνο – αυτά τα συμπτώματα μερικές φορές ονομάζονται τεχνικός λαιμός. Συμβαίνει κυρίως λόγω της κατανομής του βάρους του κεφαλιού σε διαφορετικές γωνίες. Σύμφωνα με το Physical Therapy and Rehabilitation Science, όταν το κεφάλι σας βρίσκεται σε ουδέτερη θέση, δεν ασκεί πίεση στο λαιμό σας πάνω από 10-12 κιλά. Αλλά όταν έχει κλίση, οι μύες πρέπει να εργαστούν σκληρότερα για να υποστηρίξουν έως και 14 κιλά στις 15 μοίρες ή 30 κιλά στις 60 μοίρες.
  • Καταπόνηση των ματιών: Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Υγεία, δύο στους τρεις Αμερικανούς παραπονιούνται ότι παρουσιάζουν συμπτώματα κούρασης των ματιών λόγω του αυξημένου χρόνου οθόνης. Αυτά τα στελέχη μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την παραγωγικότητά σας, με αποτέλεσμα να κάνετε περισσότερα λάθη στη δουλειά σας και να κάνετε περισσότερα διαλείμματα. Επιπλέον, μπορεί επίσης να εμφανίσετε ξηροφθαλμία, η οποία επιβαρύνει επιπλέον τους μύες που προορίζονται για εστίαση. Ο Δρ Joshua L. Dunaief είπε στο NBC News, “Δεν αναβοσβήνουμε τόσο πολύ όταν χρησιμοποιούμε οθόνες επειδή η απόκριση του βλεφαρίσματος καταστέλλεται. Επομένως, δεν σκορπίζουμε δάκρυα στα μάτια μας και αυτά στεγνώνουν.” Οφείλεται κυρίως σε δραστηριότητες όπως η παρακολούθηση οθονών υπολογιστών για μεγάλες περιόδους, η κύλιση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η παρακολούθηση εκπομπών και πολλά άλλα.
  • Στέρηση ύπνου: Σύμφωνα με το Sleep Health Foundation, μια άλλη επίδραση της τεχνολογίας στη σωματική σας υγεία είναι η στέρηση ύπνου. Αυτό σχετίζεται με άλλα προβλήματα, όπως χαμηλότερη παραγωγικότητα, κατάθλιψη, έλλειψη ενέργειας και κακή απόδοση στην εργασία. Εκτός από κάθε δυσκολία στον ύπνο, η συνολική ποιότητα του ύπνου σας μπορεί επίσης να διακυβευτεί όταν χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας τη νύχτα, παρακολουθείτε κάτι που απαιτεί εγρήγορση ή ξυπνάτε λόγω του ήχου της ειδοποίησης ιόντων.

  • Μειωμένη Φυσική Δραστηριότητα: Οι ενήλικες θα πρέπει να έχουν ως στόχο 150 λεπτά μέτριας φυσικής δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης άσκησης την εβδομάδα. Ωστόσο, μια μελέτη στο Journal of Medical Internet Research διαπίστωσε ότι η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η αυξημένη καθιστική συμπεριφορά μειώνουν σημαντικά την ποσότητα της καθημερινής άσκησης που κάνουν οι άνθρωποι. Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνα στο Healthcare, η χρήση της τεχνολογίας στα παιδιά σχετίζεται με μειωμένες σωματικές δραστηριότητες, παχυσαρκία και άλλα θέματα υγείας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Αλλάζει ο τρόπος που γίνονται οι χημειοθεραπείες

Πώς η τεχνολογία μπορεί να γίνει η πηγή του χιούμορ;

Η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην πρόβλεψη της άνοιας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει την ιατρική επιστήμη;

Τεχνολογία: Τα νοσοκομεία που αυξάνουν τις επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Ελέγξτε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά

Τεχνολογία: Η παροχή στους ανθρώπους ενός τρόπου μέτρησης των επιπέδων ενυδάτωσής τους με μη επεμβατικό και συνηθισμένο τρόπο μπορεί να τους εξοπλίσει με σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κατάσταση ενυδάτωσής τους, και έτσι να αποφέρουν πολλά σημαντικά οφέλη.

Η τεχνολογία αναδιαμορφώνει το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης στα ΗΑΕ

ΗΑΕ: Υπάρχουν ατελείωτες ευκαιρίες για τους παίκτες υγειονομικής περίθαλψης να εξερευνήσουν ευκαιρίες για να βελτιώσουν τις δικές τους υπηρεσίες, οδηγώντας σε βελτιωμένη εμπειρία ασθενών.

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Η υιοθέτηση της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη με τα χρόνια έχει οδηγήσει σε καλύτερη διάγνωση και θεραπεία των ασθενών. Ποια είναι όμως μερικά από τα οφέλη της τεχνολογίας στην υγειονομική περίθαλψη;

Τι κάνει ένας χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.