Τεχνολογία

Τεχνολογία: Τελικά, η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ιών;

Τεχνολογία: Τελικά, η τεχνητή νοημοσύνη συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ιών;

Τεχνολογία: Η PostEra ερευνά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για την επίσπευση της διαδικασίας ανακάλυψης φαρμάκων.

Η PostEra υπέγραψε μια πολυετή συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ (NIH) για την ανάπτυξη μικρών μορίων αντιιικών θεραπειών για την πρόληψη πανδημιών. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η PostEra θα λάβει κεφάλαια αξίας 68 εκατομμυρίων δολαρίων από το NIH για την ανακάλυψη φαρμάκων που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Μια διεθνής φιλανθρωπική οργάνωση με δυνατότητες ανάπτυξης φαρμάκων για παγκόσμια δίκαιη πρόσβαση, η Πρωτοβουλία Ναρκωτικών για Παραμελημένες Ασθένειες και το Κέντρο Καρκίνου Memorial Sloan Kettering ηγούνται αυτής της πρωτοβουλίας με την εταιρεία.

Πώς σχετίζεται η τεχνητή νοημοσύνη με την αντιική εξέλιξη

Η κοινοπραξία που βασίζεται σε Structure-Enabled Antivirus Platform (ASAP) σκοπεύει να ανιχνεύσει πολυάριθμες ενώσεις μολύβδου έναντι κρίσιμων ιών που προκαλούν σημαντική ανησυχία για πανδημίες, όπως οι φλαβοϊοί, οι πικορναϊοί και οι κοροναϊοί. Η κοινοπραξία ASAP αποτελεί μέρος του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων του NIH’s Antivirus Program for Pandemics. Θα προσφέρει επίσης τρεις έτοιμους υποψηφίους για την εφαρμογή διερευνητικής νέας εφαρμογής φαρμάκων (IND) που μπορούν να αναλυθούν γρήγορα κλινικά κατά τη διάρκεια μιας επιδημίας ιού για να σταματήσουν μελλοντικές πανδημίες προτού γίνει σοβαρή. Η κοινοπραξία είναι αφοσιωμένη στο να προσφέρει τα αντιιικά που προκύπτουν προσβάσιμα σε όλο τον κόσμο και με δίκαιο τρόπο.

Στο πλαίσιο της συμμαχίας, το ASAP θα αξιοποιήσει την από άκρο σε άκρο AI-first προσέγγιση της PostEra για να επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης, δημιουργώντας μόρια με βελτιωμένες ιδιότητες, σχεδιάζοντας γρήγορη σύνθεση και ιεραρχώντας τα πειράματα κατάλληλα. Οι τεχνικές τεχνητής νοημοσύνης είναι καλά συνδεδεμένες με τη δομική βιολογία για την πραγματοποίηση του σχεδιασμού που βασίζεται σε δομές επόμενης γενιάς. Το ASAP βασίζεται στην επιτυχία ενός παγκόσμιου έργου ανοιχτής επιστήμης με γνώμονα την τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται COVID Moonshot που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και εντόπισε γρήγορα υποψήφια αντιιικά φάρμακα που δρουν στην κύρια πρωτεάση του ιού SARS-CoV-2.

Ο επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της PostEra, Dr Alpha Lee, δήλωσε: “Είναι τιμή μας που συνηγούμε αυτής της κοινοπραξίας. Πιστεύουμε ότι η πλατφόρμα AI μας θα επιταχύνει την ανακάλυψη θεραπευτικών ουσιών που θα αποτρέψουν τις πανδημίες”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινοτομία στη νοσοκομειακή φροντίδα των νεογέννητων

Η πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της κήλης των αθλητών

Οι Digital nomads εισέρχονται και στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης

Τα ακουστικά βαρηκοΐας είναι πιο έξυπνα από ποτέ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.

Τι είναι η Τεχνολογία Υγείας και ποια τα πλεονεκτήματά της;

Health Tech: Λόγω της τεχνολογικής ανάπτυξης, η ενσωμάτωση τόσο των φυσιολογικών ενδείξεων όσο και της αλγοριθμικής ανάλυσης μείωσε τη συχνότητα εμφάνισης ψευδών συναγερμών. Ως συνέπεια των μεγαλύτερων επενδύσεων στην τεχνολογία υγείας, προκύπτουν λιγότερα ιατρικά λάθη.