Τεχνολογία

Τεχνολογία: Πώς μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει την ιατρική επιστήμη;

Τεχνολογία: Πώς μπορεί η τεχνολογία να βελτιώσει την ιατρική επιστήμη;

Τεχνολογία: Τα νοσοκομεία που αυξάνουν τις επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Η παγκόσμια βιομηχανία ιατρικών συσκευών υφίσταται μια σημαντική μεταμόρφωση στα επιχειρηματικά μοντέλα, την υιοθέτηση τεχνολογίας και τις προσεγγίσεις παροχής φροντίδας, σύμφωνα με την πρόσφατη ανάλυση της Frost & Sullivan, Global Medical Devices Outlook. Η ψηφιοποίηση των ιατρικών συσκευών ενθαρρύνει τους εργαζόμενους medtech να προσφέρουν αξία για τους παρόχους και τους ασθενείς με συσκευές και ψηφιακά δεδομένα. Αυτό οδηγεί στην ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών μοντέλων, όπως παιχνίδια στη πλατφόρμα και ολιστικές προσεγγίσεις παροχής φροντίδας που θα επιταχύνουν την ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς ιατρικών συσκευών. Σύμφωνα με ένα φιλόδοξο σενάριο, η αγορά πιθανότατα θα φτάσει τα 464,54 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022 από 425,21 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021.

Ψηφιακή Τεχνολογία

“Η άνευ προηγουμένου έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω της πανδημίας COVID-19 θα ωθήσει τα νοσοκομεία να αναζητήσουν και να υιοθετήσουν λύσεις λειτουργικής και κλινικής αποτελεσματικότητας”, δήλωσε ο Suchismita Das, Ανώτερος Αναλυτής Βιομηχανίας Healthcare & Life Sciences της Frost & Sullivan. “Επιπλέον, οι προσφορές “insight-as-a-service” θα αναδυθούν καθώς οι πρωτοπόρες εταιρείες medtech μεταμορφώνονται σε παίκτες τεχνολογίας υγείας ενώ αναζητούν το επόμενο επίπεδο ανάπτυξης μέσω των στρατηγικών τους στην πλατφόρμα.” Ο Das πρόσθεσε: “Η είσοδος ανατρεπτικών νεοφυών επιχειρήσεων και εταιρειών καθαρής τεχνολογίας στον χώρο παροχής φροντίδας έχει εντείνει τον ανταγωνισμό. Ως αποτέλεσμα, οι κολοσσοί της medtech διερευνούν επιλογές για τη δημιουργία περιουσιακών στοιχείων στην ψηφιακή αρένα μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών (M&As) για καλύτερο ανταγωνισμό και να διατηρήσει την αύξηση των εσόδων”.

Τα νοσοκομεία που αυξάνουν τις επενδύσεις σε προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των ασθενών και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας θα παρουσιάσουν ευκαιρίες για τους συμμετέχοντες στην αγορά ιατροτεχνολογικών προϊόντων, όπως:

  • Οι εταιρείες Medtech θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τα χαρτοφυλάκια προϊόντων τους για να ανταποκρίνονται στις προσαρμοσμένες ανάγκες των περιπατητικής χειρουργικής κέντρων (ASC) όσον αφορά τις κλινικές προδιαγραφές, τους περιορισμούς προϋπολογισμού και τις παραλλαγές σχεδιασμού των υπαρχουσών συσκευών.
  • Οι πωλητές ψηφιακών λειτουργικών αιθουσών (OR) μπορούν να συνάψουν συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες medtech για να προωθήσουν τις ψηφιακές λύσεις OR μέσω των καναλιών αυτών των μεγάλων εταιρειών, ενώ οι εταιρείες medtech μπορούν να προσφέρουν ένα ολιστικό σύνολο λύσεων για τους παρόχους.

  • Οι κατασκευαστές πρωτότυπου εξοπλισμού (OEM) της Medtech μπορούν να στοχεύσουν τους παρόχους γυναικείας υγείας και να τις βοηθήσουν να προσφέρουν ολιστική, εξατομικευμένη φροντίδα για τις ανάγκες υγείας των γυναικών χρησιμοποιώντας τις λύσεις συσκευών τους σε διάφορα στάδια της ζωής μιας γυναίκας.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς έχει εξελιχθεί η τεχνολογία της υγείας στη Νότια Αφρική;

Ελέγξτε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε καθημερινά

Μπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να ανιχνεύσει τον κορωνοϊό;

Ποια καινούργια τεχνολογικά μέσα βελτιώνουν την ιατρική περίθαλψη;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Smartwatch εντοπίζει την κολπική μαρμαρυγή

Μια ερευνητική ομάδα ανέπτυξε ένα συνταγογραφούμενο ρολόι χειρός που παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη και χρησιμοποιεί έναν μοναδικό αλγόριθμο για την ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής. 

Εκτυπώσιμα εμφυτεύματα για ιστούς και οστά

Βιοϊατρική: Τα πολυμερή με βάση την ντοπαμίνη δεν είναι κατάλληλα μόνο για προσκόλληση ιστού: Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη λειτουργικών επιφανειών, αντιβακτηριακών υλικών και έξυπνων επικαλύψεων με ειδικές λειτουργίες.

Μπορούν οι άντρες να καταψύξουν το σπέρμα τους;

Ωάρια σπέρμα: Γνωστή και ως κρυοσυντήρηση ωαρίων με ιατρικούς όρους, η κατάψυξη ωαρίων είναι μια τεχνική διατήρησης της γονιμότητας κατά την οποία τα ωάρια εξάγονται από τις ωοθήκες μιας γυναίκας και καταψύχονται για να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για την επίτευξη εγκυμοσύνης χρησιμοποιώντας διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγικής Τεχνολογίας (

Η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται ήδη στα νοσοκομεία - 5 ερωτήσεις που έχουν οι άνθρωποι

Οι επαγγελματίες υγείας πρέπει επίσης να είναι εξειδικευμένοι και να υποστηρίζονται για να χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη. Πρέπει να μάθουν να είναι κρίσιμοι χρήστες των ψηφιακών εργαλείων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης των πλεονεκτημάτων και των μειονεκτημάτων τους.

Αντιμετώπιση του υποσιτισμού σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση με τον σωλήνα σίτισης PEG

Υποσιτισμός παράλυση: Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια ομάδα νευρολογικών καταστάσεων που επηρεάζουν την κίνηση και τον συντονισμό των μυών. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με την πάθηση. 

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στις ασθένειες των αυτιών;

AI αυτιά: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο σε διάφορους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και οι δυνατότητές της να βοηθούν στην έγκαιρη ανίχνευση και διάγνωση παθήσεων του αυτιού γίνονται όλο και πιο εμφανείς.

Τεχνολογία λέιζερ ανιχνεύει εγκεφαλικούς τραυματισμούς

Laser μάτια: Η τεχνική είναι διαφορετική από άλλες διαγνωστικές μεθόδους και αναμένεται να αναπτυχθεί σε συσκευή χειρός για χρήση στην κρίσιμη «χρυσή ώρα» μετά από τραυματικό εγκεφαλικό τραυματισμό.