Τεχνολογία

Εργαζόμενοι: Πρόγραμμα τεχνολογίας βελτιώνει την ψυχική υγεία & την παραγωγικότητα

Εργαζόμενοι: Πρόγραμμα τεχνολογίας βελτιώνει την ψυχική υγεία & την παραγωγικότητα

Εργαζόμενοι: Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες έχασαν λιγότερες ημέρες εργασίας και ήταν πιο παραγωγικοί στη δουλειά, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν κατά μέσο όρο 7.000$ ανά συμμετέχοντα. 

Οι εργοδότες ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα για τη βελτίωση της ψυχικής ευημερίας των εργαζομένων τους, αν και δεν είναι πάντα σαφές πόσο καλά λειτουργούν τα προγράμματα. Μια νέα μελέτη που έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους δείχνει ότι τουλάχιστον ένα πρόγραμμα κάνει τη διαφορά. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 9 Ιουνίου στο JAMA Network Open και βρήκε βελτιώσεις στην ψυχική υγεία σχεδόν στο 70% των συμμετεχόντων σε ένα πρόγραμμα στο χώρο εργασίας που αναπτύχθηκε από τη νεοϋορκέζικη startup Spring Health.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι εταιρείες εξοικονόμησαν χρήματα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα Spring Health, έναν παράγοντα που ενδέχεται να βαρύνει περισσότερο καθώς οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τον πληθωρισμό και άλλες οικονομικές πιέσεις τους επόμενους μήνες. Η μελέτη εξέτασε 1.132 άτομα που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα Spring Health για την αντιμετώπιση του άγχους ή της κατάθλιψης μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και Ιανουαρίου 2021. Μεταξύ αυτών που αποκάλυψαν το φύλο τους, σχεδόν τα τρία τέταρτα, ή 71,8%, ήταν γυναίκες. Περίπου τα τρία πέμπτα, ή 57,8% ήταν Λευκοί. Η μέση ηλικία ήταν 32,9.

Ως αποτέλεσμα παρεμβάσεων που διοργανώθηκαν μέσω του Spring Health, το 69,3% των συμμετεχόντων είδε βελτιώσεις στην ψυχική τους υγεία. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι οι συμμετέχοντες έχασαν λιγότερες ημέρες εργασίας και ήταν πιο παραγωγικοί στη δουλειά, με αποτέλεσμα να εξοικονομούν κατά μέσο όρο 7.000 $ ανά συμμετέχοντα. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι στη μελέτη είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους, ένα βασικό στοιχείο για τους εργοδότες σε μια περίοδο υψηλού κύκλου εργασιών.

Η Spring Health ιδρύθηκε το 2016 και χρησιμοποιεί αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να προβλέψει ποιες θεραπείες θα λειτουργήσουν για ποιο άτομο. Στη συνέχεια, η εταιρεία ταιριάζει με ανθρώπους με τους σωστούς πόρους, είτε πρόκειται για ψυχίατρο, είτε για συνταγογραφούμενα φάρμακα ή κάποια άλλη παρέμβαση. Οι πελάτες της, που ξεπερνούν τους 800, είναι κυρίως μεγάλοι εργοδότες, σύμφωνα με τον συνιδρυτή και πρόεδρο της Spring Health — Adam Chekroud.

Αν και τα αποτελέσματα μπορεί να μην ισχύουν για άλλα ανταγωνιστικά προϊόντα, η πληθώρα των εταιρειών τεχνολογίας ψυχικής υγείας – είτε είναι BetterHelp, NeuroFlow, Octave, Pyx Health και Talkspace – μπορεί να λάβει υπόψη την αποτελεσματικότητα των τεχνολογικών εργαλείων στη συμπεριφορική υγειονομική περίθαλψη. Η μελέτη βοηθά στη δημιουργία ενός προηγούμενου για τη βιομηχανία συνολικά. Και δεδομένης της ζημιάς που έχει προκαλέσει η πανδημία στη συλλογική μας ψυχική υγεία, η ζήτηση των εργαζομένων για βοήθεια είναι πιθανό να συνεχιστεί ακόμη και αν η οικονομία επιβραδύνει.

Σύμφωνα με μια φετινή έρευνα της Εταιρείας για τη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, το 78% των εργοδοτών προσφέρουν οφέλη ψυχικής υγείας ή σχεδιάζουν να το κάνουν τον επόμενο χρόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών HR, το 94%, πιστεύει ότι τα προγράμματα βελτιώνουν τη συνολική υγεία των εργαζομένων, σύμφωνα με την έρευνα SHRM. Σχεδόν 9 στους 10, ή 88%, πιστεύουν ότι τα προγράμματα αυξάνουν την παραγωγικότητα. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για να διαλέξετε. Τα τελευταία χρόνια, οι επενδυτές έχουν βυθίσει εκατομμύρια δολάρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις που υπόσχονται να βελτιώσουν την ψυχική υγεία αξιοποιώντας εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Καινοτόμα μέθοδος AI ανιχνεύει αυτόματα σοβαρές καρδιακές παθήσεις

Οι «για πάντα χημικές ουσίες» στο νερό και τις συσκευασίες μπορούν να διακινδυνεύσουν την υγεία, λέει ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος

Ερευνητές αναγεννούν τα κύτταρα της καρδιάς

Μπορεί να γίνει αξιολόγηση στο Σύστημα Υγείας;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποτελεσματική η φωτοθεραπεία στην επιβράδυνση της καρδιαγγειακής γήρανσης

Μακροζωία φωτοθεραπεία: Η φωτοβιοτροποποίηση μετριάζει τη μειωμένη καρδιακή λειτουργία που σχετίζεται με την ηλικία, βελτιώνοντας τον νευρομυϊκό συντονισμό και αυξάνοντας τη μακροζωία.