Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες υγείας;

Τεχνολογία: Ποιες είναι οι πιο καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες υγείας;

Τεχνολογία: Η ανάπτυξη της τεχνολογίας έχει δημιουργήσει νέες διεξόδους για να έχουν οι πολίτες μία καλύτερη και πιο ποιοτική ζωή. Διαβάστε τις νέες ανεπτυγμένες, ψηφιακές τεχνολογίες και προσθέστε τις στην καθημερινότητά σας.

Η υγειονομική περίθαλψη είναι ένας από τους πιο σημαντικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους στον κόσμο. Η ανάγκη για εφαρμογές υγειονομικής περίθαλψης που μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης αυτού του κλάδου είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Ταυτόχρονα, η χρηστικότητα γίνεται όλο και πιο σημαντική σε όλους τους κλάδους και η υγειονομική περίθαλψη δεν αποτελεί εξαίρεση.

Ψηφιακές Αναπτυγμένες Τεχνολογίες

  • Παρακολούθηση του καρδιακού σας ρυθμού. Μία από τις πιο δημοφιλείς καινοτομίες τεχνολογίας υγείας τα τελευταία χρόνια είναι η ψηφιακή τεχνολογία. Αυτές οι συσκευές μπορούν να παρακολουθούν διάφορες μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παλμών, των βημάτων που έχετε κάνει και των θερμίδων που καίτε. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου και του επιπέδου δραστηριότητάς σας. Ορισμένες φορητές συσκευές μπορούν ακόμη και να στείλουν ειδοποιήσεις στον γιατρό ή την ομάδα φροντίδας σας εάν αντιμετωπίσετε ξαφνική πτώση στον καρδιακό σας ρυθμό ή αύξηση του επιπέδου δραστηριότητάς σας.
  • Τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για την ανακούφιση από τον πόνο και την αποκατάσταση. Η τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας (VR) είναι μια άλλη καινοτομία τεχνολογίας υγείας που κερδίζει δημοτικότητα. Τα ακουστικά VR σάς επιτρέπουν να μεταφερθείτε σε έναν διαφορετικό κόσμο, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της ανακούφισης από τον πόνο και της αποκατάστασης.
  • Τρισδιάστατα Προσθετικά και Εμφυτεύματα. Μια άλλη καινοτομία τεχνολογίας υγείας που κερδίζει δημοτικότητα είναι η κατασκευή πρόσθετων ή η “τρισδιάστατη εκτύπωση”, για τη δημιουργία προσθετικών και εμφυτευμάτων. Αυτή η τεχνολογία προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις παραδοσιακές μεθόδους κατασκευής, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας προσαρμοσμένων συσκευών και παραγωγής συσκευών σε μικρότερο χρονικό διάστημα.
  • Εφαρμογές που σας βοηθούν να διαχειριστείτε την ψυχική σας υγεία. Η ψυχική υγεία είναι ένα σημαντικό ζήτημα με το οποίο παλεύουν πολλοί άνθρωποι. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να διαχειρίζονται την ψυχική τους υγεία. Ένα παράδειγμα είναι η εφαρμογή “Headspace”, η οποία προσφέρει καθοδηγούμενο διαλογισμό και ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία παρακολούθησης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την πρόοδό σας με την πάροδο του χρόνου.

  • Drones που μπορούν να παραδώσουν ιατρικές προμήθειες σε απομακρυσμένες περιοχές. Τα drones είναι μια σχετικά νέα τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες. Ένας τομέας όπου τα drones αρχίζουν να έχουν αντίκτυπο είναι η παράδοση ιατρικών προμηθειών σε απομακρυσμένες περιοχές.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πώς γίνεται η φορητή μετακίνηση μολυσμένων ασθενών;

Η φροντίδα της υγείας αλλάζει χάρη στα τεχνολογικά επιτεύγματα

H Allergan Aesthetics δημιουργεί το μέλλον στην Αισθητική Ιατρική ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της  

Καινοτόμα τεχνολογία υπερήχων για τη μικροαγγείωση εγκεφάλου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ρομπότ: Συσκευή καταγράφει την ηλεκτροφυσιολογική δραστηριότητα του στομάχου

Ρομπότ: Η ικανότητα καταγραφής υψηλής ποιότητας ηλεκτροφυσιολογικών δεδομένων από τη γαστρεντερική οδό και το εντερικό νευρικό σύστημα είναι χρήσιμη για την κατανόηση μιας ποικιλίας διαταραχών.

Νέα τεχνολογία επιτρέπει στους ερευνητές να ρυθμίζουν με ακρίβεια, ευέλικτα τον εγκέφαλο

«Αυτή η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ερευνητική πλατφόρμα για την επιτάχυνση της έρευνας στις νευροεπιστήμες λόγω της ικανότητας να στοχεύει ευέλικτα διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου», είπε ο Hu.

Ποιες είναι μερικές βασικές διαδικασίες όπου η ρομποτική τεχνολογία έχει σημαντικό αντίκτυπο;

Ρομποτική τεχολογία: Η ρομποτική τεχνολογία έχει φέρει επανάσταση σε διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις, βελτιώνοντας σημαντικά την ακρίβεια, μειώνοντας τους χρόνους αποκατάστασης και βελτιώνοντας τα συνολικά αποτελέσματα των ασθενών.

Drone για την καταπολέμηση των κουνουπιών και τον περιορισμό των ασθενειών

Drone κουνούπια: Η κομητεία Broward στη Φλόριντα χρησιμοποιεί τώρα ένα drone για να ψεκάζει τα κουνούπια σε δύσκολες περιοχές όπως πάρκα και υγροτόπους, φέρνοντας επανάσταση στις προσπάθειες ελέγχου των παρασίτων.

Η Κίνα παρουσιάζει φωτονικό τσιπ ικανό να επεξεργαστεί πολλά εικονοστοιχεία σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα

Ερευνητές στην Κίνα παρουσίασαν ένα έξυπνο τσιπ φωτονικής ανίχνευσης-υπολογισμού ικανό να επεξεργαστεί εκατό δισεκατομμύρια pixel σε μόλις 6 νανοδευτερόλεπτα.

Νέα ταχεία ανίχνευση βακτηρίων σε παιδιατρικά δείγματα αίματος

"Στη συνέχεια, ελπίζουμε να κάνουμε μια προοπτική κλινική δοκιμή σε πολλαπλά κλινικά κέντρα και νοσοκομεία για να δοκιμάσουμε τη μέθοδό μας σε περισσότερους ασθενείς και διαφορετικούς πληθυσμούς. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε αυτήν την τεχνολογία σε περισσότερα νοσοκομεία και να έχουμε πιο ευρέως διαγνωστικά για βρέφη και παιδιά." είπε η Αραλάρ.

Close Icon