Τεχνολογία

Τεχνολογία: Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας αλλάζει!

Τεχνολογία: Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας αλλάζει!

Τεχνολογία: Με το σχεδιασμό και την παραγωγή μιας προσαρμοσμένης, επαναχρησιμοποιήσιμης ρόμπας απομόνωσης, μία επιχείρηση στην Ουάσινγκτον, εξασφάλισε επαρκή προμήθεια του δεύτερου πιο χρησιμοποιούμενου τύπου ΜΑΠ, ενώ παράλληλα εξαλείφει 213 τόνους απορριμμάτων ετησίως.

Οι ελλείψεις σε Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας (PPE) που προκλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 αποδείχθηκαν μια ευκαιρία για ένα σύστημα υγείας της Βιρτζίνια να αντιμετωπίσει όχι μόνο ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού, αλλά και να βελτιώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα. Με το σχεδιασμό και την παραγωγή μιας προσαρμοσμένης, επαναχρησιμοποιήσιμης ρόμπας απομόνωσης, η Inova Health System, που εδρεύει στα προάστια της Ουάσιγκτον, εξασφάλισε επαρκή προμήθεια του δεύτερου πιο χρησιμοποιούμενου τύπου ΜΑΠ, ενώ παράλληλα εξαλείφει 213 τόνους απορριμμάτων ετησίως. Η ομάδα από την Inova παρουσίασε την ιστορία της επιτυχίας της στο 49ο Ετήσιο Συνέδριο του Association for Professionals in Infection Control and Epidemiology (APIC), 13-15 Ιουνίου στην Indianapolis.

Ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης

Πριν από το 2020, το σύστημα των πέντε νοσοκομείων χρησιμοποιούσε 3,1 εκατομμύρια ρόμπες μίας χρήσης κάθε χρόνο, που αντιστοιχούσαν σε περίπου 213 τόνους απορριμμάτων. “Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όταν οι προμήθειες ήταν σπάνιες, χρησιμοποιούσαμε ρόμπες που μπορούσαμε να προμηθευτούμε που πληρούσαν τα πρότυπα πρόληψης μόλυνσης, ανεξάρτητα από τη μάρκα”, δήλωσε η Michelle Peninger, BSMT, CIC, Assistant Vice President of Infection Prevention στην Inova.

“Η ομάδα πρόληψης λοιμώξεων συνειδητοποίησε ότι είχαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ρόμπα που θα προστατεύει τους εργαζόμενους πρώτης γραμμής και θα μειώνει τα απόβλητα. Αξιολογώντας όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται, μπορέσαμε να αναπτύξουμε μια πιο άνετη, ασφαλή και φιλική προς τον χρήστη επιλογή αυτό ήταν επίσης βιώσιμο”, πρόσθεσε ο Peninger. Η Inova υπέγραψε συμβόλαιο με έναν κατασκευαστή αθλητικών ειδών για την παραγωγή μιας νέας ρόμπας απομόνωσης που ταιριάζει καλύτερα, πιο δροσερή στη χρήση, ευκολότερη να φορεθεί και να απλωθεί και μπορεί να πλυθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί έως και 100 φορές. Οι νέες ρόμπες χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε δύο από τα πέντε νοσοκομεία του συστήματος. “Η διαδικασία περιλάμβανε πολλές δοκιμές και λάθη, αλλά άξιζε την προσπάθεια”, δήλωσε η Lucy He, MLS(ASCP), CIC, Διευθύντρια Πρόληψης και Ελέγχου Λοιμώξεων στην Inova.

“Η καινοτόμος σκέψη της ομάδας μας είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη ενός υπέροχου προϊόντος και τα μέλη της ομάδας μας είναι πολύ ευχαριστημένα με τις νέες τουαλέτες. Ανυπομονούμε να τις εισάγουμε σε όλα τα νοσοκομεία Inova.”Η πρόληψη των λοιμώξεων έχει να κάνει με την επίλυση προβλημάτων, με πρωταρχικούς στόχους την ασφάλεια ασθενών και παρόχων”, δήλωσε η Πρόεδρος του 2022 APIC Linda Dickey, RN, MPH, CIC, FAPIC. “Η καινοτομία της ομάδας Inova είναι πιο λειτουργική, βιώσιμη και όχι ευάλωτη σε διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, διασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας έχουν τα απαραίτητα ΜΑΠ για την πρόληψη της εξάπλωσης λοιμώξεων. Τους είμαστε ευγνώμονες που μοιράζονται την επιτυχία τους με ένα ευρύτερο κοινό.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

AI: Χρήση για τον εντοπισμό καλοήθων όζων του θυρεοειδούς και τη μείωση των περιττών βιοψιών

Ενέσιμο τζελ για την αποκατάσταση βλαβών της καρδιάς

Συνεργασία εταιρειών για τη διασφάλιση ερευνητικών ιατρικών προγραμμάτων

Ανακαλύφθηκε ο λεπτομερής γενετικός χάρτης του γλαυκώματος

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

5 επιδράσεις της τεχνολογίας στη σωματική υγεία και τι πρέπει να κάνετε γι' αυτές

Υγεία τεχνολογία: Είναι αδύνατο να αποφευχθεί η τεχνολογία στην καθημερινή ζωή και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έχει κάνει μεγάλο μέρος της ζωής πιο διαχειρίσιμο. Ωστόσο, ορισμένες πτυχές του μπορεί να επηρεάσουν το σώμα σας με δυνητικά αρνητικούς τρόπους.

Αλματώδης αύξηση ενδιαφέροντος για τεχνολογία διαχείρισης πένθους

Startups πένθος: Ένας αυξανόμενος αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων αναπτύσσει τεχνολογικές λύσεις και υπηρεσίες για την υποστήριξη των οικογενειών που έχουν πενθεί, χρησιμοποιώντας μια σειρά από επιχειρηματικά μοντέλα.

4 ιατρικές τεχνολογίες του 2022

Τεχνολογία:Το 2020 και το 2021, η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε την υγειονομική περίθαλψη στο μέλλον και, ως εκ τούτου, πολλές υποσχόμενες ιατρικές τεχνολογίες δοκιμάστηκαν σε μαζική κλίμακα. Το 2022, το ερώτημα είναι πώς αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί σε έναν κόσμο μετά την πανδημία.

Ακριβής διάγνωση όγκων εγκεφάλου με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Τεχνητή νοημοσύνη: Η ταξινόμηση των όγκων του εγκεφάλου - και επομένως η επιλογή των βέλτιστων επιλογών θεραπείας - μπορεί να γίνει πιο ακριβής μέσω της χρήσης τεχνητής νοημοσύνης σε συνδυασμό με φυσιολογική απεικόνιση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας εκτενούς μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Cancers και διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Karl Landsteiner για Επιστήμες Υγείας (KL Krems).

Κατανόηση της συναπτικής διαβίβασης με υπερυπολογιστή

Εγκέφαλος: Ο εγκέφαλός μας έχει δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες και κάθε νευρώνας έχει χιλιάδες συνδέσεις με άλλους νευρώνες. Οι βαθμονομημένες αλληλεπιδράσεις αυτών των νευρώνων είναι αυτό από το οποίο αποτελούνται οι σκέψεις. Στόχος του Jose Rizo-Rey, καθηγητή Βιοφυσικής στο Southwestern Medical Center του Πανεπιστημίου του Τέξας είναι κατανοήσει πώς συμβαίνει η ενεργοποίηση της σκέψης.

Η εικονική σωματική άσκηση μπορεί να μειώσει το ψυχοκοινωνικό στρες και το άγχος

Εικονική σωματική άσκηση: Τα αποτελέσματα έδειξαν μειωμένη απόκριση στο ψυχοκοινωνικό στρες και χαμηλότερα επίπεδα άγχους μετά την εικονική προπόνηση, συγκρίσιμα με αυτό που συμβαίνει μετά την πραγματική άσκηση.