Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην πρόβλεψη της άνοιας

Τεχνολογία: Η ανάπτυξη της τεχνολογίας συμβάλλει στην πρόβλεψη της άνοιας

Τεχνολογία: Ένα εργαλείο βαθμολογίας κινδύνου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο άνοιας ενός ατόμου για 13 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη.

ADMAN

Ένα εργαλείο βαθμολογίας κινδύνου μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον κίνδυνο άνοιας ενός ατόμου για 13 χρόνια, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε διαδικτυακά στις 17 Νοεμβρίου στο JAMA Network Open.

Χρήση νέου εργαλείου για την πρόβλεψη άνοιας

Η Lina Ren, από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Shenzhen στην Κίνα, και οι συνεργάτες της ανέπτυξαν ένα μοντέλο πρόβλεψης βαθμολογίας κινδύνου για την άνοια χρησιμοποιώντας δεδομένα από μια διαγνωστική μελέτη 444.695 ατόμων στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η εμφάνιση άνοιας κατά τη διάρκεια των 13 ετών παρακολούθησης (μέση ηλικία κατά την έναρξη, 56,2 έτη) ήταν 0,7 τοις εκατό για τους άνδρες και 0,5 τοις εκατό για τις γυναίκες. Στο σετ εκπαίδευσης, η στατιστική C του τελικού πολυμεταβλητού μοντέλου παλινδρόμησης αναλογικών κινδύνων Cox ήταν 0,86 για τους άνδρες και 0,85 για τις γυναίκες έναντι 0,85 για τους άνδρες και 0,87 για τις γυναίκες στο σύνολο δεδομένων δοκιμών. Ορισμένοι τροποποιήσιμοι παράγοντες κινδύνου και προστατευτικοί παράγοντες ήταν παρόμοιοι μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά παρουσίασαν επίσης ανεξάρτητους παράγοντες κινδύνου που αντιπροσώπευαν το 31,7 τοις εκατό των ανδρών που εμφάνιζαν άνοια και το 53,35 τοις εκατό των γυναικών με άνοια, σύμφωνα με το σταθμισμένο κλάσμα που αποδίδεται στον πληθυσμό. Η συνολική βαθμολογία του μοντέλου βαθμολογίας κινδύνου κυμαινόταν από -18 έως 30 στους άνδρες έναντι −17 έως 30 στις γυναίκες. Και για τα δύο φύλα, το μοντέλο βαθμολογίας κινδύνου απέδωσε σχεδόν 100 τοις εκατό ακρίβεια πρόβλεψης του κινδύνου άνοιας 13 ετών.

«Τα ευρήματα αυτής της διαγνωστικής μελέτης υποδεικνύουν ότι ένα εργαλείο βαθμολογίας κινδύνου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ατομική πρόβλεψη του κινδύνου άνοιας που μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να προσδιορίσουν το πιθανό προφίλ κινδύνου τους και να παρέχουν καθοδήγηση για ακριβείς και έγκαιρες ενέργειες για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της άνοιας», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

10 tips για να κάνετε το σπίτι σας καταφύγιο της αυτοφροντίδα σας

Η ιατρική τεχνολογία βελτιώνει την υγειονομική περίθαλψη

Ασθένειες που προκαλούνται από τον φούρνο μικροκυμάτων.

Καινοτομίες στον τομέα της πλαστικής χειρουργικής

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι κάνει ένας χειρουργός τεχνολόγος;

Τεχνολογία: Τα καθήκοντα του χειρουργού τεχνολόγου περιλαμβάνουν την προετοιμασία χειρουργικών αιθουσών και ασθενών για χειρουργική επέμβαση και βοήθεια κατά τη διάρκεια και μετά την επέμβαση.

Πόσο απαραίτητο είναι το smartwatch για την υγεία μας;

Έξυπνο ρολόι: Ένα νέο smartwatch θα μπορούσε να είναι βασικός παράγοντας στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών σε άτομα που πάσχουν από επικίνδυνες καρδιακές παθήσεις, ισχυρίζεται μια νέα μελέτη.

Οι επενδύσεις στην τεχνολογία υγείας μειώνονται καθώς η αγορά ισορροπεί ξανά

Τεχνολογία υγείας: Αν και οι επενδύσεις εξακολουθούν να έχουν επιβραδυνθεί, οι εταιρείες ψυχικής υγείας έχουν πράγματι δει το μέσο μέγεθος των συμφωνιών και τις αποτιμήσεις να αυξάνονται. 

Πόσο συμβάλλει η τεχνολογία στην υγειονομική περίθαλψη;

Τεχνολογία: Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγειονομική περίθαλψη έχει επιταχύνει τη χρήση τεχνολογιών όπως οι εφαρμογές για κινητά, η τεχνητή νοημοσύνη και η εικονική πραγματικότητα, προκειμένου να λυθούν μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στην παροχή υγειονομικής περίθαλψης.