Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Τεχνολογία

Τεχνολογία: Η αισθητική χειρουργική βελτιώνεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας

Τεχνολογία: Η αισθητική χειρουργική βελτιώνεται με την εξέλιξη της τεχνολογίας

Τεχνολογία: Επειδή η βιομηχανία αναπτύσσεται συνεχώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει νέα τεχνολογία διαθέσιμη σε όσους εργάζονται ως πλαστικοί χειρουργοί.

Η βιομηχανία της αισθητικής χειρουργικής βρίσκεται σε άνθηση αυτή τη στιγμή. Δεδομένου ότι οι αισθητικοί χειρουργοί κατάφεραν να ανοίξουν ξανά τις πόρτες τους στους πελάτες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, φαίνεται ότι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να πάνε κάτω από το μαχαίρι από ποτέ. Η απαίτηση να γίνει δουλειά για τη βελτίωση της φυσικής εμφάνισης ενός ατόμου αυξάνεται μέρα με τη μέρα.

Τεχνολογία αισθητικής χειρουργικής

Μερικοί από τους καλύτερους χειρουργούς στον κόσμο εργάζονται στη βιομηχανία καλλυντικών. Για να εξασφαλίσουν ότι δίνουν στους πελάτες τους αυτό που θέλουν, χρησιμοποιούν προηγμένες τεχνολογίες για να τους βοηθήσουν. Επειδή η βιομηχανία αναπτύσσεται συνεχώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει νέα τεχνολογία διαθέσιμη σε όσους εργάζονται ως πλαστικοί χειρουργοί. Αυτές οι εξελίξεις στην αισθητική χειρουργική έχουν βοηθήσει τους χειρουργούς να κάνουν καλύτερη δουλειά και αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση του χρόνου ανάρρωσης του ασθενούς.

Τεχνολογία ανάπτυξης μαλλιών

Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που αντιμετωπίζουν τριχόπτωση. Η φαλάκρα, ειδικά σε νεαρή ηλικία μπορεί να βλάψει την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου. Οι άνθρωποι συχνά ζητούν συμβουλές από τον γιατρό τους για το πώς μπορούν να διατηρήσουν τα μαλλιά τους.

Ευτυχώς, η τεχνολογία που έχει γίνει διαθέσιμη τα τελευταία χρόνια μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της ανάπτυξης των μαλλιών. Οι ιατρικά εκπαιδευμένοι χειρουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα PRP για να βοηθήσουν στην ενθάρρυνση της τριχοφυΐας των πελατών τους. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, οι χειρουργοί θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν πολλές πρωτεΐνες και άλλους παράγοντες για να βοηθήσουν στην αύξηση της ταχύτητας της επιδιόρθωσης των ιστών.

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται. Μερικοί ασθενείς πιστεύουν ότι η διαδικασία δεν είναι ασφαλής. Ωστόσο, μερικοί από τους καλύτερους χειρουργούς εκεί έξω, όπως αυτή η αισθητική κλινική στο Λονδίνο, θα κάνουν κάθε βήμα της διαδικασίας με προσοχή για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του πελάτη τους. Μόλις επιστρέψουν τα μαλλιά του πελάτη, συχνά φαίνονται πολύ νεότεροι από ό,τι ήταν. Πολλοί νιώθουν ότι μόλις επανέλθουν τα μαλλιά τους, επιστρέφει και η αυτοεκτίμησή τους. Η χειρουργική επέμβαση μαλλιών μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου.

Ενδοσκοπικό λίφτινγκ προσώπου

Αν ψάχνετε για μια δραματική αλλαγή, τότε ίσως σκέφτεστε ένα λίφτινγκ. Οι χειρουργοί συχνά διαφημίζουν τις υπηρεσίες τους υποστηρίζοντας ότι ένα λίφτινγκ μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς τους να φαίνονται δέκα έως δεκαπέντε χρόνια νεότεροι. Αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα, υπάρχουν αρκετοί ασθενείς που έχουν υποβληθεί στη χειρουργική επέμβαση και είναι ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα. Οι χειρουργοί χρησιμοποιούν τεχνολογία αιχμής σχεδιασμένη ειδικά για χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ.

Το πρόβλημα που είχαν οι ασθενείς με την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ ήταν ότι συχνά άφηνε σημάδια. Επιπλέον, υπάρχει επίσης ο κίνδυνος η χειρουργική επέμβαση να βλάψει τα νεύρα του ασθενούς, γεγονός που συχνά θα οδηγούσε σε μούδιασμα σε ορισμένες περιοχές του προσώπου. Σήμερα, πολλοί χειρουργοί κάνουν αντ’ αυτού ενδοσκοπικό λίφτινγκ. Θα κάνουν μικροσκοπικές τομές στους κροτάφους και το τριχωτό της κεφαλής των ασθενών τους και θα χρησιμοποιήσουν ένα ενδοσκόπιο για να δουν τις καλύτερες περιοχές για να ξεκινήσει το λίφτινγκ. Το ενδοσκόπιο είναι ένας μικρός σωλήνας που έχει μια κάμερα για να επιτρέπει στον χειρουργό να δει διάφορες περιοχές μέσα στο πρόσωπο ενός ατόμου. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός χειρουργών που χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία επειδή μειώνει τον κίνδυνο δημιουργίας ουλών σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Εξελίξεις στη Ρινοπλαστική

Οι επεμβάσεις μύτης είναι δημοφιλείς εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεδομένου ότι ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να παραμείνουμε σε εσωτερικούς χώρους και να φοράμε προστατευτικές μάσκες. Με πολλούς ανθρώπους που εργάζονται από το σπίτι χρησιμοποιώντας πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης για να μιλήσουν με τους συναδέλφους και τους εργοδότες τους, συχνά περνούν αρκετές ώρες κοιτάζοντας τη δική τους εικόνα σε μια οθόνη. Το να κοιτάζετε το πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να σας ενθαρρύνει να ολοκληρώσετε τη δουλειά σας και με τους ειδικούς να μας συμβουλεύουν να φοράμε μάσκα όταν ερχόμαστε σε επαφή με άλλους, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να προχωρήσουμε στη διαδικασία θεραπείας χωρίς να το γνωρίζουν οι άλλοι. Αν και η πλαστική χειρουργική είναι αποδεκτή στη σύγχρονη κοινωνία, πολλοί ασθενείς θέλουν να διατηρήσουν ότι έχουν κάνει δουλειά στον εαυτό τους.

Όλοι έχουμε ακούσει ιστορίες τρόμου για τις ρινικές επεμβάσεις που πηγαίνουν στραβά. Όμως οι ειδικοί έχουν βελτιώσει τις υπηρεσίες τους τα τελευταία χρόνια και πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τεχνολογία υπερήχων ρινογλυπτικής για να αναμορφώσουν τη μύτη του ασθενούς τους. Αυτή η τεχνολογία τους επιτρέπει να κάνουν τη διαδικασία χωρίς να καταστρέψουν τους κοντινούς ιστούς και τους χόνδρους τους. Η συσκευή θα επηρεάσει μόνο το οστό στο οποίο εργάζονται και όχι τους περιβάλλοντες ιστούς. Με την τεχνολογία υπερήχων ρινογλυπτικής, ο ασθενής θα βιώσει λιγότερους μώλωπες και οίδημα.

Συμπέρασμα

Εάν σκέφτεστε να κάνετε αισθητική χειρουργική, να ερευνήσετε τους διαφορετικούς χειρουργούς και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούν, πριν πάτε κάτω από το μαχαίρι είναι το κλειδί. Μάθετε τι εξοπλισμό αισθητικής χειρουργικής θα χρησιμοποιούν, πόσο καιρό χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες και ζητήστε να δείτε εάν υπάρχουν εγγυήσεις. Λάβετε υπόψη ότι η διαδικασία αποκατάστασης μπορεί να διαρκέσει πολύ, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος μέχρι να νιώσετε και να φαίνεστε φυσιολογικοί.

Σκεφτείτε να ζητήσετε συμβουλές από στενούς φίλους ή μέλη της οικογένειας πριν από τη διαδικασία. Πολλοί ασθενείς θα χαρούν να συζητήσουν για διαφορετικούς χειρουργούς που έχουν χρησιμοποιήσει, οπότε ίσως αξίζει να ζητήσετε να μιλήσετε μαζί τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Τι προσφέρουν τα έξυπνα γυαλιά σε άτομα με παθήσεις όρασης;

Ο φωτισμός των όγκων θα μπορούσε να βοηθήσει τους χειρουργούς να τους αφαιρέσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια

Τεχνητό πάγκρεας δοκιμάστηκε σε παιδιά με διαβήτη τύπου 1

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αισθητήρες ανιχνεύουν πρώιμα στοιχεία απόρριψης μοσχευμάτων οργάνων

Αυτοί οι αισθητήρες εμφυτεύματος μπορούν να αναγνωρίσουν πολύ πρώιμες διαδικασίες απόρριψης, το πρώτο βήμα προς ένα εργαλείο για την εξατομίκευση της φροντίδας μετά τη μεταμόσχευση.

Νέο λογισμικό απεικόνισης βελτιώνει τη διάγνωση των πνευμόνων κατά 30%

Το πρόγραμμα λογισμικού βοηθά τους γιατρούς και τους ερευνητές να λαμβάνουν συνεπή δεδομένα ασθενών, οδηγώντας σε καλύτερες διαγνώσεις και λεπτομέρειες σχετικά με το πού να στοχεύσουν πιθανές θεραπείες—όλα χωρίς σκιαγραφική βαφή.

Νέα τεχνική για την κατάψυξη του εγκεφαλικού ιστού χωρίς βλάβη

Η νέα τεχνική θα επιτρέπει στους ερευνητές να αποθηκεύουν δείγματα εγκεφαλικού ιστού σε μια κλίμακα αρκετά μεγάλη ώστε να επιτρέπει νέους τύπους έρευνας του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος.

Πρωτοποριακή τεχνική επιτρέπει την κατασκευή εξατομικευμένων φαρμακευτικών δισκίων

Η ικανότητα εκτύπωσης μεγάλων παρτίδων (που αποδείχθηκε με τη δημιουργία 56 χαπιών σε μία μόνο εκτέλεση) ενισχύει περαιτέρω την περίπτωση της MM-IJ3DP ως βιώσιμης μεθόδου για την παραγωγή εξατομικευμένων φαρμάκων σε μεγάλη κλίμακα.

Νέα μέθοδος για την κατασκευή ανοσοκυττάρων που θεραπεύουν τον καρκίνο

Αυτή η νέα τεχνολογία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενεργοποίηση της μαζικής παραγωγής κυτταρικών θεραπειών όπως η θεραπεία με κύτταρα CAR-T, καθιστώντας αυτές τις σωτήριες θεραπείες πιο προσιτές και προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο φάσμα ασθενών.

Η αυτοκαθοδηγούμενη ψηφιακή θεραπεία υπόσχεται τη μείωση του μηρυκασμού και του άγχους των εφήβων 

Προγράμματα ψηφιακής θεραπείας όπως το Mindful Daily έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τα αποτελέσματα της ψυχικής υγείας και τη συνολική ευημερία σε αυτόν τον ευάλωτο πληθυσμό.

Close Icon